Besplatna online radionica “Oslobađanja glasa”

Vrijeme održavanja: subota, 10. travnja 2021. od 16.00 – 18.30 sati (sa dvije pauze od 15 minuta)

Mjesto održavanja: online preko Zoom aplikacije

Participacija: besplatno

O voditeljici: Amela Jančić Priganica

Photo by Mira Horn

akademski glazbenik i prof. pjevanja, diplomirala je solo pjevanje na Glazbenoj akademiji u Zagrebu i Pedagoško-psihološku izobrazbu na Učiteljskoj akademiji, također u Zagrebu. Zaposlena je kao stalni član zbora HRT-a. Dugi niz godina solistički nastupa u zemlji i inozemstvu i vrlo često snima za potrebe radija i televizije. Već 20-tak godina bavi se i pedagoškim radom, radeći s pojedincima i grupama. Na temelju višegodišnjeg iskustva u poučavanju pjevanja i rada na sebi (pohađala je mnoge seminare pjevanja i radionice kao što su Werbeck pjevanje, Muzikoterapija itd.), osmislila je je vlastitu METODU ZA OSLOBAĐANJE GLASA, kombinirajući različite pristupe i tehnike. Posebno je raduje kad na seminar dođe netko tko je uvjeren da nema ni sluha ni glasa, ili pak netko tko se već dugi niz godina bavi pjevanjem, ali ga blokira strah i trema pjevanja pred drugima. Kad takav pojedinac doživi OSLOBOĐENJE GLASA, ne može sakriti radost i oduševljenje. Zato su Amelini seminari za oslobađanje glasa puni dobre, pozitivne i nadahnjujuće energije, koja podiže ne samo polaznike nego i nju samu.

Ako niste sigurni da li je moguće provesti takvu vrstu edukacije online, svakako pogledajte što o tome kažu naši dosadašnji polaznici. Oni su prepoznali tu kvalitetu, pa pročitajte što su iskusili i koje su dobrobiti dobili za sebe. Zato ovu radionicu sada nudimo i Vama, za što više Vaše sreće i zadovoljstva kroz pjevanje!

Osvrti polaznika:

Pjevanje je oduvijek predstavljalo vazan dio mog zivota, od ranog djetinjstva preko osnovne glazbene skole i pjevanja u zboru u srednjoskolskoj dobi. Nakon dugogodisnje pauze, ako izuzmem pjevanja na druzenjima i “po doma”, naizgled sasvim slucajno, naisla sam na radionicu opustanja glasa kod prof. Amele Jancic Priganica, i pomalo bojazljivo se prijavila. Jer pjevanje pred publikom i public speech su moji strahovi. Ali ta radionica je bila pun pogodak! Poslije sam ju za rodjendan poklonila svojoj kćeri, studentici i bila je bas zadovoljna. A ja sam shvatila koliko mi je pjevanje uz profesionalno vodstvo i u grupi nedostajalo, ali i koliko jos mogu nauciti i napredovati. I uz ludi radni i zivotni tempo, cak sam uspjevala biti redovita na nasim probama cetvrtkom. A onda je dosla – corona i sve je stalo 😞 Pomisao na online pjevanje mi, priznajem, ispocetka nije bila privlacna, ali kada sam shvatila da ce nove zivotne okolnosti, na zalost, potrajati, prikljucila sam se online grupi koju je Amela u medjuvremenu pokrenula i – nisam pogrijesila! To je jedna radost koja mi obnavlja zivotnu energiju i vraca veselje. Moram priznati da sam imala predrasude prema online pjevanju preko zoom-a, ali iskustvo je pozitivno i iznad svih ocekivanja! Naravno, nista ne moze zamijeniti pjevanje i druzenje uźivo, ali moramo se prilagodjavati i prihvatiti zivot i rad u novim okolnostima, a ne očajavati i kukati. Amela je  divna osoba, puna zivotne energije, kreativna, odlicna mentorica i glazbeni pedagog. Svakom clanu grupe se uspije posvetiti i dati dovoljno prostora, a mi uzivamo, pjevamo, smijemo se i medjusobno podrzavamo. Pa sto bi covjek vise od toga mogao pozeljeti! Obradjujemo razlicite glazbene stilove i zaista svatko moze naći nesto za sebe i puno nauciti. Svakom bih preporucila Amelinu radionicu opustanja glasa i pozvala da nam se nakon toga pridruzi pjevanju svakoga tjedna, za sada preko zoom-a, a cim to uvjeti dozvole, nadamo se uskoro- krecemo opet uživo.

Maja Vodopija

Uvijek sam voljela pjevati ali nikada nisam bila zadovoljna kako je to zvučalo.  Sasvim slučajno sam saznala da i tome ima pomoći.  Odlučila sam se, iako baš i nisam imala previše nade, i odvažila se  upisati u “malu školu” pjevanja. Kako onda, tako i danas. Ne propuštam niti jedan sat pjevanja.   U ovim, za većinu, teškim  vremenima ovo su mi posebno lijepi trenuci. Naučila sam nešto što nisam niti znala da postoji.  Pjevam,  bez lažne skromnosti, puno bolje. To su mi potvrdili prijatelji koji nisu znali za ovu moju “avanturtu”. Svega toga naravno ne bi  bilo da nije bilo bezgranične  pomoći  Amele Jančić Priganica i njenog talenta kako za pjevanje ali ništa manje i za prenošenje pjevačkog znanja. Kad bi me netko pitao za ocjenu 5/5, dala bi 6/5. ⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Željka Baković

Grupna i individualna poduka online je nesto sto bih bez razmisljanja preporucila svima koji zele pjevati. Imam iskustvo i poduke uzivo no ne mogu reci da ima neke razlike kod mene najvise u osjecaju srece i zadovoljstva uz uvijek malu dozu treme no ona i ako se javi zanemariva je u sigurnom okruzenju koji Amela i grupa sire tijekom sata.
Ivana Macokatić

Kod Amele pjevam tri godine, sudjujem u zboru i uzimam privatne sate pjevanja. Zadnjih godinu dana pohadjam oboje online i planiram nastaviti tako. Online pjevanje mi pruža više slobodnog vremena, a kvaliteta je jednaka kao i uživo🤗.

Morana Mavra

Draga Amela,zahvalna sam ti što si nam omogućila pjevanje na daljinu u ovim čudnim i nadasve izazovnim vremenima. Svojom stručnošću ,strpljivošću i vedrinom prenosiš svoje znanje i ljubav prema glazbi jednako dobro kao i da idemo uživo. Hvala ti što nas iz sata u sat  motiviraš odličnim vježbama oslobađanja glasa, što imaš odličan izbor pjesama i što si nam pomogla da se vremenom oslobodimo strahova i treme od pjevanja pred drugima. Najbolja si!

Goga Zadro

Kako doživljavam naše online pjevanje?,to je pitanje, za koje moram reći, da je jedna od odličnih ideja. U doba ovih nadasve čudnih i suludih prilika,ovo pjevanje omogućilo mi je doslovno oslobođenje energije iznutra.Sav pritisak nestane kod pjevanja,a kroz online pristup,osjećam se sigurno,što još više doprinosi ljepoti. Preporučam svakom tko voli pjevati!

Katarina

Sve informacije i prijave:

Prijave za radionicu do popunjenja mjesta primaju se na broj: 

091 503 1810 na WhatsApp, jer ćete tim putem:

  • biti uključeni u grupu
  • dobiti pozivnicu i link za Zoom, za priključenje online
  • dobiti sve upute i materijale za radionicu

Obavezno je navesti svoje ime i prezime i broj mobitela. 

Broj mjesta na radionici je ograničen na 10 polaznika, da bi se što više individualne pažnje posvetilo svakom sudioniku.

REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO ŠTO PRIJE!