TAI CHI treninge selimo iz dvorane u Maksimir!

Za sve ljubitelje tai chija i one koji će to tek postati:

Dragi svi,

u mjesecu srpnju više nećemo vježbati tai chi u dvorani Apolon centra, Derenčinova 1/4, već u Maksimiru, pa ako možete i želite, pridružite nam se!

Vježbe će se održavati jednom tjedno, srijedom od 19.00 -20.15 sati, ali zbog čudljivih i promjenjivih vremenskih prilika, treninzi će se dogovarati od sata do sata, isključivo sa voditeljicom Snježanom, na broj 091 370 51 54.  Za dolazak je potrebno obavezno se najaviti kod voditeljice.

Dakle, završili smo s treninzima u dvorani za ovu sezonu, pridružite nam se na vježbanju u prirodi!

U srijedu, 02.07.2014.g. vježbamo tai chi u Maksimiru. u 19h s gornje strane Vidikovca. Vidimo se! I dalje su dobrodošli svi, početnici i napredniji vježbači.

Sudjelovanje: 30 kn

Sve info i predbilježbe za treninge na 091 370 51 54, Snježana

Pročitajte i ovo:

Nekoliko zabluda u vezi tai chija

Puno je različitih motiva zašto se vježba tai chi, ali nakon nekog vremena, osjećaj koji nas uvijek iznova obogati upravo je osjećanje vlastite životne energije, te vibrirajuće pulsirajuće energije od koje smo i mi sazdani a da je nikad ne osjetimo u svakodnevnom životu na taj način. Chi koji nas prožima izvor je velike sreće i dobrobiti za nas, a vježbanjem se taj doživljaj uvijek i nanovo pojavljuje i intenzivira.

  1. Tai chi je prespor

Da, pokreti tai chija su vrlo spori, posebno kad uspoređujemo neke druge borilačke vještine, međutim, treba napraviti razliku između sporosti i smirenosti. Da bi se postigla smirenost uma, potrebno je smiriti i tijelo, to se upravo postiže usporavanjem pokreta cijelog tijela ali i usmjeravanjem pažnje na unutrašnjost i pokret koji „dolazi“ iznutra. Nipošto ne treba zamijeniti sporost sa nemoći. Tai chi su spori ali istovremeno i snažni.

  1. Tai chi je samo za stare i one koji ne mogu podnijeti teže vježbanje

Koliko puta smo pomislili – vježbat ću tai chi kad ću biti stariji kao i oni starci u parkovima u Kini….istina je doduše, da tai chi nema vremenskog ograničenja i može se početi vježbati od malih nogu. Za njega je ipak, potrebna određena doza vjere u samog sebe i strpljivosti koja je ponekad nespojiva s mladošću.

  1. Tai chi ne razvija muskulaturu

Tai chi se ne vježba kako bi razvili lijepo tijelo, skinuli višak sala i oblikovali pojedine dijelove tijela. Ukoliko se pak, nakon određenog perioda vježbanja to i desi, bit će to poput dobrog nusproizvoda koji nastaje nakon cjelovitog zahvata. Vježbanje tai chija vratit će harmoniju u naše tijelo kako bi se samo riješilo neravnoteže u životu, ma gdje god se pojavila.

  1. Treba dugo vježbati da bi se naučili pokreti

Najčešći osjećaj koji prati početnike jest osjećaj nekoordiniranosti pokreta i nespretnosti, zato je potrebno imati puno strpljenja kako bi se prevladala početnička zbunjenost. Međutim, upravo je naš um taj koji nam govori da je to jako teško ili da nam treba previše vremena. Tai chi pokreti su prirodni i tijelo ih uči s vremenom bez obzira što nam um govori.

Oglasi