Radionica BIODANZE “Volim i plešem, dakle jesam!”

2. Radionica biodanze “VOLIM I PLEŠEM, DAKLE JESAM” će biti u subotu 13.05. 2023 od 10-12 sati u centru Apolon, Bauerova 21/4 kat.

BIODANZA ili “PLES ŽIVOTA”, je vrsta plesa koji pokreće našu životnu energiju kroz glazbu, pokret i izvornu ljudsku povezanost, a njegov autor je Rolando Toro, čileanski klinički psiholog, antropolog, pjesnik i slikar.

Biodanza nas uči životu dajući mu središnje mjesto i izražavajući to kroz intenzivno iskustvo sadašnjeg trenutka koje Toro naziva vivencija.

To je metoda s iscjeljujućim učinkom koja nas duboko i temeljito spaja sa svojom autentičnošću, cjelovitim zdravljem i životnom radošću.

Integracijom pet osnovnih aspekata ljudskog potencijalavitalnosti, senzualnosti, osjećajnosti, kreativnosti i transcendencije – Biodanza daje cijelom tijelu priliku da se vrati u stanje jedinstva.

U modernom društvu koje je ubrzano, duboko podijeljeno i konzumerističko, Biodanza nudi povratak u istinsku suosjećajnost prema bližnjemu, koja nije samo koncept nego proizlazi iz suosjećajnog odnosa prema sebi kao cjelovitom biću.

DOBROBITI REDOVITOG VJEŽBANJA BIODANZE SU I:

– otpuštanje mišićne napetosti i stresa,
– pozitivan utjecaj na cjelovito zdravlje,
– poboljšanje  komunikacije, -optimiziranje ljudskih odnosa,
– poboljšanje povezanosti između emocija i djelovanja,
– pobuđivanje izražavanja i razvoja identiteta,
– kreativno izražavanje i rješavanje izazova,
– razvoj sposobnosti odlučivanja i povećanje osjećaja odgovornosti,
– opuštenost, više optimizma i efikasnosti na svim poljima.

Plesno znanje nije potrebno, možete doći sami ili s prijateljem, partnerom.

ŠTO PONIJETI: udobnu odjeću (obično plešemo bosi ili u čarapicama), bočica vode.

Počet ćemo točno u deset sati pa vas molim da dođete desetak min. ranije da se presvučete u miru, a vrata će biti otvorena od 9.45 h.

DONACIJA za radionicu: 10 eura

O VODITELJICI: Marijana Pajić profesionalna je glazbenica i strastvena istraživačica svjesnih plesnih praksi već više od dvadeset godina. Spoj svojih dvaju najvećih ljubavi našla je u metodi Biodanze za koju će uskoro postati licencirani voditelj pri slovenskoj Šoli za biodanzo po sistemu Rolanda Tora Aranede. „V

PRIJAVE I INFORMACIJE: i plešem, Prijaviti se možete na mail: marijana_pajic2@yahoo.com do petka 12. 05. 2023.


Za više informacija ili prijavu u zadnjem trenutku kontaktirajte me na mob: Marijana Pajić 091 529 1018

Dobrodošli ste 💃🕺💃!