//
sada čitate...
ANTISTRESNI PROGRAMI, DISANJE, DOGAĐANJA, MEDITACIJA, OBAVIJESTI, OPUŠTANJE ZA TIJELO I DUŠU, TAI CHI CHUAN (UMIJEĆE CHIJA), Tai Chi u prirodi, Tai Ci Chuan (Umijeće Chija), TEČAJEVI VJEŽBANJA, U pokretu: Tai Chi, VJEŽBE U PRIRODI, ZDRAVLJE

TAI CHI treninge u srpnju vježbamo U MAKSIMIRU

Pozivnica svim ljubiteljima tai chija i onima koji će to tek postati!

Kao i proteklih godina, u mjesecu srpnju 2018., treninge tai chija selimo iz dvorane u Maksimir.

Ako možete i želite, pridružite nam se na vježbanju u prirodi!

I dalje su dobrodošli svi, početnici i napredniji vježbači.

Vježbe će se održavati jednom tjedno, ponedjeljkom, 90 minuta po treningu. 

U ponedjeljak, 09.07.2018. ukoliko to vremenske prilike bez kiše dopuštaju, vježbamo tai chi u Maksimiru. Preporuka: molimo ponesite sredstvo protiv komaraca :). 

Vidimo se!

Tai Chi Maksimir, Keti

Sudjelovanje po treningu: 30 kn

Sve informacije o točnoj lokaciji i vremenu održavanja, te obavezne predbilježbe za treninge na 091 370 51 54, kod voditeljice Snježane

Molimo da se prije dolaska sms-om ili pozivom svakako najavite direktno kod voditeljice.

Pročitajte i ovo:

Dobrobiti vježbanja u prirodi 

Na travnjaku parka Maksimira već nakon pola sata osjećati ćete se preporođeno. Pokreti koji se izvode rastežu mišiće omogućavajući nesmetan protok energije kroz tijelo što je presudno za zdravlje (chi upravo to i znači: energija). Vježbanje opušta ne samo tijelo, već i um, a vježbanje u prirodi je svima privlačnije od boravka u zatvorenom. Prodišite i riješit ćete se nakupljenog stresa i umora!

Svi ste dobrodošli, bez obzira jeste li se susreli već s tai chijem ili ne znate ništa o tome.

Nekoliko zabluda u vezi tai chija

Puno je različitih motiva zašto se vježba tai chi, ali nakon nekog vremena, osjećaj koji nas uvijek iznova obogati upravo je osjećanje vlastite životne energije, te vibrirajuće pulsirajuće energije od koje smo i mi sazdani a da je nikad ne osjetimo u svakodnevnom životu na taj način. Chi koji nas prožima izvor je velike sreće i dobrobiti za nas, a vježbanjem se taj doživljaj uvijek i nanovo pojavljuje i intenzivira.

1. Tai chi je prespor

Da, pokreti tai chija su vrlo spori, posebno kad uspoređujemo neke druge borilačke vještine, međutim, treba napraviti razliku između sporosti i smirenosti. Da bi se postigla smirenost uma, potrebno je smiriti i tijelo, to se upravo postiže usporavanjem pokreta cijelog tijela ali i usmjeravanjem pažnje na unutrašnjost i pokret koji „dolazi“ iznutra. Nipošto ne treba zamijeniti sporost sa nemoći. Tai chi su spori ali istovremeno i snažni.

2. Tai chi je samo za starije i one koji ne mogu podnijeti teže vježbanje

Koliko puta smo pomislili – vježbat ću tai chi kad ću biti stariji, kao što vidimo ljude po parkovima u Kini….istina je doduše, da tai chi nema vremenskog ograničenja i može se početi vježbati od malih nogu. Za njega je ipak, potrebna određena doza vjere u samog sebe i strpljivosti koja je ponekad nespojiva s mladošću.

3. Tai chi ne razvija muskulaturu

Tai chi se ne vježba kako bi razvili lijepo tijelo, skinuli višak sala i oblikovali pojedine dijelove tijela. Ukoliko se pak, nakon određenog perioda vježbanja to i desi, bit će to poput dobrog nusproizvoda koji nastaje nakon cjelovitog zahvata. Vježbanje tai chija vratit će harmoniju u naše tijelo kako bi se samo riješilo neravnoteže u životu, ma gdje god se pojavila.

4. Treba dugo vježbati da bi se naučili pokreti

Najčešći osjećaj koji prati početnike jest osjećaj nekoordiniranosti pokreta i nespretnosti, zato je potrebno imati puno strpljenja kako bi se prevladala početnička zbunjenost. Međutim, upravo je naš um taj koji nam govori da je to jako teško ili da nam treba previše vremena. Tai chi pokreti su prirodni i tijelo ih uči s vremenom bez obzira što nam um govori.

Oglasi

About apoloncentar

Apolon pokreće ljude

Rasprava

Komentari su isključeni.

UPIŠITE VAŠU E-MAIL ADRESU I PRIMAJTE NEWSLETTER, ČLANKE, NOVOSTI I OBAVIJESTI APOLON CENTRA
IZJAVA O PRIVATNOSTI: Označavanjem gumba dajem privolu da se moji podaci koriste za slanje informacija o programima Apolon centra putem e-maila i newslettera.Razumijem i prihvaćam da privola ostaje važeća do opoziva.Razumijem da svoju privolu mogu povući u bilo kojem trenutku putem linka unsubscribe u newsletteru ili direktnim kontaktom na e-mail apolon.studio@gmail.com

Pridruži se 1.372 drugih sljedbenika

Statistika

  • 1.085.794 pregleda

POKLON BON

KATEGORIJE

Oglasi
%d bloggers like this: