//
JASNA

Jasna MaceljskiJasna joga

Rođena u Zagrebu, u mladosti zbog prirode posla roditelja živjela na Bliskom Istoku, gdje se u međunarodnoj salezijanskoj srednjoj školi St. John Bosco u sklopu predmeta Religious knowledge (Vjeronauk) prvi put susreće s ostalim religijama svijeta i yogom. Potaknuta znatiželjom razvija samospoznaju duhovnih dimenzija, proučava povijest, povijest umjetnosti i ostale kulture.

Diplomirala  Nakon mature u jezičnoj gimnaziji u Zagrebu, diplomirala 1991. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, predmete Engleski jezik sa književnošću i Povijest umjetnosti.

Posao Kao profesorica radila u predškolskim ustanovama, osnovnoj, srednjoj  i privatnoj školi stranih jezika. Radila u prvom lancu trgovina zdrave hrane u Zagrebu, “Gea”. Volontirajući u holističkom i makrobiotičkom centru u Zagrebu, proširila je znanje o zdravim stilovima života, zdravoj prehrani i hatha jogi.

Slobodno vrijeme Tijekom godina uči razne vidove tjelesnog pokreta: jazz dance, aerobik, pilates, orijentalni trbušni ples, tai chi chuan, qi gong, 6 iscjeljujućih zvukova, vježba, pleše. Prakticira Vipassanu, Mindfulness i metta meditaciju.

Meditacija  Upoznajući učitelja Mislava Brečića prije 8 godina, prvi u Zagrebu u Apolon centru počinju organizirati besplatne vikend radionice Mindfulness i Metta meditacije, koje su dosada odslušale već tisuće ljudi, te održavaju već osam godina zaredom redovite tjedne zajedničke besplatne meditacije. Organizira besplatna gostovanja renomiranih i svjetski poznatih meditacijskih učitelja i budističkih redovnika iz Malezije i sa Thailanda u Apolon centru, Bhante SujivaVenerable Bhante Vimokkha.

Joga Završila tečajeve Sudarshan Kriye, meditacije i Sri Sri yoge u međunarodnoj organzaciji Umjeća Življenja – The Art of Living Foundation.

Educirala se za instruktoricu joge, pohađajući  internacionalni NAVA Power Vinyasa Yoga 200 hour Teacher Training, te 2008.g. po završavanju dobila 200 sati RYS, Yoga Alliance U.S., međunarodnu dvojezičnu diplomu za instruktoricu joge. U “NAVI” -power yoga pilates studiju u Zagrebu podučava Beginners – Jogu za početnike, Power Vinyasa jogu i Prenatal jogu za trudnice. Usavršava se na radionicama sa stranim gostujućim učiteljima: Seane Corn, Bryan Kestom (Power yoga), Gabrijelom Božić, Petrom Mitidieri (Pregnancy yoga, Iyengar yoga), te američkim instruktorima i mentorima Nikki Colon (Vinyasa yoga) i Stevenom Liebesom (Ashtanga yoga, superfoods nutricionizam). Podučavala Pilates Yogu u sklopu Centra za zdravlje i rekreaciju, Zagreb. 2012. završava međunarodnu edukaciju Rainbow Kids Yoga – Yoga for Kids and Families Teacher Training Course with Cayetana Rodenas.

Pilates Pilates Basic Matwork pri Orlando Wellness Group i Studiju Pilates: kojeg organizira Udruga Pilates instruktora, a podučavaju prof. Orlando Lopac i prof. Asja Petersen.

Terapijski ples  2011.g. završava kao prva generacija Teacher’s Training međunarodne škole za plesnog pedagoga “Holističkog plesa i pokreta kao iscjeljujuće umjetnosti” (Institute for Holistic Dance and Movement Pedagogy) kod Sabine Parzer iz Austrije. Fokusirana na terapijski i kreativni aspekt plesa i pokreta i metode kao što su suvremena plesna improvizacija, autentični pokret, (Authentic Movement), kontakt improvizacija (CI: Contact Improvisation), elementi Feldenkrais Metode® i Systemische und Integrative Bewegungslehre® (Sistemsko i cjelovito učenje o pokretu).

Egoscue metoda  U cilju kontinuiranog obrazovanja 2016.g. završava seminar Egoscue metode – Pokretom do zdravlja kod Vjenceslava Svobode, Egoscue terapeuta. Metoda je rehabilitacijska terapija posture (držanja) tijela u svrhu korekcije, vraćanja funkcionalnosti, ravnoteže i pokretljivosti , te smanjenja i eliminacije bolova.

Masaže i energotehnike 2009.g. završava certificirane radionice energotehnike za iscjeljivanje dodirom Quantum Touch. 2009. završava edukaciju za zanimanje sportsko-medicinskog masera i masaže za trudnice Arma Nova, te tehnike masaže kombinira sa energoterapijom Kvantnog dodira. Na otoku Ižu završila osnovni tečaj 50 sati obuke Jogijske thailandske masaže: Thai massage institute, Danko Radić. Izučava metodu bioenergetskog iscjeljivanja i 2014. završava seminar Bioterapija– Klinički bioenergetski tretmani kod bioterapeuta Ivana Roce u Udruzi “Nosce te Ipsum”.

Tesla metamorfoze®  2017. završava Tesla Healing Metamorphosis I i Tesla Healing Metamorphosis II, Tesla metamorfoze® seminare iscjeljivanja po internacionalnoj metodi osnivačice Anye Petrovic, te sada prakticira te tehnike iscjeljivanja.

Apolon centar Od 2008.g. isključivo posvećena osnivanju i razvoju Udruge za poboljšanje kvalitete života Apolon, Zagreb, koja se bavi zdravim stilovima življenja, raznim programima tjelovježbe, plesa i pokreta, edukacijom kontinuiranog samorazvoja i meditacijom. Kao predsjednica udruge i voditeljica centra redovno osmišljava  i podučava jutarnje, poslijepodnevne i večernje programe vježbanja: Yoga za početnike i  vježbe za kralježnicu, Prenatal – vježbe za trudnice, Postnatal – vježbe poslije porođaja, Mame i bebe, Yoga za djecu i roditelje, Pilates plus yoga, radionice plesa i  terapijskog pokreta, terapije masažom, iscjeljivanje i individualnu poduku. Posebno se zalaže za promoviranje pronataliteta, za boljitak trudnica, rodilja, dojilja, beba, djece i roditelja.

Kreiranje programa – holistički pristup  Kreira razne aktivnosti i tjelovježbe na kojima, uz stručni individualni pristup, pažnja je na cjelokupnoj osobnosti polaznika. Želi da svatko izabere najbolju aktivnost upravo za sebe, s naglaskom na korekciji i poravnanju tijela, sigurnom vježbanju i prevenciji ozljeda. Na satu su uključene razne komponente: pravilno disanje, tjelesni položaji, svijest o cijelom tijelu, dahu, snazi, ravnoteži i fleksibilnosti, podizanju nivoa vlastite energije, do integracije cijelog bića u završnom opuštanju i općem osjećaju mira i spokoja. Nakon fizičkog vježbanja polaznici se na kraju sata opušataju, da bi energizirano obnovljeni nastavili sa dnevnim aktivnostima, usklađeni sa svime što nas okružuje, zadovoljni što su taj termin posvetili samo svom boljitku. 

 

 

 

 

 

 

Oglasi

Komentari su isključeni.

UPIŠITE VAŠU E-MAIL ADRESU I PRIMAJTE NEWSLETTER, ČLANKE, NOVOSTI I OBAVIJESTI APOLON CENTRA
IZJAVA O PRIVATNOSTI: Označavanjem gumba dajem privolu da se moji podaci koriste za slanje informacija o programima Apolon centra putem e-maila i newslettera.Razumijem i prihvaćam da privola ostaje važeća do opoziva.Razumijem da svoju privolu mogu povući u bilo kojem trenutku putem linka unsubscribe u newsletteru ili direktnim kontaktom na e-mail apolon.studio@gmail.com

Pridruži se 1.969 drugih sljedbenika

Statistika

  • 1.097.227 pregleda

POKLON BON

KATEGORIJE

Oglasi
%d bloggers like this: