Besplatna vikend radionica Mindfulness meditacije, 27. i 28.09. – POPUNJENA!

Hvala na vašim predbilježbama i obavještavamo vas da su sva mjesta za radionicu Mindfulness meditacije za vikend 27. i 28.09. 2014. popunjena i više ne primamo predbilježbe.

Vrijeme održavanja: subota i nedjelja, 27. i 28.09. 2014. (11:00 – 14:00 sati)

Sudjelovanje: besplatno, tj. donacija prema želji/ mogućnostima za podržavanje odvijanja programa, koja se prihvaća sa zahvalnošću.

Napomene:

Molimo da se za radionicu unaprijed predbilježite, te dođete na vrijeme, pet do deset minuta prije, u komfornoj odjeći, da se stignete u miru udobno smjestiti.

Također ljubazno molimo da se držite rasporeda, da ne dolazite pola ili sat vremena prije početka radionice 🙂, jer se u to vrijeme odvija drugi program vježbanja u centru, ranijim dolascima ometate grupu koja vježba, a i nepotrebno ćete dulje čekati.

O radionici:

Meditacijske prakse “Metta” (dobrohotna ljubav) i “Mindfulness” (pomnost), koje vuku korijene iz Buddhinog učenja, rašireno su prihvaćene u znanstvenim krugovima te se, primjerice, već dugi niz godina upražnjavaju u MBSR klinikama (Mindfulness Based Stress Reduction) i posve su pragmatično usmjerene na oslobađanje od stresa.

U meditacijskoj praksi “Metta” razvijamo osjećanje dobrohotne ljubavi za sebe i druge dok u meditaciji “Mindfulness” učimo kako se nositi sa senzacijama, mislima i emocijama na način koji nas vodi smislenom i radosnom životu.

Nakon konkretnih uputa i kratke uvodne riječi o tim dvjema po svemu izuzetnim i komplementarnim meditacijskim praksama, slijedit će niz meditacija koje će se izmjenjivati s pitanjima/odgovorima.

Preuzete tehnike su tako lišene znanstveno neutvrđenog, religijskog, liturgijskog i krajnje su konkretno orijentirane na eliminaciju ljudske patnje.

U spomenutim krugovima prihvaćena je definicija «mindfulness» meditacije: «Svijest o sadašnjem trenutku s prihvaćanjem». Teorijski dio izlaganja bi se većim dijelom svodio na pojašnjavanje navedene definicije. Uvod u samu praksu meditacije, sama meditacija te eventualna pitanja polaznika bi se na neformalan način protkali kroz teorijski dio.

U radionici “mindfulness” meditacije težište će se pomaknuti na samu meditativnu praksu koja bi se periodički izmjenjivala s pitanjima/odgovorima.

Mindfulness već ima snagu (znanstvenu svakako ali i svjetovnu), te je vrijeme da se i ljudi kod nas susretnu s tom riječi i tehnikom.

O besplatnim meditacijama srijedom:

Nakon što jednom prisustvujete vikend radionici, moguće je dolazati na redovne, besplatne, tjedne, vođene  Mindfulness meditacije Mislava Brečića u Apolonu, srijedom od 20:00 – 22:00 sata. 

No, vikend radionica je obavezan uvjet za prisustvovanje meditacijama srijedom. 

Ako ste proteklih mjeseci već prisustvovali ovoj besplatnoj radionici i želite je ponoviti, dapače, dobro ste došli (uz obaveznu predbilježbu)!

O voditelju:

Mislav Brečić, rođen 1970. u Zagrebu, diplomirao kazališnu režiju u Utrechtu, Nizozemska. Kazališni i radiodramski redatelj, trenutno zaposlen na HRT-u kao redatelj radio drama. Meditacijom se susreće 1996. no duboki interes na teorijskoj i praktičnoj razini započinje 2003. Od tada biva na mnogim povlačenjima zen i vipassana istočnjačkih i zapadnih majstora, slijedeći upute fokusirane na razvoj pomnosti i dobrohotne ljubavi (Mindfulness i Metta meditacija). Ima strast predati informaciju, upravo onu za koju drži da mu je samom pomogla na putu kroz život.

PREDBILJEŽI ME