POZIV: projekt čitanja animalističke poezije po osnovnim i srednjim školama

PROFESORIMA HRVATSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA U ZAGREBU I HRVATSKOJ, RODITELJIMA VOLJNIH ANGAŽMANA I SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE!

TRAŽIMO UPRAVO VAS ZA SURADNJU NA PROJEKTU POMAGANJA ŽIVOTINJMA U NJIHOVOM OPSTANKU NA PLANETI

U svrhu podizanja svijesti i senzibiliziranja djece za potrebe nemoćnih životinja koje ovise o ljubavi i skrbi čovjeka, pokrećemo projekt čitanja animalističke poezije po osnovnim i srednjim školama u Zagrebu i u Hrvatskoj.

Projekt bi krenuo od ove jeseni 2019., od početka nove školske godine.

Pjesme iz antologije, jedine takve u nas pod nazivom „Subića“ koju je sastavila predsjednica Udruge “Druga prilika” za zaštitu životinja i književnica Ana Horvat, a koja obuhvaća sve antologijske pjesme o životinjama od 15. do 21. stoljeća i njihovih autora, čitali bi dramski umjetnici ili studenti glume u klasi renomiranih predavača.

Stoga, ovom prilikom, molim profesore hrvatskog jezika i književnosti neka se s puno empatije i entuzijazma uključe u ovaj projekat kroz koji se afirmiraju mladi glumci i poezija, a pomaže se životinji u njezinom opstanku na planetu.

Svi profesori koji su voljni od jeseni ugostiti dramske umjetnike ili studente glume koji bi učenicima čitali animalističku poeziju mogu se javiti na e-mail adresu novinarke Gordane Igrec: gordana.igrec@gmail.com

Ovom prilikom zahvaljujemo svima unaprijed kao i studiju Apolon Zagreb na njegovom razumijevanju za naš projekt i njegovu podršku.

Hvala :)!

Novinarka i književnica, Gordana Igrec