USUSRET POSTPARTUMU – educirano, samopouzdano i osnaženo 💪

Radionica za buduće mame i tate, za trudnice i njihove partnere (ne morate doći s partnerom).

27. i 28.5.2023. vikend radionica od 9:00-12:00 h

Apolon centar Zagreb, Bauerova 21./4.kat

Teorijsko praktična radionica koja vas priprema i osnažuje za period postpartuma, uz
usvajanje praktičnih vještina pravilnog rukovanja bebom – baby handlinga i masaže protiv grčića koji će vam pomoći od prvih dana života s bebom.

Drage trudnice,

zasigurno se pripremate za porod, možda već imate i svoj plan poroda, a da li razmišljate o postpartumu, tom prekrasnom ali i vrlo izazovnom periodu?

Photo by Pavel Danilyuk on Pexels.com

Rođenje bebe snažno je iskustvo koje mijenja vas, vašeg partnera i vaš dosadašnji način života…
Znate li da tijekom postpartuma možete očekivati vrtlog emocija i fizičkih promjena na koje se treba pravovremeno pripremiti?

Jeste li upoznati s činjenicom da možete imati izazove pri povezivanju sa svojom bebom, a povezanost je temelj za bebin zdrav razvoj i za majčino mentalno zdravlje?

Znate li da i vašem partneru treba pomoć i razumijevanje jer može osjećati visoku razinu stresa novom roditeljskom ulogom?

Photo by Nathan Cowley on Pexels.com

Jesu li vam rekli da su san i odmor ključna stavka za oporavak vašeg tijela nakon poroda, a bez oporavka neće biti lako?

Jeste li razmišljali o dojenju, o svim dobrobitima dojenja koje ono donosi vama i bebi, a ponekad ne ide “glatko”?

Vjerujemo da znate koliko je podrška partnera bitna u porodu, a jeste li znale da je još potrebnija u postpartumu?

Upravo na ovoj radionici dajemo vam odgovore i smjernice na ova i mnoga druga pitanja o postpartumu i svim njegovim nijansama te vas želimo osnažiti i pomoći vam da vam prvi dani, tjedni i mjeseci majčinstva proteknu što ljepše te da započnete put roditeljstva – u svjesnosti, prisutnosti i povjerenju.

U drugom dijelu radionice razgovarati ćemo o BEBINIM POTREBAMA u prva tri mjeseca, o taktilnoj stimulaciji i dodiru, koji su od presudne važnosti za njen dobar start u život.

Usvojiti ćete toliko važan ( i jednostavan) BABY HANDLING kojim ćete odmah po rođenju svoje bebe moći pravilno postupati pri svakodnevnim aktivnostima poput podizanja, spuštanja, presvlačenja, nošenja… i tako njenom mozgu slati ispravne informacije o pravilnim motoričkim obrascima koji su temelj za pravilno usvajanje složenijih motoričkih vještina (rotacija,posjedanja,puzanja i prohodavanja).

Usvojiti ćete i CIJELU RUTINU MASAŽE TRBUŠČIĆA BEBE I RUTINU PROTIV GRČIĆA koji će vam biti od veike pomoći već od najranijih dana jer ćete moći stimulirati njen probavni sustav i olakšati joj probavne tegobe koje se javljaju uslijed nezrelosti probavnog sustava.
Praktični dio vježbat ćete na lutkama.

VODITELJICE RADIONICE:

MARTINA LUKINIĆ PLAZONIĆ, certificirana porođajna i postpartum doula, porođajna edukatorica u procesu certificiranja te savjetnica za dojenje u treningu. Strast joj predstavljaju upravo pripreme budućih roditelja za postpartum, jer u svojoj praksi svjedoči mnogim poteškoćama postpartuma, uslijed neznanja i nepripremljenosti. Majka je dvojici sinova.

DANIJELA TOMIĆ, stručnjakinja za rani i predškolski razvoj, certificirana instruktorica masaže za bebe i razvojnog shiatsua, baby handling edukatorica, koja kroz svoje usluge educira roditelje o ranom razvoju, o važnosti svjesnog dodira i taktilne stimulacije za cjelokupni razvoj bebe. Majka je troje djece.

RADIONICA je namjenjena trudnicama i njihovim partnerima.

Cijena vikend radionice: 98 euro

Prijave se zaprimaju do 25.5.2023.na: zen.babybloom@gmail.com

Po prijavi ćete dobiti obrazac s podacima za uplatu. Mjesto se smatra rezerviranim vidljivom uplatom.


Veselimo se druženju!