//
sada čitate...
ANTISTRESNI PROGRAMI, BESPLATNA DOGAĐANJA, DOGAĐANJA, DUHOVNOST, Komunikacija, MEDITACIJA, Meditacija, Meditation and Healing the Planet, Mindfulness, OBAVIJESTI, PSIHOLOGIJA, SEMINARI-RADIONICE-ŠKOLE, ZDRAVLJE

Besplatna vikend radionica MINDFULNESS meditacije: 17. i 18.12.

Mjesto održavanja:  Apolon centar, Derenčinova 1/ 4.kat

Vrijeme održavanja: subota i nedjelja, 17. i 18.12. 2016. (11:00 – 14:00 sati)

Sudjelovanje: besplatno, tj. donacija prema želji/ mogućnostima za podržavanje odvijanja programa, koja se prihvaća sa zahvalnošću.

Napomene:

Molimo da se za radionicu unaprijed predbilježite, te dođete na vrijeme, pet do deset minuta prije, u komfornoj odjeći, da se stignete u miru udobno smjestiti.

Također ljubazno molimo da se držite rasporeda, da ne dolazite pola sata ili sat vremena prije početka radionice, jer se u to vrijeme odvija drugi program vježbanja u centru, ranijim dolascima prekidate grupu koja vježba, a i nepotrebno ćete dulje čekati.

O radionici:

Meditacijske prakse “Metta” (dobrohotna ljubav) i “Mindfulness” (pomnost), koje vuku korijene iz Buddhinog učenja, rašireno su prihvaćene u znanstvenim krugovima te se, primjerice, već dugi niz godina upražnjavaju u MBSR klinikama (Mindfulness Based Stress Reduction) i posve su pragmatično usmjerene na oslobađanje od stresa.

U meditacijskoj praksi “Metta” razvijamo osjećanje dobrohotne ljubavi za sebe i druge dok u meditaciji “Mindfulness” učimo kako se nositi sa senzacijama, mislima i emocijama na način koji nas vodi smislenom i radosnom životu.

Nakon konkretnih uputa i kratke uvodne riječi o tim dvjema po svemu izuzetnim i komplementarnim meditacijskim praksama, slijedit će niz meditacija koje će se izmjenjivati s pitanjima/odgovorima.

Preuzete tehnike su tako lišene znanstveno neutvrđenog, religijskog, liturgijskog i krajnje su konkretno orijentirane na eliminaciju ljudske patnje.

U spomenutim krugovima prihvaćena je definicija «mindfulness» meditacije: «Svijest o sadašnjem trenutku s prihvaćanjem». Teorijski dio izlaganja bi se većim dijelom svodio na pojašnjavanje navedene definicije. Uvod u samu praksu meditacije, sama meditacija te eventualna pitanja polaznika bi se na neformalan način protkali kroz teorijski dio.

U radionici “mindfulness” meditacije težište će se pomaknuti na samu meditativnu praksu koja bi se periodički izmjenjivala s pitanjima/odgovorima.

Mindfulness već ima snagu (znanstvenu svakako ali i svjetovnu), te je vrijeme da se i ljudi kod nas susretnu s tom riječi i tehnikom.

O besplatnim meditacijama srijedom:

Nakon što jednom prisustvujete vikend radionici, moguće je dolazati na redovne, besplatne, tjedne, vođene  mindfulness meditacije Mislava Brečića u Apolonu, srijedom od 20:00 – 22:00 sata. No, vikend radionica je obavezan preduvjet za prisustvovanje meditacijama srijedom. 

Ako ste proteklih mjeseci već prisustvovali ovoj besplatnoj radionici i želite je ponoviti, dapače, dobro ste došli (molimo uz obaveznu predbilježbu).

O voditelju:

Mislav Brečić, rođen 1970. u Zagrebu, diplomirao kazališnu režiju u Utrechtu, Nizozemska. Kazališni i radiodramski redatelj, trenutno zaposlen na HRT-u kao redatelj radio drama. Meditacijom se susreće 1996. no duboki interes na teorijskoj i praktičnoj razini započinje 2003. Od tada biva na mnogim povlačenjima zen i vipassana istočnjačkih i zapadnih majstora, slijedeći upute fokusirane na razvoj pomnosti i dobrohotne ljubavi (Mindfulness i Metta meditacija). Ima strast predati informaciju, upravo onu za koju drži da mu je samom pomogla na putu kroz život.

PREDBILJEŽI ME

Oglasi

About apoloncentar

Apolon pokreće ljude

Rasprava

Komentari su isključeni.

UPIŠITE VAŠU E-MAIL ADRESU I PRIMAJTE NEWSLETTER, ČLANKE, NOVOSTI I OBAVIJESTI APOLON CENTRA
IZJAVA O PRIVATNOSTI: Označavanjem gumba dajem privolu da se moji podaci koriste za slanje informacija o programima Apolon centra putem e-maila i newslettera.Razumijem i prihvaćam da privola ostaje važeća do opoziva.Razumijem da svoju privolu mogu povući u bilo kojem trenutku putem linka unsubscribe u newsletteru ili direktnim kontaktom na e-mail apolon.studio@gmail.com

Pridruži se 1.969 drugih sljedbenika

Statistika

  • 1.097.223 pregleda

POKLON BON

KATEGORIJE

Oglasi
%d bloggers like this: