Ples iskonske ženstvenosti-mini radionica, 31.8. i 7.9. Samo jednom godišnje iskoristite priliku!

Vjerujemo, znatiželjni ste! Želite zaplesati, zar ne? Samo je potrebno napraviti prvi korak!

Sonja nastup na Violetinoj i Andreasovoj svadbi - m
Sonja, Orijentalni Trbušni ples

Centar Apolon, Derenčinova 1, 4. kat, najavljuje mini-radionicuPles iskonske ženstvenosti u dva termina (ista se radionica ponavlja, odaberite termin koji vam bolje odgovara): 

subota, 31. kolovoza 2019. u 17:30 sati, i 

subota, 7. rujna 2019. u 17:00 sati

koja je ujedno i najava za početnu grupu redovitog tečaja trbušnoga plesa, koji počinje u srijedu, 4. rujna 2019. u 18:45 sati. 

Na dva i pol satnoj radionici prvo ćemo raditi zagrijavanje, zatim tehniku pokreta, koje ćemo spojiti u kratku koreografiju i koju ćemo prema kraju radionice uvježbati, a naše druženje na radionici završit ćemo istezanjem mišića i opuštanjem. Koreografija će ostati kao podsjetnik za vježbanje onoga što smo naučili na radionici kada i doma poželite zaplesati. Za radionicu odjenite udobnu odjeću u kojoj se možete lako kretati (majica, trenirka, tajice), čarapice – plešemo bosi, i ponesite šal ili maramu koju možete vezati oko bokova.

Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje jer je radionica namijenjena potpunim početnicama.  Ovo je također izvrsna prilika svima onima koji se predomišljaju oko upisivanja tečaja trbušnoga plesa da ga isprobaju plesati. Sudjelovanje na radionici nije preduvjet za upis redovitoga tečaja. Iako je riječ o plesu, trbušni ples sâm po sebi podrazumijeva vježbanje fleksibilnosti čitavoga tijela, a poglavito torza, pa je zato iznimno zdrav već kao sâma tjelovježba. Nema dobnih ograničenja, i žene u trećoj životnoj dobi bez problema svladavaju pokrete, naravno, svatko prema svojim mogućnostima, tako da trbušni ples pogoduje ženskom zdravlju u svakoj životnoj dobi. Također, nema ograničenja na temelju tjelesne mase, kondicije i sl. Ovaj ples uči se ponajprije za vlastito zadovoljstvo u pokretu i u osvješćivanju vlastitog tijela.

Donacija za radionicu iznosi 100 kn (75 kn za članove Apolona). Zbog ograničenog broja mjesta, za sudjelovanje na radionici potrebno se predbilježiti osobno u Centru Apolon ili na e-mail: apolon.studio@gmail.com za radionicu u terminu:

– 31.8.2019., najkasnije do četvrtka 29. kolovoza 2019. 

– 7.9.2019., najkasnije do četvrtka 5. rujna 2019. 

Predbilježba postaje važeća uplatom cjelokupnog iznosa donacije. Polog je nepovratan, osim u slučaju da organizator otkaže radionicu. 

Instruktorica koja će voditi radionicu i tečaj, Sonja, bavi se plesom dugi niz godina, a posvetila se orijentalnome plesu od samog početka 2005. godine. Pobijedila je na natjecanju u orijentalnome plesu 2008. godine, nakon čega je počela poučavati ples i time stekla bogato instruktorsko iskustvo. Iza nje je opsežno plesno školovanje u Hrvatskoj, Egiptu, Mađarskoj i Sloveniji kod vodećih hrvatskih i svjetskih učitelja orijentalnoga plesa. Zahvaljujući specifičnome stilu poučavanja, u kombinaciji s vedrim duhom i dozom humora, Sonjini sati završavaju spontanim pljeskom, a polaznice odlaze iz dvorane s osmijehom na licu.

Dođite provjeriti! Vidimo se uskoro!                                                   

Fotografija: Ivan Marinković