Zvukoterapija – što je to?

SVE ŠTO JE ŽIVO VIBRIRA I SVAKA VIBRACIJA JE ZVUK

tibetan bowl 11Vođena relaksacija – kombiniranje raznih tehnika opuštanja

Rad sa zvukom uz tehnike vizualizacije,afirmacije, manifestacije i vokalizacije vlastitim glasom.

U hrvatskim se medijima u zadnje vrijeme sve više govori o utjecaju vibracija zvuka na ljudsko zdravlje. Pioniri zvukoterapije nastoje znanje o iscjeliteljskoj moći zvuka proširiti među populacijom svih generacija, prvenstveno zbog izvanrednog utjecaja na ljudsko zdravlje i ostalih dobrobiti koje nam ona daje.

Iscjeljivanje zvukom je dokazano učinkovita metoda koja koristi vibraciju zvuka za uklanjanje posljedica stresa ,za relaksaciju i poboljšanje zdravlja te podizanje razine svijesti. Tijelo se sastoji 60-70 % od vode ,zahvaljujući kojoj valovi zvuka prodiru duboko u tkivo ,donoseći sklad i duboko opuštanje u svaku stanicu.

Zvukoterapija djeluje na sljedeće načine:

1. balansira lijevu i desnu moždanu polutku Lijeva moždana polutka zadužena je između ostalog za logičko razmišljanje, analizu i pisanje, dok je desna moždana polutka zadužena za kreativnost,umjetnost i intuiciju . Jedna od tih dviju strana je često manje ili više ispoljena, a zvukoterapijom postupno dovodimo u sklad obje moždane polutke. Kada su one u balansu spontano se dešava proces regeneracije.

2. djeluje na autoimuni i endokrini sustav Znanstveno je dokazano da ako je neki organ u tijelu bolestan, djelovanjem zvuka će njegova vibracija biti podignuta na nivo njegove izvorne zdrave vibracije ( „zakon rezonancije“).

3. aktivira Alfa i Theta valove Za vrijeme zvukoterapije u mozgu se aktiviraju Alfa te još dublji Theta (4-7Hz) valovi koji nas dovode u stanje duboke relaksacije i pomažu kod raznih disbalansa. Moždani valovi se usporavaju, obje moždane polutke se uravnotežuju, te počinje proces samoiscjeljenja.

tibetan bowls 1Mnoge stare civilizacije koristile su moć zvuka u svrhu poboljšanja zdravlja. U današnje vrijeme ima sve više znanstvenih i kliničkih dokaza koji ukazuju na pozitivno djelovanje vibracije zvuka u radu sa osobama svih dobnih uzrasta.

U integrativnoj Zvukoterapiji koristimo se sa tradicionalnim i savremenim instrumentima, te radimo sa vlastitim glasom.

PREDBILJEŽI ME

Objavio Apoloncentar Zagreb

Holistic Centre - Family & Eco Friendly Lifestyle Club

%d blogeri kao ovaj: