NOVO! Ciklus radionica BOLLYWOOD PLESA, 3.3. i 10.3.

Veliko nam je veselje najaviti i srdačno vas pozivamo na NOVI PLESNI PROGRAM u Apolonu!

Centar Apolon, Derenčinova 1/4, najavljuje seriju mini-radionica radionica bollywoodskog plesa koje će se održati:

10. veljače 2018. od 16:30 do 18:00 satI 

24. veljače 2018. od 16:30 do 18:00 sati

10. ožujka 2018. od 16:30 do 18:00 sati

Indijska filmska industrija na hindskom i djelomice na engleskom jeziku, koja se razvija u Mumbaiju, glavnome gradu zapadne indijske savezne države Maharashtra, nosi popularan naziv Bollywood, nastao od riječi Bombay (staro ime grada Mumbaija) i naziva centra američke filmske industrije, Hollywooda. To je jedna od najvećih filmskih produkcija u svijetu. Neizostavan element bollywoodskih filmova su glazba i ples, a popularnost pjesama iz filma je najčešće presudan faktor za uspjeh ili neuspjeh čitavog filma.

Koreografije u bollywoodskom filmu najčešće pleše glavni lik uz mnogobrojne prateće plesače i plesačice, a znaju se snimati na način da se između dva stiha iste pjesme promijeni cjelokupna scenografija i kostimi. Uz živopisnu kostimografiju i fantastičnu plesnu izvedbu, ovo pridonosi raskoši koja oduševljava publiku. Bollywoodski ples se u svojim počecima prvenstveno temeljio na klasičnim, tradicionalnim i folklornim indijskim plesovima, dok se u modernome bollywoodskom plesu, posljednja tri desetljeća, njima dodaju zapadnjački plesni elementi i pokreti iz salse, trbušnoga plesa, hip-hopa, suvremenog plesa, jazza i drugih.

Na svakoj od radionica će se raditi po jedan dio iste koreografije, tako da će polaznici sve tri radionice naučiti čitavu koreografiju. 

Koreografija koju ćemo učiti je vrlo vesela i dinamična, pa je zabava zagarantirana!

Mogućnost dolaska na bilo koju od radionica nije uvjetovana sudjelovanjem na prethodnoj radionici, pa se moguće priključiti bilo kojoj od najavljenih radionica. 

Za radionicu odjenite udobnu odjeću u kojoj se možete lako kretati (pamučna majica, trenirka, tajice), i čarapice ako ne želite plesati bosi. Za sudjelovanje na radionicama nije potrebno predznanje.

Donacija za pojedinačnu radionicu iznosi 70kn (60kn za članove Apolona), a ako sve tri radionice uplatite odjednom, ostvarujete popust od 10% na ukupnu cijenu.

Za sudjelovanje na radionicama potrebno se predbilježiti osobno u Centru Apolon ili na e-mail: apolon.studio@gmail.com najkasnije

  • do četvrtka 8. veljače 2018. za prvu radionicu
  • do 22. veljače 2018. za drugu 
  • do 8. ožujka 2018. za treću

Predbilježba postaje važeća uplatom cjelokupnog iznosa donacije, koji je nepovratan osim u slučaju da organizator otkaže radionicu.

Radionice vodi Sonja, koja se bavi različitim stilovima plesa dugi niz godina. Ovaj ples je učila kod učitelja bollywoodskog plesa iz Indije, Češke, Slovenije i Hrvatske. Iza sebe ima bogato instruktorsko iskustvo i nastupe na pozornicama brojnih festivala i svečanih prigoda.

PREDBILJEŽI ME