RELAKSACIJA SMIJEHOM-YOGA SMIJEHA Postanite certificirani voditelj-vikend seminar 04. 2022.

LAUGHTER YOGA SEMINARS CERTIFICATION

Smijeh za zdravlje i sreću!

Cijenjeni prijatelji smijeha, s veseljem najavljujemo idući seminar za voditelje “Relaksacija smijehom- Yoga smijeha” za vikend 09. i 10. 04. 2022., na lokaciji Apolon centar Zagreb, Bauerova 1/IV, .

2-dnevni certificirani vikend seminar za voditelje 

Relaksacija smijehom – Joga smijeha“

U Zagrebu 09. i 10. travanj 2022.

Laughter yogaOrganizira: Udruga „Vi-Bi-Da“ i  udruga Apolon Zagreb

Mjesto održavanja: Apolon centar Zagreb, Bauerova 21 (4.kat)

Voditeljica seminara: Danijela Biondić-Vidaković, certificirana učiteljica „School of Laughter Yoga“ www.laughteryoga.org

Seminar je koncipiran kao intenzivan edukacijski trening.

Metoda „relaksacije smijehom“ kombinacija  je vježbi smijeha i pravilnog disanja.

Vježbe smijeha postaju snažan alat za rješavanje stresa na fizičkom, mentalnom i emocionalnom planu.

Vježbe smijeha nam omogućavaju terapijsko djelovanje na cijelo tijelo.

Joga smijeha Jutarnji list

Metoda koja nam omogućava da u trenucima opuštanja, radosti i unutarnjeg zadovoljstva, isključimo racio i predamo se iskrenom smijehu.

Smijeh, pjevanje, ples i igra elementi su unutarnje radosti koje potičemo radeći vježbe smijeha.

Na taj način vježbe smijeha postaju inventivna vrsta tjelovježbe kojom postižemo bolje raspoloženje, pravilnije disanje, poboljšanje ukupnog zdravstvenog stanja, bolju komunikaciju, smanjenje stresa te vrlo učinkovitu aerobik vježbu putem koje postajemo opušteni, razigrani poput male djece i izražavamo svoju urođenu, ali često potisnutu radosnu prirodu.

Kome je namjenjen?

Svima koji žele značajno popraviti vlastito psihofizičko stanje.

Ova jednostavna i učinkovita znanstveno dokazana tehnika namjenjena je s svima koji rade s djecom, mladima, odraslima, zdravstvenim djelatnicma, socijalnim radnicima, učiteljima, turističkim animatorima i sličnim zanimanjima.

Korisnom se pokazala i kod managera.

Svima koji žele ovaj drukčiji pristup uklopiti i koristiti kao dodatak vlastitoj praksi.

Svima koji se žele osjećati lakšima, opuštenijima u svakodnevnim situacijama, osloboditi se svakodnevnog stresa i tenzije u međuljudskim kontaktima.

Svima koji žele usavršiti vještine samoizražavanja, te ojačati samopouzdanje i osloboditi vlastitu kreativnost.

Smijmo se iskreno i opušteno, smijeh je znak da živimo ovaj čudesni život.

Smijeh je tjelesni ventil i protuteža duševnoj i mišićnoj napetosti, njime aktivno činimo dobro našem zdravlju i općenito stanju duha i tijela.

Joga smijeha

Yoga smijeha je kombinacija vježbi smijeha i pravilnog disanja.

Kad se smijemo mijenjamo se, 

 mijenjajući sebe mijenjamo svijet“

Dr.Madan Kataria

VJEŽBE SMIJEHA NAM OMOGUĆAVAJU TERAPIJSKO DIJELOVANJE NA TIJELO I UM. NA NAČIN DA KROZ VJEŽBE SMIJEHA, LAGANOG ISTEZANJA, DISANJA I OPUŠTANJA, ISKLJUČIMO RACIO I PREDAMO SE ISKRENOM, DUBOKOM I ISCJELJUJUĆEM SMIJEHU. VJEŽBAJUĆI REDOVITO, VJEŽBE SMIJEHA POSTAJU SNAŽAN ALAT ZA RJEŠAVANJE STRESA NA FIZIČKOM, MENTALNOM I EMOCIONALNOM PLANU.

Kotizacija za seminar iznosi1.250 kn za jednokratno plaćanje ili 1.400 kn za plaćanje u ratama. Uključuje dva dana intenzivnog treninga, skriptu, CD s vježbama, međunarodni certifikat i besplatni upis u registar laughteryoga voditelja.

Uplata akontacije: 350 kn na račun Udruge „Vibida“ (OIB:36858260618) ,

IBAN: HR68 2340009 -1110427554

Prijave: Obzirom da je broj mjesta ograničen, prijava za seminar je do 31.03.2022. ili do popunjenja grupe na mail vibidasun@gmail.com ili sms-om na mob. 095/915 3154 

Molimo Vas da akontaciju platite u roku i o tome nas obavijestite na gore navedeni tel. ili e-mail kako bi mogli na vrijeme pripremiti skripte, diplome i cd-e potrebne za uspješno praćenje seminara.

Obzirom da je broj mjesta ograničen, prijavite se na vrijeme!

Relaksacija smijehom

PO ZAVRŠETKU SEMINARA DOBIVATE MEĐUNARODNI CERTIFIKAT KOJI VAM OMOGUĆAVA KREIRANJE I VOĐENJE VLASTITIH TRENINGA SMIJEHA U FITNESS CENTRIMA, TURISTIČKIM DESTINACIJAMA, ŠKOLAMA, UMIROVLJENIČKIM DOMOVIMA, ODRŽAVANJE PREDAVANJA I PREZENTACIJA, VOĐENJE TEAM BUILDINGA…I NARAVNO POKRETANJE VLASTITOG KLUBA SMIJEHA :)!

Na seminar treba ponijeti : udobnu odjeću (trenirka i sl.), deblje čarape (vježbamo u čarapama), rezervnu majicu, bilježnicu i olovku, mali poklon za razmjenu.

Napomena: Udruga „Vi-Bi-Da“ zadržava pravo otkazivanja seminara, a uplaćena sredstva uplatiteljima će biti vraćena do 15.04.2022.

Svim polaznicima želimo dobru zabavu u zajedničkoj avanturi otkrivanja smijeha:)

Za sve dodatne informacije molimo nazovite: 095/915 3154 

danijela biondić vidakovićO voditeljici:

Seminar vodi Danijela Biondić-Vidaković, međunarodna certificirana učiteljica i voditeljica joge smijeha www.laughteryoga.org, “School of Laughter Yoga“. Rođena 1970., međunarodna je certificirana učiteljica “Yoge smijeha” s pravom izučavanja voditelja, tehnike koju je izučila kod njenog osnivača dr. Madan Katarie u Finskoj 2009.g.

Pokreće  projekt „senzibilizacije javnosti o bitnosti smijeha u svakodnevnom životu“ i u sklopu projekta održava niz predavanja i radionica. Pozvana je od strane organizatora kongresa „Andrija Štampar“ na sudjelovanje  na „drugom hrvatskom kongresu preventivnog zdravlja“, gdje je dobrobiti tehnike predstavila struci i od iste dobila niz poziva na suradnju i zajedničko djelovanje. Nakon sudjelovanja na kongresu uslijedili su pozivi za suradnju Gerontološki centar Maksimir,  Udruga srčanih bolesnika, Crveni Križ, Celiko centar, Udruga invalida rada, kulturni centri, umirovljenički domovi, sudjelovanje u sklopu festivala za mlade„Park in Zagreb“, predstavljanje „joge smijeha„ na Jesenskom međunarodnom Zagrebačkom velesajmu u skopu sajma „Mystick“ i dr. Ove akcije su bile prepoznate i kod medija, tako da Udruga ima već niz gostovanja u radijskim i TV emisijama i reportažama.

Ukratko, seminar je ujedno i prilika da se uključite i u naše daljnje projekte.

Raspored seminara:

1 dan, subota 09.04.2022.

11.00 – 11.30  registracija sudionika, novosti  iz svijeta i predstavljanje projekta “ terapijski smijeh “

11.30 – 13.00  povijest „YS“, koncept  i vježbe, ritam, disanje 

13.00 – 13.15  pauza

13.15 – 14.30  sat „YS“ , 10 osnovnih vježbi, teorija i praksa 

14.30 – 15.30  pauza za ručak

15.30 – 16.30  osnovne tehnike „YS“- predrasude 

16.30 – 17.30  sat „YS“ ,10 osnovnih vježbi – tijelo ima moć, vježbe smijeha kao terapija identifikacija stresa i vježbe protiv stresa – kako se smijati sam?

17.30 – 18.00  zašto je bitno opuštanje, meditacija smijehom

2 dan, nedjelja, 10.04.2022.

09.30 – 09.45   kratak osvrt na prvi dan 

09.45 – 10.30   dobrobiti „YS“ i kontraindikacije

10.30 – 11.30  sat vježbanja sa praksom – mimika, izražajnost- nove vježbe

11.30 – 12.15 „LOL4ALL“  program za tvrtke i korporacijama, praktični savjeti – organizacija radionica, javnih predavanja, promocija i sl.

12.15 – 13.00  „LOL4ALL“ vježbe namjenjene tvrtkama i korporacijama

13.00 – 14.00  pauza za ručak

14.00 – 15.00 „YS“ – ponovi ako možeš,  završne vježbe polaznika

15.00 – 15.30  „YS“ – tehnike i vježbe, po dobnim skupinama djeca, adolescenti, studenti i zaposleni, treća dob, gibberisch

15.30 – 15.35   kratka pauza

15.35 – 16.30  veseli zajednički trening  – ha-ha ho-ho ples, muzika, predaja diploma, fotkanje              

Seminari za voditelje smijeha – certifikati

SVIMA KOJI SE PREDBILJEŽE BITI ĆE POSLAN PRIJAVNI LIST: certificirani seminar za voditelje Relaksacija smijehom- Yoga smijeha, sa uputama o plaćanju akontacije.

„Smijmo se iskreno i opušteno, smijeh je znak da živimo ovaj čudesni život.”

Relaksacija smijehom – YouTube

Interview na HTV: predsjednica udruge Vi-Bi-Da www.vibida.hr  i vaša voditeljica seminara, Danijela Biondić-Vidaković, o relaksaciji smijehom na HTV-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska

Pridružiti nam se možete i na Facebook-u: klub smijeha Vibida i tako pratiti naše aktivnosti. 

Lijep pozdrav i osmjeh žele vam dvije udruge za poboljšanje kvalitete života u Zagrebu, u suradnji: Udruga ViBiDa, www.vibida.hr  ,predsjednica udruge “Vi-bi-da”, učiteljica i voditeljica seminara, Danijela Biondić-Vidaković i Udruga “Apolon Zagreb”.

S veseljem Vas očekujemo!

DA, ŽELIM SE PREDBILJEŽITI!