//
O JASNI

Jasna MaceljskiJasna joga

Rođena u Zagrebu, u mladosti zbog prirode posla roditelja živjela na Bliskom Istoku, gdje se u međunarodnoj salezijanskoj srednjoj školi St. John Bosco u sklopu predmeta “Religious knowledge” (Vjeronauk) prvi put susrećem s ostalim religijama svijeta i jogom. Potaknuta znatiželjom razvijam samospoznaju duhovnih dimenzija, proučavam povijest, povijest umjetnosti i ostale kulture.

Diplomirala  Nakon mature u jezičnoj gimnaziji u Zagrebu, diplomirala 1991. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, predmete Engleski jezik sa književnošću i Povijest umjetnosti.

Posao Kao profesorica radila u predškolskim ustanovama, osnovnoj, srednjoj  i privatnoj školi stranih jezika.

Slobodno vrijeme Tijekom godina učim raznim vidove tjelesnog pokreta: jazz dance, aerobik, pilates, orijentalni trbušni ples, tai chi chuan, qi gong, 6 iscjeljujućih zvukova, vježbam, plešem. Prakticiram Vipassana meditaciju.

Joga Volontirajući u holističkom i makrobiotičkom centru u Zagrebu proširila sam znanje o zdravim stilovima života, zdravoj prehrani i hatha jogi. Završila tečajeve Sudarshan Kriye, meditacije i Sri Sri yoge u međunarodnoj organzaciji Umjeća Življenja – The Art of Living Foundation. Educirala se za instruktoricu joge, pohađajući  internacionalni NAVA Power Vinyasa Yoga 200 hour Teacher Training, te po završavanju dobila 200 sati RYS, Yoga Alliance U.S., međunarodnu dvojezičnu diplomu za instruktoricu joge. U “NAVI” -power yoga pilates studiju u Zagrebu podučavam Beginners – Jogu za početnike, Power Vinyasa jogu i Prenatal jogu za trudnice. Usavršavam se na radionicama sa stranim gostujućim učiteljima: Seane Corn, Bryan Kestom (Power yoga), Gabrijelom Božić, Petrom Mitidieri (Pregnancy yoga, Iyengar yoga), te američkim instruktorima i mentorima Nikki Colon (Vinyasa yoga) i Stevenom Liebesom (Ashtanga yoga, superfoods nutricionizam). Podučavala Pilates Yogu u sklopu Centra za zdravlje i rekreaciju, Zagreb.

Masaže i energotehnike Završavam certificirane radionice energotehnike za iscjeljivanje dodirom Quantum Touch. Završavam edukaciju za zanimanje sportsko-medicinskog masera i masaže za trudnice Arma Nova, pa tehnike masaže kombiniram sa energoterapijom Kvantnog dodira. Na otoku Ižu završila osnovni tečaj 50 sati obuke Jogijske thailandske masaže: Thai massage institute, Danko Radić. Izučavam metodu bioenergetskog iscjeljivanja i 2014. završavam seminar Bioterapija- Klinički bioenergetski tretmani kod bioterapeuta Ivana Roce.

Pilates Pilates Basic Matwork pri Orlando Wellness Group i Studiju Pilates: kojeg organizira Udruga Pilates instruktora, a podučavaju prof. Orlando Lopac i prof. Asja Petersen.

Terapijski ples  2011. završavam kao prva generacija Teacher’s Training međunarodne škole za plesnog pedagoga “Holističkog plesa i pokreta kao iscjeljujuće umjetnosti” (Institute for Holistic Dance and Movement Pedagogy) kod Sabine Parzer iz Austrije. Fokusirana na terapijski i kreativni aspekt plesa i pokreta i metode kao što su suvremena plesna improvizacija, autentični pokret, (Authentic Movement), kontakt improvizacija (CI: Contact Improvisation), elementi Feldenkrais Metode® i Systemische und Integrative Bewegungslehre® (Sistemsko i cjelovito učenje o pokretu).

Apolon centar Od 2008. isključivo posvećena osnivanju i razvoju Udruge za poboljšanje kvalitete života Apolon, Zagreb, koja se bavi zdravim stilovima življenja, raznim programima tjelovježbe, plesa i pokreta, te edukacijom kontinuiranog samorazvoja. Kao predsjednica udruge i voditeljica centra redovno osmišljavam  i podučavam jutarnje, poslijepodnevne i večernje programe vježbanja: Joga za početnike i  vježbe za kralježnicu, Prenatal – vježbe za trudnice, Postnatal – vježbe poslije porođaja, Vježbe za mame i bebe, Joga za djecu i roditelje (vježbajte zajedno), Pilates plus joga, radionice plesa i  terapijskog pokreta, terapije masažom, individualnu poduku vježbanja. Posebno se zalažem za promoviranje pronataliteta, za boljitak trudnica, rodilja, dojilja, beba, djece i roditelja.

Kreiranje programa – holistički pristup Kreiram razne aktivnosti i tjelovježbe na kojima, uz stručni individualni pristup, pažnja je na cjelokupnoj osobnosti polaznika. Želja mi je da svatko izabere najbolju aktivnost upravo za sebe, na korekciji i poravnanju tijela, sigurnom vježbanju i prevenciji ozljeda. Na satu su uključene razne komponente: pravilno disanje, tjelesni položaji, svijest o cijelom tijelu, dahu, snazi, ravnoteži i fleksibilnosti, podizanju nivoa vlastite energije, do integracije cijelog bića u završnom opuštanju i općem osjećaju mira i spokoja. Uz ugodnu glazbu, eterična ulja i laganu masažu nakon fizičkog vježbanja polaznici se na kraju sata opušataju, da bi energizirano obnovljeni nastavili sa dnevnim aktivnostima, usklađeni sa svime što nas okružuje, zadovoljni što su taj termin posvetili samo svom boljitku.  

Komentari su zatvoreni.

Pratite nas na Facebooku

Upišite vašu email adresu i primajte newsletter, članke, novosti i obavijesti Apolon centra

Pridruži se 1.251 drugih sljedbenika

POKLON BON

KATEGORIJE

Statistika

  • 974,397 pregleda
%d bloggers like this: