ŠKOLA LUCIDNOG SANJANJA – Upisi u novu sezonu: proljeće 2014.

 

Plan škole Lucidnog sanjanja u Zagrebu i prikupljanje prijava

Gordan Topić NiaZagrebačka 14. škola lucidnog sanjanja planira započeti s novim ciklusom radionica početkom proljeća 2014. Ukoliko termini nisu objavljeni, točan datum početka novog ciklusa bit će definiran nakon što se prikupi dovoljan broj prijava kako bi se mogla oformiti sanjačka radna grupa. Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje škole lucidnog sanjanja, molimo vas da ispunite prijavu za školu lucidnog sanjanja. Informacija o točnom datumu početka škole prijavljeni će dobiti elektronskom poštom i bit će objavljeni na stranicama udruge.

Plan škole

Tromjesečna škola sastoji se od četiri radionice koje tvore cjelinu. Radionice se održavaju u međusobnom razmaku od 3 tjedna, unutar kojih učesnici vježbaju naučene tehnike, nastojeći dobiti uvid s kojim lakše akceptiraju gradivo sljedeće radionice. Trajanje svake radionice je 3 sata (nedjeljom od 11 do 14h), s malim pauzama između pojedinih tematskih blokova prema dogovoru između polaznika i dinamici rada. Broj učesnika škole je ograničen na malu, ali kompaktnu grupu. Škola je koncipirana kao tromjesečni kontinuitet individualnog rada i istraživanja, ali također kao i grupni rad razmjene iskustava u međusobnom poticanju grupne dinamike kojom se postiže brži napredak.

Opis radionica

1. radionica: sanjačka memorija i mapiranje snova, tehnike čišćenja tijela i uma, buđenje i odlazak na spavanje, vježbe disanja, položaj za meditaciju, umirivanje misli, uvod u psihički trening yoge…
2. radionica:  produbljivanje prethodnih praksi, inkubacija snova, vizualizacija scenarija sanjanja, uvod u tehnike nidra stanja i vježbe…
3. radionica:  produbljivanje prethodnih praksi, provjera realnosti, tehnike buđenja u snu, tehnika prisjećanja davno sanjanih snova…
4. radionica: produbljivanje prethodno naučenih praksi, održavanje lucidnosti, napredna tehnika imaginacije, “dreamhacking” o tehnikama hakiranja snova…)

Svaka radionica se sastoji od osnovnog teoretskog dijela i praktičnog rada na tehnikama koje vode svjesnom ili lucidnom sanjanju. Program je pročišćen od bilo kakvih oblika misticizma, vjere ili dogme, te se temelji isključivo na individuacijskoj umjetnosti samoostvarenja u skladu s postizanjem praktičnih uvida u vlastitu unutrašnjost i prirodu prostora sanjanja.

Termini radionica bit će javljeni putem maila

Prostor

Mjesto održavanja radionica je mala i ugodna dvorana u Derenčinovoj 1, na 4. katu (prostor studija “Apolon”).

Plaćanje

Do sada, cijena svake pojedinačne radionice bila je 350 KN za zaposlene i 250 KN za nezaposlene, od čega se podmirivao i najam prostora u kojem se radionice održavaju. Zbog stanja u državi i društvu odlučeno je da plaćanje svake pojedinačne radionice bude na principu  DONACIJE, gdje svaki polaznik ima slobodnu volju priložiti novčani iznos koji smatra primjerenim, tj. da odgovara njegovoj vrijednosti svake pojedinačne radionice.

Bez obzira na plaćanje putem DONACIJE, svi zainteresirani učesnici moraju poslati prijavu za školu kako bi rezervirali svoje mjesto, jer broj mjesta je ograničen i ovisi o mogućnostima koje nudi prostor! Također, apelira se na buduće učesnike, ukoliko su se doista odlučili prisustvovati radionicama, da prisustvuju svim radionicama, jer u suprotnom oduzimaju mjesto nekom drugom tko je možda više zainteresiran.

U svakom slučaju, svrha škole nije zadovoljavanje radoznalosti, konzumerskog poriva, razbibriga ili razbijanje dosade, već kao ciklus radionica koji zahtjeva određeni voljni napor i disciplinirani osobni rad, tj. odgovorne pojedince čvrste odluke i interesa koji znaju što žele i čemu teže.

Prijava i kontakt

Molimo sve zainteresirane da se prijave putem obrasca za prijavu škole lucidnog sanjanja  ili na telefon 098/385-785. Ukoliko imate dodatnih pitanja, svoj upit možete poslati putem kontakt obrasca  http://nia.hr ili na forum udruge.

S poštovanjem, voditelj škole

mr.sc. Gordan Topić.