TAI CHI

Obavještavamo vas da nova Tai chi grupa, jesenska sezona 2019./2020. počinje u ponedjeljak 16.09.2019. u 16.00 sati.

I dalje su dobrodošli svi, i početni i napredniji vježbači.

Tai Chi MaksimirSve zainteresirane pozivamo na sat tai chija, namjenjeno SVIMA koji se prvi put susreću s tai chijem i  svima koji ga već prakticiraju, bez obzira na životnu dob i fizičku kondiciju. Na nježan i zabavan način upoznat ćete se sa osnovnim elementima vježbanja tai chija.

Tai chi (chi = životna, vitalna snaga) je drevna kineska vještina za zdravlje. Prigodno za sve dobne skupine, bez obzira na tjelesnu konstituciju, dob, spol, fizičku kondiciju. Poboljšava cirkulaciju, uravnotežuje tijelo, um i duh. Lagano i snažno energizirajuće.

Termin održavanja: treninzi tai chija se održavaju JEDNOM TJEDNO, ponedjeljkom od 16.15 – 18.15 (dva treninga u kontinuitetu).

Mjesto: Apolon centar, Derenčinova 1/ 4.kat

Mjesečna članarina: 200 kn za zaposlene /150 kn za ostale kategorije

Nekoliko zabluda u vezi tai chija

Puno je različitih motiva zašto se vježba tai chi, ali nakon nekog vremena, osjećaj koji nas uvijek iznova obogati upravo je osjećanje vlastite životne energije, te vibrirajuće pulsirajuće energije od koje smo i mi sazdani, a da je nikad ne osjetimo u svakodnevnom životu na taj način. Chi koji nas prožima izvor je velike sreće i dobrobiti za nas, a vježbanjem se taj doživljaj uvijek i nanovo pojavljuje i intenzivira.

1. Tai chi je prespor

Da, pokreti tai chija su vrlo spori, posebno kad uspoređujemo neke druge borilačke vještine, međutim, treba napraviti razliku između sporosti i smirenosti. Da bi se postigla smirenost uma, potrebno je smiriti i tijelo, to se upravo postiže usporavanjem pokreta cijelog tijela ali i usmjeravanjem pažnje na unutrašnjost i pokret koji „dolazi“ iznutra. Nipošto ne treba zamijeniti sporost sa nemoći. Tai chi su spori i istovremeno snažni.

2. Tai chi je samo za starije i one koji ne mogu podnijeti teže vježbanje

Koliko puta smo pomislili – vježbat ću tai chi kad ću biti stariji, kao što vidimo ljude po parkovima u Kini….istina je doduše, da tai chi nema vremenskog ograničenja i može se početi vježbati od malih nogu. Za njega je ipak, potrebna određena doza vjere u samog sebe i strpljivosti koja je ponekad nespojiva s mladošću.

3. Tai chi ne razvija muskulaturu

Tai chi se ne vježba kako bi razvili lijepo tijelo, skinuli višak sala i oblikovali pojedine dijelove tijela. Ukoliko se pak, nakon određenog perioda vježbanja to i desi, bit će to poput dobrog nusproizvoda koji nastaje nakon cjelovitog zahvata. Vježbanje tai chija vratit će harmoniju u naše tijelo kako bi se samo riješilo neravnoteže u životu, ma gdje god se pojavila.

4. Treba dugo vježbati da bi se naučili pokreti

Najčešći osjećaj koji prati početnike jest osjećaj nekoordiniranosti pokreta i nespretnosti, zato je potrebno imati puno strpljenja kako bi se prevladala početnička zbunjenost. Međutim, upravo je naš um taj koji nam govori da je to jako teško ili da nam treba previše vremena. Tai chi pokreti su prirodni i tijelo ih uči s vremenom bez obzira što nam um govori.

Svi ste dobrodošli, bez obzira jeste li se susreli već s tai chijem ili ste početnici.

Zbog ograničenih mjesta potrebno je što prije prijaviti se na:

apolon.studio@gmail.com ili SMS 095 816 88 18

PREDBILJEŽI ME!