FAMILY YOGA Joga za djecu i roditelje- vježbajte zajedno

frog's posepartner joga disanjelotos i drvo

POČETNA JOGA ZA DJECU i mame i tate zajedno 🙂

Program se rodio slučajno iz upita raznih mama gdje bi mogle biti i što će raditi dok im djeca u Centru pohađaju tečaj, te zaključka da je dobro i zdravo vježbati sat zajedno s djetetom.

Family yogaKod mnoge školske djece javljaju se problemi s kralježnicom, spuštenim stopalima, plućima i disanjem, očima i vidom, pažnjom i koncentracijom. Slaba je koordinacija tijela. Previše se sjedi u školi, pred tv-om ili  računalom, iskrivljuje se kralježnica, naprežu se vrat i oči, a mišići tijela ostaju neaktivni. Koliko god pokušavali to kontrolirati, djetetu se ipak nameće iskrivljena slika svijeta kroz razne propagandne sadržaje ili komercijalne TV programe. Time se, uz tjelesne probleme, u umu djeteta javljaju i nemir, teškoće pri učenju, razni emotivni problemi, agresivnost ili povlačenje u sebe.  Različite manifestacije neravnoteže. Dijete je potrebno tjelesno i duševno vratiti u ravnotežu tjelesnim položajima, svjesnim disanjem i smirivanjem. Emotivno je zadovoljno jer voli vidjeti svog roditelja u sasvim novoj situaciji, kako mu posvećuje pažnju i odvaja vrijeme radeći zajedno nešto zabavno. To stvara ozračje bliskosti, zajedništva i veselja zbog  idućeg zajedničkog odlaska na slijedeći sat.

Family yoga 2020

Naravno, nije nužno da roditelj prisustvuje satu, ako ne želi, jer vi najbolje poznajete svoje dijete i znate kako bi se ono najugodnije i slobodnije osjećalo; uz ili bez vas. Procijenite sami, tj. pitajte dijete.

Na zabavan i zanimljiv način prolazite kroz osnovne joga asane – tjelesne položaje, osnove tehnika disanja, ravnotežne položaje i na kraju vođeno opuštanje gdje se dijete uči kako se svjesno opustiti (a da to nije spavanje). Radi se pojedinačno i u paru, uz glazbu i sa rekvizitima, loptama, kolutima, rade se vježbe za kralježnicu, disanje, istezanje, vježbaju se ravnoteža i koncentracija. Kod djece se poboljšava držanje  i razvija svijest o vlastitom tijelu u prostoru, jačaju se mišići, razvija bolja koncentracija, koordinacija i fokus. Dijete se uči kontroli, miru i kako lakše proći kroz stresne situacije. Uči se cijeniti zdravlje, samoga sebe, sve i svakoga oko sebe. Istovremeno se na nenasilan i ozbiljan način usvajaju disciplina i moralne vrijednosti u životu.

Dob djeteta: cca 5 – 12 godina (predškolski uzrast do pred puberteta)

Rag doll Krpena lutkaratnik 2 sa partnerom

PREPOZNAJTE DIJETE U SEBI I NAUČITE JOGU!

U ovu grupu upisujemo i ODRASLE POČETNIKE, tj. one koji su u prijelaznoj fazi i još možda nisu zainteresirani za duže, ozbiljnije satove joge, jer im se za sada čine prekomplicirani ili preteški, a voljeli bi isprobati i iskusiti njene dobrobiti. Možda se iznenadite svojim rezultatima i promijenite mišljenje i grupu!

Tečaj  je osnovan, lagan, postepen, nenaporan i veseo: osnove tjelesnih joga položaja, osnove tehnika disanja, ravnotežni položaji, vježbe za kralješnicu, istezanje. Gipkost i snaga. Mirnoća i koncentracija. Koristimo i elemente terapijskog plesa.

Family yoga 012020

Na kraju sata vođeno završno opuštanje. Svi rekviziti i prostirke su osigurani.

Vježbanje u maloj grupi, poticajnoj atmosferi.

Lokacija: Apolon centar Zagreb, Derenčinova 1, 4. kat (kod Kvaternikovog trga)

Termin: subotom ujutro od 9:00 – 10:00 h

Mjesečna članarina: 200 kn za oboje, 1 roditelja i 1 dijete.  250 kn za 1 roditelja i 2 djece. Članarina se uplaćuje mjesečno, pojedinačni drop-in dolasci  nisu mogući.

VIDEO: Pogledajte intervju s voditeljicom o tečaju “Joga za djecu i roditelje: vježbajte zajedno” TV emisije Linija života, TV PLUS

Voditeljica: Jasna Maceljski, prof.

Gomukhasana - kravlja liceJasna je kao dugogodišnja profesorica engleskog jezika podučavajući  u nastavi stekla veliko iskustvo u radu s djecom. Svoje je pedagoško iskustvo prenijela iz razreda u studio. I sama je majka sina Marka. U centru još vodi tečajeve: Jogu za početnike/Vježbe za kralježnicu, Jogalates, Prenatal- vježbe za trudnice, Postnatal- za žene poslije porođaja, Mame i bebe, Posturalne vježbe držanja, Terapijski holistički ples,individualnu poduku vježbanja, medicinsko-sportske i relaksirajuće masaže, bioenergetske tretmane.

Rainbow Kids yoga logo_cert

Napomena: izuzetno hiperaktivnu djecu ne upisujemo, jer se remeti dinamika i fokus grupe. Zovite, pišite, pitajte sve što vas zanima, sve detalje o tečaju ili eventualne nedoumice da li bi Vaše dijete (ili Vi) bili zainteresirani za taj program.

ŽELIM SE PREDBILJEŽITI!