Ponavljamo mini-radionicu i otvaramo novu grupu subotom “PLES ISKONSKE ŽENSTVENOSTI”

Zbog velikog interesa Centar Apolon, Derenčinova 1/4, ponavlja mini-radionicuPles iskonske ženstvenosti u subotu, 2. travnja 2016. ( 17- 19) sati, koja je ujedno i najava za redoviti tečaj trbušnoga plesa i otvaranja druge grupe koja započinje 16.travnja 2016. i održavati će se subotom navečer.

Na dvosatnoj radionici radit ćemo prvo zagrijavanje, zatim tehniku pokreta, koje ćemo spojiti u kratku koreografiju i koju ćemo prema kraju radionice uvježbati, a naše druženje na radionici završit ćemo istezanjem mišića i opuštanjem. Koreografija će ostati kao podsjetnik za vježbanje onoga što smo naučili na radionici i kada doma poželite zaplesati. Za radionicu odjenite udobnu odjeću u kojoj se možete lako kretati (majica, trenirka, tajice), čarapice – plešemo bosi, i ponesite šal ili maramu koju možete vezati oko bokova.

Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje jer je radionica namijenjena potpunim početnicama. Ovo je također izvrsna prilika svima onima koji se predomišljaju oko upisivanja tečaja trbušnoga plesa da ga dođu isprobati plesati. Sudjelovanje na radionici nije preduvjet za upis redovitoga tečaja.

Iako je riječ o plesu, trbušni ples sâm po sebi podrazumijeva vježbanje fleksibilnosti čitavoga tijela, a poglavito torza, pa je zato iznimno zdrav već kao sâma tjelovježba. Nema dobnih ograničenja, i žene u trećoj životnoj dobi bez problema svladavaju pokrete, naravno, svatko prema svojim mogućnostima. Također, nema ograničenja na temelju tjelesne mase, kondicije i sl. Ovaj ples uči se ponajprije za vlastito zadovoljstvo u pokretu i u osvješćivanju vlastitog tijela.

Donacija za radionicu iznosi 80 kn (60 kn za članove Apolona). Zbog ograničenog broja mjesta, za sudjelovanje na radionici potrebno se predbilježiti osobno u Centru Apolon ili na e-mail: apolon.studio@gmail.com najkasnije do četvrtka 31. 3. 2016., a predbilježba postaje važeća uplatom pologa u iznosu od 50% donacije. Polog je nepovratan, osim u slučaju da organizator otkaže radionicu.

Popust za ranije “early bird” uplate: ako se predbilježite i uplatu u cjelosti izvršite u narednih tjedan dana, do srijede 23.3.2016odobravamo popust od 20%, te donacija za radionicu iznosi 64 kn (umjesto 80 kn), a za članove Apolon centra 48 kn (umjesto 60 kn).

Požurite iskoristi ovu ponudu, jer je ovo posljedni upis prije ljeta, a onda onda nema više upisa do jeseni!

Na radionici smo osigurali dva gratis mjesta za osobe koje su trenutno nezaposlene. Za ova mjesta  potrebno se prijaviti na e-mail: apolon.studio@gmail.com. Mjesta će se popunjavati prema redoslijedu pristizanja prijava na navedenu e-mail adresu te ćemo vas obavijestiti dan prije radionice je li Vaša prijava stigla među prvima. Status nezaposlenosti potrebno je dokazati potvrdom o nezaposlenosti  područnoga ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

Na tečaju je također osigurano jedno gratis mjesto za osobu koja je trenutno nezaposlena i koja poslijednjih 12 mjeseci nije sudjelovala ne nekom besplatnom događanju u Apolon centru.

Sonja nastup na Violetinoj i Andreasovoj svadbi - mInstruktorica koja će voditi radionicu, Sonja, bavi se plesom dugi niz godina, a posvetila se orijentalnome plesu od samog početka 2005. godine. Pobijedila je na natjecanju u orijentalnome plesu 2008. godine, nakon čega je počela poučavati ples i time stekla bogato instruktorsko iskustvo. Iza nje je opsežno plesno školovanje u Hrvatskoj, Egiptu, Mađarskoj i Sloveniji kod vodećih hrvatskih i svjetskih učitelja orijentalnoga plesa.                                                     

Fotografija: Ivan Marinković

PREDBILJEŽBE