PRENATAL VJEŽBE ZA TRUDNICE

Prenatal vježbe za trudnice

PA220227Vježbajte sa nama dva, tri ili četiri puta tjedno u ugodnom, zračnom i svjetlom prostoru našeg studija.

Već trinaestu godinu za redom održavamo redovite jutarnje i popodnevne tečajeve vježbi za trudnice, do porođaja.

PROSTOR I LOKACIJA: APOLON CENTAR ZAGREB, Bauerova 21 (kod Kvatrića)

U TIJEKU SU UPISI U NOVU PROLJETNU SEZONU 2021. U JUTARNJU I POSLIJE PODNEVNU GRUPU (ZA ZAPOSLENE TRUDNICE)

 • Lagano, opuštajuće, energizirajuće.
 • I tijekom trudnoće budite fit, jačajte svoju  fleksibilnost, snagu, cirkulaciju i ravnotežu.
 • Vježbe istezanja i disanja, energije i koncentracije.
 • Vježbe za razgibavanje i otvaranje zdjelice što porođaj čini lakšim i bržim.
 • Vježbe su sigurne, ugodne, prilagođene i trudnicama koje se prvi put susreću s vježbanjem.
 • Na kraju sata umirujuće završno opuštanje na boku, na jastucima uz nježnu masažu.
 • Otklonite tipične tegobe u trudnoći: bolove u donjim leđima, oticanje nogu i gležnjeva, zadržavanje tekućine, nesanicu, žgaravicu, mučninu i promjene raspoloženja.
 • Prostirke, deke, jastuci i blokovi za prilagođeno izvođenje vježbi su osigurani.
 • Pripremite se fizički i psihički za porođaj.
 • Vježbanje nesumnjivo pomaže u trudnoći o čemu mogu posvjedočiti sve naše polaznice.
 • Dočekajte vaš termin tjelesno i mentalno spremne, aktivne i okretne .
 • Dokazano je porođaj brži, rodilja je u boljoj kondiciji i svjesnija važnosti disanja i opuštanja.
 • Suvišni su medikamenti i anestezije pri porodu, jer naučite osluškivati i kontrolirati svoje tijelo, mišiće, opustiti se, disati, umiriti se, a time svladati strh i paniku.
 • Oporavak poslije porođaja je također brži zbog Kegelovih vježbi za mišiće dna zdjelice, grlića maternice i porođajnog kanala. Od tih su vježbi mišići prije i poslije porođaja elastičniji.
 • Razmjena iskustava u grupi sa drugim budućim mamama u povjerljivom ozračju dijeljenja i povezanosti
 • Vođenje sata katkada,po potrebi, i na engleskom jeziku, zbog naših polaznica stranih državljanki.

UPUTE:

Ponesite udobnu odjeću za vježbanje, čarapice, bocu vode i malo dobre volje za pokretom!

Nije potrebno imati prethodno iskustvo u vježbanju, ali je potrebno da ste navršili prvih tri mjeseca trudnoće (12 tjedana) i donijeti pismeno odobrenje liječnika da je s trudnoćom sve u redu i da smijete vježbati trudničke vježbe. Prvi je sat probni, besplatan.

Brojimo tjedne zajedno!

Za sve informacije i predbilježbe: apolon.studio@gmail.com    095/ 816 88 18 Jasna Maceljski, prof

UTISCI POLAZNICA: vježbanje nesumnjivo pomaže u trudnoći o čemu mogu posvjedočiti sve naše polaznice:

– I attended Jasna’s pre-natal yoga classes throughout my pregnancy.  I found the classes very enjoyable.  They helped to keep me fit and maintain a good posture during my pregnancy.  Jasna is a lovely teacher, really getting to know her students and adapting the class to meet each individual person’s needs.  It was also a really good way to meet other pregnant women and make friendships.  I am convinced doing yoga on a regular basis helped me to recover from the birth of my son quickly and would therefore highly recommend it to anyone. Alexandra Upton Ridout, UK. mommy of baby boy Digby, born August 15 th, 2009.

– Vježbe su mi pomogle i kod poroda i nakon poroda da se lakše nosim sa psihofizičkim tegobama ali i da ostanem smirena u trenucima kada mi beba neprestano uporno plače, pa čak i moj suprug ode van iz stana, jer mu je teško slušati. Iva J., mama bebe Hane

– Kad Jasna kaže nešto jednostavno kao: “podignite ruku”, iz toga napravi umjetnost i odmah se osjećaš bolje. A zaista znam što znači podići ruku ili nogu, bavila sam se tae kwan do-om 5 godina prije trudnoće. No ovakav trening me oduševljava! Vedrana

– Vježbala sam do kraja trudnoće i još dva dana pred porod sam došla na naš Prenatal sat, jer ga nikako nisam željela propustiti! Razmišljala sam doći i na sam termin poroda, ali onda sam ipak otišla roditi :).  Moja beba Sven i ja smo presretni! Iva Karnik

– Postala sam mama crnokosog dečka!! Pozdravljam sve kolegice iz grupe, družile smo se sjajno punih 5 mjeseci naše trudnoće. Ovu grupu mi je preporučila moja sestra Maja, pa smo par mjeseci vježbale zajedno.  Zrinka

– Po profesiji sam plesačica vrlo razgibanog  i pokretljivog tijela naviklog na treninge. Nisam očekivala da su ove vježbe toliko izazovne, ali prikladne za naše drugo stanje. Sve se radi lagano, ali sa mnogo efekta . Nikica

– Rodila sam Unu. Jasna, hvala! Mihaela

– Zahvala Jasni:  Draga Jasna,
vec je proslo godinu dana otkako sam prestala kod Vas vjezbati trudnicku jogu pa nikako se javiti. S bebom, sad vec velikim deckom, vrijeme leti…
Sestra Anica mi je poslala link-interview o vjezbama disanja pa me uhvatila nostalgija za lijepim trenucima koje sam provela na satovima Vase joge noseci u trbuhu svoje prvo djetesce. Vrlo cesto se sjetim tog olaksanja, te maksimalne opustenosti, zmaraca i ugode koju bih osjetila kad bi uslijedio onaj Vas carobni, iscjeliteljski dodir, one nazalost, kratke masazice na kraju svakog sata. 
Do vaseg tecaja nisam nikada vjezbala jogu. Moram priznati da sam se tada zaljubila u nju i zbog toga ju nastavila vjezbati u centru koji je blizi mjestu mog stanovanja. 
S obzirom da sam cijelu trudnocu  provela u mucninama i zbog toga bila u nemogucnosti normalno funkcionirati tijekom dana, Vasa joga (savrsen sklad opustanja, ali i jacanja misica)  mi je dosla kao melem na rane jer sam se oduvijek bavila sportom. Iako su mucnine ponekad bile intenzivnije, Vasi satovi joge su mi pomogli da se maksimalno opustim, ali i odrzim misice u dobroj formi, da osjetim i dozivim svoje tijelo koje se mijenja i na kraju da uzivam u svakoj vjezbi koje su mi pri porodu, sto psihicki sto fizicki, itekako pomogle i na tome sam Vam zahvalna!
 Zao mi je sto ne mogu i dalje pohadjati jogu u Vasem centru, ali sam sigurna da budem u sljedecoj trudnoci . Tome se jako veselim!!!
Do ponovnog druzenja, srdacno Vas pozdravljam i zelim ugodno vjezbanje!  Kristina Huljev

VEZANI ČLANCI:

PREDBILJEŽI ME!