Nešto korisno o višnjama: ljekoviti plodovi višnje i višnjevače :)

Višnja Gašparić

Sretan ti rođendan draga naša Višnja!

Želim ti,  draga Višnja, draga moja prijateljice i draga naša bivša učiteljice joge u Apolonu, koje se svi rado sjećamo sada kada si u dalekoj nam Kanadi, želimo ti sretan i veseo rođendan, puno, puno sreće i neka ti je svaki dan ispunjen mirom, ljubavlju i radošću!

I svim onim što je najbolje za tebe :)!

Volimo te i veliki zagrljaj šaljemo ti svi skupa,

Jasna i tvoji bivši polaznici

A sada pročitajte nešto korisno o višnjama: ljekoviti plodovi višnje

Osim što je ukusno voće u kolačima, sokovima i višnjevači, zašto nam višnja osim slatkokiselog okusa pruža istinski osjećaj opuštenosti i sreće? Znanstvenici su potvrdili zašto.

Dvadesetak plodova višnje ima isti učinak kao aspirin ili ibuprofen, te su od pomoći svima koji boluju od reumatoidnog artiritisa, osteoartritisa i gihta.

Višnje doprinose boljem oporavku mišića nakon treninga, smanjuju upalu mišića te su omiljeno voće sportaša.

Višnje imaju i jako antioksidativno djelovanje zahvaljujući polifenolnim flavonoidima antocijanima, pigmentima koji im daju boju, a djeluju preventivno protiv neurodegenerativnih bolesti te ih nutricionisti preporučaju i starijoj populaciji.

Višnje također imaju utjecaj na razinu triglicerida i lošeg kolesterola, pa time štite od srčanožilnih bolesti.

Ako patite od nesanice, mogle bi vam pomoći. One sadrže melatonin, hormon koji potiče san. Da biste se dobro naspavali, probajte popiti čašu čistog soka od višanja prije spavanja.

Živjela nam Višnja!