Besplatno predavanje srijedom: TRANZICIJA U EKO-LOGIČNIJE DRUŠTVO, 7.11.

Gotovo sve na što smo navikli u svakodnevnom životu, od vožnje automobilom na posao do odjeće koju nosimo, omogućeno je jeftinim fosilnim gorivima. Na svaku kaloriju hrane, mi “pojedemo” u prosjeku 10 kalorija nafte, a nije rijetkost da su namirnice u jednom obroku sve doputovale s različitih kontinenata. Realnost je da nafta poskupljuje, a da bismo održali ovakve životne navike unedogled, bilo bi nam potrebno nekoliko planeta, koje nemamo.

Živimo u društvu koje proždire samo sebe, ali postoje rješenja koja ne vode niti u “divni novi svijet” u kojem ljudi žive kao automati, a niti u rasulo i slom civilizacije, kako mnogi najavljuju… Rješenja su u promjeni naših navika, u što lokalnijem zadovoljenju životnih potreba – prvenstveno lokalnoj proizvodnji hrane i energije, te u novom osmišljavanju međuljudskih odnosa. Oko nas raste tranzicijski pokret – pokret ka lokalizaciji umjesto globalizacije, u kojem su suradnja, kreativnost i razmjena, umjesto konkurencije i ponašanja prema obrascima, baza za novu komunikaciju i novu ekonomiju, a time i baza za nužan prijelaz na post-fosilno društvo.

Predavanje će održati: Gordana Dragičević, eko-aktivistica s dugogodišnjim stažem kod nas i u inozemstvu, diplomirana fizičarka, permakulturna dizajnerica, voditeljica tečajeva o samoniklom bilju, jedna od pokretača Radionice razmjene vještina, te inicijative za gradske vrtove  “Parkticipacija”.

Vrijeme: srijeda, 07. 11. 2012. u 18:30 sati

Mjesto: Derenčinova 1/ 4.kat – Apolon centar

Predavanje je besplatno, ali primaju se ponude za suradnju!

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.