HRT PRILOG: VESNA MIMICA o našem FREE STYLE plesnom tečaju i kako smo snimali VIDEO za emisiju “Vježbajte s nama”

FREE STYLE

 

Proljeće u meni, TV snimanje1Za TV prilog” VJEŽBAJTE S NAMA” tekst napisala: Vesna Mimica

Snimano u Apolon centru, svibanj 2014.

Ivanu Štulić našla sam slučajno. Gledala sam po “mreži” neke opcije vježbanja i zapelo mi je za oko “Proljetno čišćenje”. Ne možete ostati hladni na taj tip vježbanja! Što li se tamo radi?

Otvorivši stranicu, dočekala me Ivanina nasmijana fotografija! Njezino je lice bilo obasjano nekom vedrinom pa sam pomislila – tu ne mogu pogriješiti.

I tako smo se snimatelj i ja zaputili u centar grada, na 4. kat. Malo je Goran, naš snimatelj, gunđao: visoko je to. Ali kad smo ušli u prostor znali smo da nismo pogriješili. Dočekala nas je Ivana, ista kao na fotografiji, nasmijana, i cijela grupa nasmijanih žena i jedan momak s dugom kosom. “Nećete me prepoznati među ženama”, rekao je, “imam divnu dugu kosu”.
Ovdje su svi dobre volje, ali ja još ne znam što je to free style pa sam oprezna. Neće me valjda natjerati na neko “dubinsko” ispitivanje sebe, jer to mi nikada ne uspije. Ja sam trenirani školovani plesač i što mi kažeš to i radim.

 

 Snimanje Vesna Mimica i JasnaO free styleu

I onda za mene iznenađenje. Jest, Ivana traži od nas da se zapitamo treba li nam teret na ramenima, možemo li zamahnuti guzom a da ne mislimo o tome što to možda znači… I zamislite, možemo! Ja mogu! Jer svira sjajna glazba koju Ivana izabire za pojedine satove i svaka ima svoju svrhu. I to funkcionira. Letim po prostoru, sviđa mi se. Mlatim rukama, pustila sam tijelo, uživam. Po putu kroz ugodan prostor u potkrovlju komuniciram sa sasvim nepoznatim ljudima i smijemo se, pričamo, komentiramo. Ivana nas vodi, ali ne određuje. Slobodni smo u izboru pokreta i smjerovima u prostoru. Čak se i Goran, naš snimatelj, zainteresirao. Nije nas prekidao, već se samo premještao da napravi bolju sliku.

I ako sam bila protiv nekih ustaljenih pravila treninga, sad sam totalno popustila. Divno je.

U trenutku završavanja sata potpuno ste nesvjesni da ste žestoko vježbali gotovo 50 minuta bez pauze. I da, ljudi se i dalje smiju, dobra je to ekipa. Neki se znaju jer pjevaju zajedno u zboru, poput Irme koja pjeva u gospel-zboru Sunce. Kaže: “Friška sam penzionerka”. A tko bi rekao. Letjela je po prostoru kao i ja. Ili Zrinka, trudnica. I ona i beba otplesale su svoj sat.
I zato pogledajte video. Možda se odlučite za neku od radionica Apolon centra. A na ovom linku doznajte sve što vas zanima: ivanastulic.wix.com

 

Naš cijeli VIDEO TRENING freestlye radionice popraćene i u medijima, prilog s HRT-a i VIDEO PRILOG možete pogledati ovdje:

http://djh.hrt.hr/vjezbajte-s-nama/10527-free-style

Trening u Apolon centru

Objavio Apoloncentar Zagreb

Holistic Centre - Family & Eco Friendly Lifestyle Club

%d blogeri kao ovaj: