NOVO! BOLLYWOOD DANCE

 

Radionice bollywoodskog plesa

Centar Apolon, Derenčinova 1, 4.kat

Bollywood1Bollywoodski ples se u svojim počecima prvenstveno temeljio na klasičnim, tradicionalnim i folklornim indijskim plesovima, dok se u modernome bollywoodskom plesu, posljednja tri desetljeća, njima dodaju zapadnjački plesni elementi i pokreti iz salse, trbušnoga plesa, hip-hopa, suvremenog plesa, jazza i drugih.

Za sudjelovanje na tečaju nije potrebno predznanje.

Koreografije koje ćemo raditi su vrlo vesele i dinamične, pa je zabava zagarantirana!

Indijska filmska industrija na hindskom i djelomice na engleskom jeziku, koja se razvija u Mumbaiju, glavnome gradu zapadne indijske savezne države Maharashtra, nosi popularan naziv Bollywood, nastao od riječi Bombay (staro ime grada Mumbaija) i naziva centra američke filmske industrije, Hollywooda. To je jedna od najvećih filmskih produkcija u svijetu. Neizostavan element bollywoodskih filmova su glazba i ples, a popularnost pjesama iz filma je najčešće presudan faktor za uspjeh ili neuspjeh čitavog filma.

Koreografije u bollywoodskom filmu najčešće pleše glavni lik uz mnogobrojne prateće plesače i plesačice, a znaju se snimati na način da se između dva stiha iste pjesme promijeni cjelokupna scenografija i kostimi. Uz živopisnu kostimografiju i fantastičnu plesnu izvedbu, ovo pridonosi raskoši koja oduševljava publiku.

Za tečaj odjenite udobnu odjeću u kojoj se možete lako kretati (pamučna majica, trenirka, tajice), i čarapice ako ne želite plesati bosi.

Za sudjelovanje  nije potrebno predznanje.

Obzirom na to da je za izvođenje ovoga plesnog programa potrebno više prostora nego za naše druge programe, kako bismo omogućili svima dovoljno prostora za kretanje, broj sudionika moramo ograničiti na manje nego što to uobičajeno radimo, tako da molimo zainteresirane da se predbilježe osobno u Centru Apolon ili na e-mail: apolon.studio@gmail.com.  Mjesta ćemo popunjavati redom prema pristizanju prijava. Za zainteresirane koji se prijave nakon popunjenja grupe, vodit ćemo listu čekanja.

Bollywood

Sonja, Bollywood ples

Radionice vodi Sonja, koja se bavi različitim stilovima plesa dugi niz godina. Ovaj ples je učila kod učitelja bollywoodskog plesa iz Indije, Češke, Slovenije i Hrvatske. Iza sebe ima bogato instruktorsko iskustvo i nastupe na pozornicama brojnih festivala i svečanih prigoda.

PREDBILJEŽI ME