ORIJENTALNI TRBUŠNI PLES Početni i napredni tečaj-UPISI u tijeku!

Apolon centar Zagreb, Bauerova 21, (kod Martićeve ul.)- plešemo u novom, većem prostoru!

Nastavljamo s redovitim tečajevima orijentalnog trbušnog plesa  – Početna i napredna grupa

Iako je riječ o plesu, trbušni ples sam po sebi podrazumijeva vježbanje fleksibilnosti cijelog tijela, a ponajviše torza. Zato je iznimno zdrav, već kao sama tjelovježba.

Da li je za mene?

Nema dobnih ograničenja, i žene u trećoj životnoj dobi s lakoćom svladavaju pokrete, naravno, svatko prema svojim mogućnostima. Nema ograničenja na temelju tjelesne mase, kondicije ili prethodnog iskustva plesanja! Ovaj se ples uči ponajprije za vlastito zadovoljstvo u pokretu i u osvješćivanju vlastitog tijela.

Svi su dobrodošli!

Želim saznati više: www.smiling-hips.com

Termini i grupe:

Grupa naprednog stupnja: srijedom 17.30-19.00 (90 minuta, blok sat) 240 kn mjesečno, drop-in 70 kn

Grupa početnog stupnja: srijedom 19.15-20.45  (90 minuta, blok sat) 220 kn mjesečno, drop-in sat 60 kn

 UPISI U TIJEKU!

Potrebna mi je oprema?

Za trening odjenite udobnu odjeću u kojoj se možete lako kretati (majica, trenirka, tajice), čarapice – plešemo bosi, i ponesite šal ili maramu koju možete vezati oko bokova. 

Zašto si trebam rezervirati mjesto?

U cilju smanjenja zdravstvenih rizika izazvanih koronavirusom, i stvaranja sigurne i vesele plesne atmosfere u Centru Apolon, koja je nezamjenjiv čimbenik potpunog doživljaja i energije treninga, smanjili smo broj sudionika u grupama te smo osigurali sve potrebne mjere zaštite. 

DA, ŽELIM SE PREDBILJEŽITI!

Sonja nastupO voditeljici:

Instruktorica koja vodi tečaj, Sonja, bavi se plesom dugi niz godina, a posvetila se orijentalnome plesu od samog početka 2005. godine. Pobijedila je na natjecanju u orijentalnome plesu 2008. godine, nakon čega je počela poučavati ples i time stekla bogato instruktorsko iskustvo. Iza nje je opsežno plesno školovanje u Hrvatskoj, Egiptu, Mađarskoj i Sloveniji kod vodećih hrvatskih i svjetskih učitelja orijentalnoga plesa.

Kako se ženama koje već plešu sviđaju Sonjini tečajevi?

“Sonjin je tečaj mnogo više od samog tečaja. Trbušni ples plešem već godinama i Sonju sam upoznala u svojim plesnim početcima. Nakon petogodišnje pauze, odlučila sam se na njezin tečaj jer je jednostavno najdivnija, najveselija, najprekrasnija učiteljica na Zemlji i šire. Ovih nekoliko mjeseci s ovim curkama je nešto najljepše što mi se dogodilo. Ovdje ne dolazim samo na tečaj, dolazim po svoju tjednu dozu smijeha i hormona sreće. Da, tečaj se može usporediti s čokoladom. Šalu na stranu, Sonja je uz sve navedeno i vrlo kompetentna, temeljita, uvijek spremna objasniti i 16. put, uvijek dobro raspoložena (čak i kad nije), uvijek spremna na šalu. Ako ovo prije navedeno nije dovoljno, onda će buduće polaznice privući i tematski satovi (za Halloween i sl.) na kojima plešemo pokrete iz trbušnog plesa u fuziji sa svime što smatramo plesom i na glazbu koja baš i nije orijentalna, ali te tjera da pokreneš bokiće, jer znate onu poznatu izreku: “Hips don’t lie!” 🙂                   Dora

“Sonjini satovi su osvježavajući, pravi boost za raspoloženje – izazovni, zabavni i često ispunjeni smijehom : D.

Vrlo brzo nakon što sam upisala tečaj, primijetila sam velike promjene u držanju tijela i fleksibilnosti zdjelice, kao i gracioznost u pokretima,prije svega ručnim zglobom (kako je lijepo biti neodoljivo ženstven dok skupljaš prljave tanjure iza ručka :).

Od samog početka sviđa mi se spoj egzotike dalekih krajeva i zaigranosti koje Sonja unosi u svoje satove, sve u prijateljskoj i toploj atmosferi, sat uvijek traje prekratko! Hvaaala!” Maja

“Trbušni ples počela sam plesati prije desetak godina i stalno prelazila iz jedne škole u drugu jer nisam bila zadovoljna, uvijek mi je nešto nedostajalo i moja očekivanja nisu bila ispunjena. Nakon duge pauze, počela sam plesati u Apolon Centru kod Sonje. Već nakon prvog sata rekla sam… to je to… odlična učiteljica pedantna, strpljiva, simpatična, atmosfera super, puno smijeha, ali i puno rada. Šteta što sam prije gubila vrijeme, s obzirom da nisam baš mlada! Sve pohvale!”                      S.M. (53)

“Satovi trbušnog plesa kod Sonje u Apolonu su istovremeno rekreacija, zabava i opuštanje, a Sonja je sjajna učiteljica plesa, predana svom poslu, detaljna i uvijek dobro raspoložena.  Svaki put dolazim s veseljem :)”               JTŠ

“Sonju bih svakako preporučila kao instruktoricu svakom tko se želi okušati u trbušnom plesu! Evo zašto. S trbušnim plesom susrela sam se i prije pohađanja tečaja u Apolon centru i zato tečaj kod Sonje imam s čime usporediti. Iako nisam došla kao početnica, tek tu sam osvijestila da sam dosta toga prethodno pogrešno naučila. A to je zato što je Sonja vrlo profesionalna i izuzetno zainteresirana da vam sve dobro objasni. Uporna je u tome da vas stvari nauči onako kako treba. Nema problema zato što vam nešto nije jasno od prve ili od druge ( ili već neke…), uvijek ste slobodni pitati i zatražiti da se neki pokret ponovi. Sonja je vrlo temeljita i za svaki sat se dobro pripremi. Pri tome je atmosfera uvijek ugodna, opuštena i nepretenciozna, jer, zapravo došli ste se opustiti i zabaviti i s tim osjećajem i s osmjehom odlazi se sa sata.

Spoj profesionalnosti i ugodnog i prijateljskog pristupa Sonju čini idealnom instruktoricom!

Koristi od trbušnog plesa su brojne. Jedna od meni osobno najdražih je što sam naučila ispravnije disati. Na nedavnoj radionici pjevanja to mi je jako pomoglo kod učenja tehnike pjevanja.

Trbušni ples jako je blagotvoran za žensko zdravlje. Utječe na dobro raspoloženje. Čini da se osjećate ženstvenije. Dakle, psihofiziči dobitak!

I, možda najvažnie od svega, uz trbušni ples više zavolite svoje tijelo i naučite da ste, bez obzira na svoje fizičke nedostatke ( ili možda baš zbog njih) jedinstveni i neponovljivi.

Preporuka!                                                                      Marijana

DA, ŽELIM SE PREDBILJEŽITI!

Želim saznati više: www.smiling-hips.com