YOGA I MENOPAUZA -praktična radionica za žene, 14.3.- odgođeno

Kad sam svojim prijateljicama spomenula radionicu na temu yoge i menopauze, dio njih se zgrozio i glatko odbio uopće razgovarati na tu temu.

„Još nisam u menopauzi“, „nemoj mi o tome pričati“, „ne želim o tome slušati“… takvi i slični komentari su mi bili samo dodatni poticaj.

Kužim o čemu se radi – većina smatra da menopauza znači, postajem baba! Gubim svoj identitet roditeljice i stvarateljice, prestajem biti ono što jesam. O.K. ak’ tak’ mislite, ja ne mislim. U predmenopauzi sam i daleko od toga da o sebi mislim kao o babi.

Zapravo, ovo je faza u životu kad želim samo rock ‘n roll …

Kako nam yoga i ayurveda mogu pomoći da period (pred)menopauze bude dobar rock’n’roll?

Dođite na 2,5 satnu radionicu i naučite:

–        Kako nam različite tehnike disanja olakšavaju život tijekom (pred)menopauze

–        Kako izvoditi asane (yoga-položaje) na način koji stimulira i energizira donji dio tijela (ne, ne mislim nužno na noge)

–        kako se „spojiti sama sa sobom“ i osvijestiti vlastito disanje

–        kako si prilagoditi izvođenje asana (nismo sve vretenastog tijela i super-savitljive)

–        što kaže Ayurveda – što jesti, što ne jesti i kako se samomasirati

Isprobat ćete tehnike koje možete ubaciti u dnevnu rutinu. Pokazale su se prilično dobrima kod poteškoća sa valunzima, nesanicom, nervozom, krutošću tijela…

I za kraj, najvažnije – za sudjelovanje u radionici ne morate imati baš nikakvo prethodno iskustvo vježbanja yoge!

Za kraj, kraj – jednom mjesečno se okupljamo na besplatnom satu ponavljanja gradiva (vrijedi samo za one koje su prošle radionicu)

Vrijeme održavanja: subota, 14.3.2020., od 16.00 -19.00 sati.

Mjesto održavanja: Apolon Zagreb, Derenčinova 1, 4.kat

Sudjelovanje: 250 kn / s popustom za članice Apolon centra Zagreb: 200 kn

(u slučaju otkazivanja dolaska 24 sata prije radionice, naknada za sudjelovanje se ne vraća)

Popusti! Sve polaznice, koje su već prošle ovu radionicu, imaju 50% popusta na cijenu, a ukoliko sa sobom dovedete novu polaznicu, za Vas je radionica – besplatna.

Prijave i informacije: apolon.studio@gmail.com

Tehničke upute:

  • Obucite nešto ugodno i rastezljivo, vježbamo bose ili u čarapama
  • Najmanje 2 sata prije početka radionice nemojte jesti veći obrok
  • po dolasku u Apolon centar, isključite telefon

O voditeljici: Aleksandra Dodoš Pintarić

S yogom se susreće kao tinejdžerica, sredinom 1980-ih godina, a 2015. godine, kod Yogacharye Jadranka Mikleca završava 600-satni Studij vedskih znanosti te stječe zvanje Yoga Śiromani (Yoga učitelj).

2016. godine završava školovanje za ayurvedskog terapeuta, surađuje s nekoliko hrvatskih ayurvedskih savjetnika i članica je Panchakarma Detox Team-a Glavini (https://www.detoxistria.com/)

Članica Upravnog odbora Hrvatskog saveza za yogu (www.hsy.hr)

Vodi vlastitu yoga grupu u Zagrebu, odgaja djecu, radi u IT sektoru, dodatno se educira, voli rock’n’roll.

Dojmovi sa proteklih radionica:

“Radionica mi se jako svidjela, vrlo je profesionalno odrađena, a opet ležerno prezentirana… Volim kad mi se objasni učinak pojedinih asana, jer vjerujem da nam to još više pojačava djelovanje. Također me Ayurveda uvijek privlačila i drago mi je da je i taj dio uvršten u radionicu. 

U vrlo ugodnoj atmosferi, kakva je uostalom uvijek u Apolon centru, u ugodnom društvu i uz lijepu muziku, naučila sam puno korisnih stvari, a uz to sam i vježbala gotovo cijelo vrijeme. Vrlo lijepo i ispunjeno subotnje popodne!”  (J. V, Zagreb)

“Sve pohvale na zanimljivoj i vrlo korisnoj radionici. Drago mi je da ste prepoznale potrebu za takvom vrstom sadržaja. Sve je bilo jako dobro pripremljeno i objašnjeno pa iako mi je u početku predviđenih 2,5 sata djelovalo jako dugo vrijeme je prošlo i prebrzo.” (A. Š. T., Zagreb)

“Odlične vježbe i super istezanje, pa su mi čak prošli i bolovi u leđima! Odmjereno i uravnoteženo izbalansirano vođenje između teorije i prakse vježbanja, uz mnoštvo korisnih i primjenjivih praktičnih savjeta. Dobile smo i tiskane materijale o vježbama disanja i neke recepte, te savjete kao podsjetnik kod kuće. Hvala Aleksandra!”

ŽELIM SE PREDBILJEŽITI !