TAI CHI – meditacija u pokretu

Apolon centar Zagreb poziva sve zainteresirane za vježbanje tai chija – meditacije u pokretu 

TaiChi24formVrijeme treninga: ponedjeljkom 16:15 – 18.15 (dva treninga u kontinuitetu )

UPISI za jesen 2019. U TIJEKU!

POČETAK: 16.09.2019. u 16 sati

Priključiti se možete kad god želite, bolje što ranije!

Tai chi chuan i chi tehnike – tehnike umijeća chija je vježbanje nastalo kao borilačka vještina, ali se kroz stoljeća pokazao toliko blagotvoran za zdravlje, da se danas više prakticira u terapeutske svrhe negoli kao borilačka vještina. Također je potvrđeno da ove vježbe balansiraju aktivnost lijeve i desne moždane polutke, što je dobra preventiva mnogih bolesti uma i tijela Tai chi chuan je odlična vježba za sve zaposlene i nezaposlene, jer štiti od stresa i brzo otklanja kronični umor, povećava vitalnost i imunitet, te otvara kreativne sposobnosti uma.

Čemu nas tai chi uči:

  • – Kako se opustiti – i fizički i mentalno
  • – Povećava imunološki sustav i otpornost na bolesti
  • – Tonizira sve mišiće tijela
  • – Razvija svjesnost o tijelu
  • – Smanjuje efekte kroničnih bolesti
  • – Prikladan za sve uzraste i nivoe fizičke spremnosti

O umijeću chija (L’art du chi):

Umijeće chija, metoda Stévanovitch, podrazumijeva učenje formi tai chi chuana (tri forme: 24, 108 i 127 pokreta, stil yang), qi gonga, brze borilačke forme “kiriki-do”, kao i učenje tehnika rada s chijem (životna energija).

Ovo vježbanje dostupno je svima, bez obzira na dob i fizičku kondiciju. Prije svega se ističe univerzalni duh tehnika koje se rade, nije potrebno imati poseban interes niti poznavanje tradicija dalekog istoka. U podučavanju nema nikakvih religijskih konotacija, kao niti bilo kakvog natjecanja.

Bez napora i vrlo blago, ovim vježbanjem razgibava se cijelo tijelo, zglobovi, razvija duboko disanje, opuštaju mišići i živčani sustav i potiče rad svih vitalnih funkcija. Razvija se snaga i gipkost, koncentracija i unutarnji mir. Pri vježbanju uvijek osluškujemo vlastito tijelo i trenutne granice i poštujemo ih!

Informacije i predbilježbe: apolon.studio@gmail.com  / SMS 095 816 88 18

PREDBILJEŽI ME!