TOTAL BODY RELAX

Novi program na kojeg vas srdačno pozivamo da ga isprobate donosi vam potpunu psihofizičku relaksaciju 😊.

Radionica u trajanju od sat vremena: nedjelja 16.04.2023. od 11-12 sati, po promotivnoj donaciji od 10 eura.

Dođite, legnite kako vam najbolje odgovara, udobno se smjestite na jastuke i pokrijte dekicom za svoj maksimalni osjećaj ugode u tijelu.

Zatim se samo prepustite vođenom treningu za sva čula: slušajte glas koji vas vodi, vizualizirajte i usput uživajte u aromi blagih mirisnih ulja u prostoru.

TOTAL BODY RELAX je program koji se koristi nekom od metoda psihofizičke relaksacije kao što su:

vježbe disanja, autogeni trening, progresivno mišična relaksacija i kreativna vizualizacija uz podlogu opuštajuće muzike i korištenje odabranih eteričnih ulja za laganu aroma meditaciju kao notu opuštanja koja se provlači kroz sat programa.

Želimo mir i slobodu, osjećaj lakoće, koji nam svima treba,
i lako ga je naći ako se opustimo i otvorimo vrata ispred nas
i uđemo u svijet prirode. Otvorimo oči i upijajmo slike mora, jezera, rijeka, divljih životinja, neba i oblaka da nam ostanu u sjećanju kad nam bude potrebno da ih se možemo prisjetiti i s lakoćom opustiti dok nam osmijeh na usnama svjedoči da smo uživali u lijepim trenucima života.”

Sat vodi Dijana Stanić, prof. indologije i turkologije, certificirana voditeljica Relaksacije smijehom – Joge smijeha, aromaterapeut. Na Učilištu u Lovranu pohađa edukaciju za voditeljicu psihofizičke relaksacije. Već nekoliko godina dolazi na razne radionice u Centar Apolon jer uvijek voli naučiti nešto novo. I sada nam nudi program za opuštanje na kojem će svatko od nas, nježno i lagano kroz više raznih tehnika, pokušati umanjiti stres, podići bolje raspoloženje i pronaći mir unutar sebe.

Autogeni trening
Autogeni trening je znanstveno i medicinski priznata tehnika koju je utemeljio njemački liječnik J.H. Schultz 1928. godine. Ova tehnika primjenjuje se u medicini, sportu, obrazovanju, industriji i slično. Prilagođena je zapadnjačkom načinu života, nije u suprotnosti s religijama i nema negativnih nuspojava. Provodeći tehniku dovodite sebe u psihičku i fizičku ravnotežu te ostvarujete mir, opuštenost, zdravlje i sreću. Kroz obuku Autogenog treninga naučit ćete kako se nositi sa svim životnim okolnostima i kako fizički i psihički ostati zdrav. Nema posebnih kontraindikacija osim što se ne preporuča osobama s težim psihičkim problemima-


Progresivno mišićna relaksacija je tehnika
koja se bazira na kontroliranom stezanju određenih skupina mišića i potom na relaksaciji tih istih mišića. Pomaže u otklanjanju kroničnih bolova, stresa i anksioznosti. Sastoji od niza vježbi stezanja i opuštanja različitih mišićnih skupina cijelog tijela čime se postiže opuštanje tijela i uma. Provodi se na način da se u neprekinutom slijedu vježbi stežu (kontrahiraju) i opuštaju različite skupine mišića cijelog tijela. Efekti opuštanja se očituju u regulaciji srčanog ritma, usporenju ritma disanja, smanjenju krvnog tlaka, smanjenju napetosti mišića i psihološkog doživljaja opuštenosti tijela. Svjesnim stezanjem i opuštanjem mišića ćete utrenirati vaš mozak da prepozna relaksaciju.

Kreativna vizualizacija
Vizualizacija je tehnika relaksacije koja koristi metodu stvaranja vizualnih mentalnih slika koje se namjerno izazivaju da bi dovele do pozitivnog emocionalnog odgovora, a koji će dovesti do opuštanja uma i tijela. Zahtijeva specifičnu budnost sličnu stanju sanjarenja, drukčija je od spavanja ili sanjanja. Njome se usmjeravaju misli u određenome smjeru s namjerom postizanja nekog osjećaja ili drugog rezultata, na primjer ostvarivanja nekog cilja (u sportu, javnom nastupu, pristupu ispitu, a koji inače izaziva povišenu anksioznost). Pomoću te tehnike može se reprogramirati dotadašnji, nedovoljno uspješan način razmišljanja i odgovor na različite zahtjevne situacije u novi, znatno uspješniji. Tijekom vizualizacije misli se vode kroz različite zamišljene situacije kao kroz različite scenarije, uz uporabu svih osjetila, do onoga koji će dovesti do najboljeg ishoda, tj. zamišljenog doživljaja idealne situacije. Svi imaju iskustvo da ništa nije nastalo prije nego je zamišljeno, ni kuće, ni odjevni ili uporabni predmeti, frizure, slike… Pogled na svijet rezultat je maštanja i integracije percepcije kako bi ona imala smisla. Kreativna vizualizacija potiče pozitivnu energiju, proširuje kreativnost, ublažuje anksioznost i napetost.

Eterična ulja
su esencije raznih ljekovitih biljaka. Mogućnosti korištenja eteričnih ulja su vrlo raznolika ona smiruju, opuštaju, energiziraju, a djeluju čak i kao afrodizijak. Ona se u pravilu ili inhaliraju ili apsorbiraju u kožu.Udisanje i dah su temeljni elementi aromaterapije. Prva asocijacija vezana uz eterična ulja je njihov miris. Inhalacijom mirisnih komponenti, eterična ulja imaju direktan učinak na centralni živčani sustav, čime mijenjaju moždane reakcije. Zbog svog jedinstvenog kemijskog sastava i utjecaja na olfaktorni sustav imaju mogućnost i snagu djelovati direktno na centre u mozgu koji su zaduženi za emocije, sjećanja i raspoloženje.

Kako god se osjećali pri dolasku, vjerujemo da ćete izaći osjećajući se bolje!

Relaksacija se provodi u manjoj grupi od maksimalno 12 polaznika.

Prijavite se odmah i rezervirajte svoje mjesto na: totalbodyrelax@hotmail.com