//
JASNA

Jasna MaceljskiJasna joga

Rođena u Zagrebu, u mladosti zbog prirode posla roditelja živjela na Bliskom Istoku, gdje se u međunarodnoj salezijanskoj srednjoj školi St. John Bosco u sklopu predmeta “Religious knowledge” (Vjeronauk) prvi put susreće s ostalim religijama svijeta i jogom. Potaknuta znatiželjom razvija samospoznaju duhovnih dimenzija, proučava povijest, povijest umjetnosti i ostale kulture.

Diplomirala  Nakon mature u jezičnoj gimnaziji u Zagrebu, diplomirala 1991. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, predmete Engleski jezik sa književnošću i Povijest umjetnosti.

Posao Kao profesorica radila u predškolskim ustanovama, osnovnoj, srednjoj  i privatnoj školi stranih jezika.

Slobodno vrijeme Tijekom godina uči razne vidove tjelesnog pokreta: jazz dance, aerobik, pilates, orijentalni trbušni ples, tai chi chuan, qi gong, 6 iscjeljujućih zvukova, vježba, pleše. Prakticira Vipassana, Mindfulness i metta meditaciju.

Joga Volontirajući u holističkom i makrobiotičkom centru u Zagrebu proširila je znanje o zdravim stilovima života, zdravoj prehrani i hatha jogi. Završila tečajeve Sudarshan Kriye, meditacije i Sri Sri yoge u međunarodnoj organzaciji Umjeća Življenja – The Art of Living Foundation. Educirala se za instruktoricu joge, pohađajući  internacionalni NAVA Power Vinyasa Yoga 200 hour Teacher Training, te po završavanju dobila 200 sati RYS, Yoga Alliance U.S., međunarodnu dvojezičnu diplomu za instruktoricu joge. U “NAVI” -power yoga pilates studiju u Zagrebu podučava Beginners – Jogu za početnike, Power Vinyasa jogu i Prenatal jogu za trudnice. Usavršava se na radionicama sa stranim gostujućim učiteljima: Seane Corn, Bryan Kestom (Power yoga), Gabrijelom Božić, Petrom Mitidieri (Pregnancy yoga, Iyengar yoga), te američkim instruktorima i mentorima Nikki Colon (Vinyasa yoga) i Stevenom Liebesom (Ashtanga yoga, superfoods nutricionizam). Podučavala Pilates Yogu u sklopu Centra za zdravlje i rekreaciju, Zagreb.

Masaže i energotehnike Završava certificirane radionice energotehnike za iscjeljivanje dodirom Quantum Touch. Završava edukaciju za zanimanje sportsko-medicinskog masera i masaže za trudnice Arma Nova, te tehnike masaže kombinira sa energoterapijom Kvantnog dodira. Na otoku Ižu završila osnovni tečaj 50 sati obuke Jogijske thailandske masaže: Thai massage institute, Danko Radić. Izučava metodu bioenergetskog iscjeljivanja i 2014. završava seminar Bioterapija- Klinički bioenergetski tretmani kod bioterapeuta Ivana Roce.

Pilates Pilates Basic Matwork pri Orlando Wellness Group i Studiju Pilates: kojeg organizira Udruga Pilates instruktora, a podučavaju prof. Orlando Lopac i prof. Asja Petersen.

Terapijski ples  2011.g. završava kao prva generacija Teacher’s Training međunarodne škole za plesnog pedagoga “Holističkog plesa i pokreta kao iscjeljujuće umjetnosti” (Institute for Holistic Dance and Movement Pedagogy) kod Sabine Parzer iz Austrije. Fokusirana na terapijski i kreativni aspekt plesa i pokreta i metode kao što su suvremena plesna improvizacija, autentični pokret, (Authentic Movement), kontakt improvizacija (CI: Contact Improvisation), elementi Feldenkrais Metode® i Systemische und Integrative Bewegungslehre® (Sistemsko i cjelovito učenje o pokretu).

Egoscue metoda  U cilju kontinuiranog obrazovanja 2016.g. završava seminar Egoscue metode – Pokretom do zdravlja kod Vjenceslava Svobode, egoscue terapeuta. Metoda je rehabilitacijska terapija posture (držanja) tijela u svrhu korekcije, vraćanja funkcionalnosti, ravnoteže i pokretljivosti , te smanjenja i eliminacije bolova

Apolon centar Od 2008. isključivo posvećena osnivanju i razvoju Udruge za poboljšanje kvalitete života Apolon, Zagreb, koja se bavi zdravim stilovima življenja, raznim programima tjelovježbe, plesa i pokreta, edukacijom kontinuiranog samorazvoja i meditacijom. Kao predsjednica udruge i voditeljica centra redovno osmišljava  i podučava jutarnje, poslijepodnevne i večernje programe vježbanja: Yoga za početnike i  vježbe za kralježnicu, Prenatal – vježbe za trudnice, Postnatal – vježbe poslije porođaja, Mame i bebe, Yoga za djecu i roditelje, Pilates plus yoga, radionice plesa i  terapijskog pokreta, terapije masažom, individualnu poduka. Posebno se zalaže za promoviranje pronataliteta, za boljitak trudnica, rodilja, dojilja, beba, djece i roditelja.

Kreiranje programa – holistički pristup  Kreira razne aktivnosti i tjelovježbe na kojima, uz stručni individualni pristup, pažnja je na cjelokupnoj osobnosti polaznika. Želi da svatko izabere najbolju aktivnost upravo za sebe, s naglaskom na korekciji i poravnanju tijela, sigurnom vježbanju i prevenciji ozljeda. Na satu su uključene razne komponente: pravilno disanje, tjelesni položaji, svijest o cijelom tijelu, dahu, snazi, ravnoteži i fleksibilnosti, podizanju nivoa vlastite energije, do integracije cijelog bića u završnom opuštanju i općem osjećaju mira i spokoja. Nakon fizičkog vježbanja polaznici se na kraju sata opušataju, da bi energizirano obnovljeni nastavili sa dnevnim aktivnostima, usklađeni sa svime što nas okružuje, zadovoljni što su taj termin posvetili samo svom boljitku.  

Oglasi

Komentari su isključeni.

Upišite vašu email adresu i primajte newsletter, članke, novosti i obavijesti Apolon centra

Pridruži se 1.356 drugih sljedbenika

POKLON BON

KATEGORIJE

Statistika

  • 1,065,121 pregleda
Oglasi
%d bloggers like this: