Osvrt na predavanje: FITOTERAPIJA – ljekovito bilje i pripravci

Na predavanju je bilo ukratko riječi o povijesti prirodnog liječenja i što mi sami možemo učiniti za sebe i svoju okolinu. Također smo prošli kroz jednu šaroliku paletu pripravaka od kojih smo izdvojili samo neke, jer ne bi sve stalo u jedan sat, pripravaka je zaista mnogo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIz fitoterapije nam se razvila zasebna grana moderne fitoterapije a naziva se aromaterapija! Kemijske sastavnice iz eteričnih ulja djeluju na tkiva i organe, te na hormonalni i živčani sustav. Ona svojim mirisom djeluju i na emocije, pa tako i na naše raspoloženje. Stoga eterična ulja djeluju na svim razinama našeg organizma.

Možemo reći da se u toj šarolikoj paleti može pronaći za svakoga ponešto, jer biljke su tu i služe nam, a mi samo moramo naučiti kako ih koristiti i za što!

Fitoterapija gleda na čovjeka holistički i nudi pomoć kod lakših ali i težih zdravstvenih stanja; čak i kada morate uzimati konvencionalne lijekove, biljke nam pružaju zdravu potporu našem organizmu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZa neke pripravke našli su se i recepti za zapisati, te smo isprobali lanolinsku kremu, melem i emulziju za tijelo. Jedna je polaznica predavanja dobila na dar blagotvorni melem na bazi pčelinjeg voska, macerata nevena u suncokretovom ulju i shea (karite) maslaca što je idealno za ove hladne dane da čuva i njeguje kožu na potpuno prirodan način!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMoram priznati da sam bila ugodno iznenađena brojem ljudi koji su došli unatoč velikoj hladnoći i ovim putem vam se svima od srca zahvaljujem!

Predavanje održala i tekst napisala: Tihana Bogović, fitoterapeut, 

Za sve savjete i informacije slobodno pišite na e mail: t_bogovic@yahoo.com

Više:

Besplatno predavanje srijedom: Uvod u fitoterapiju i prirodnu kozmetiku

Prirodne paste za zube: kako ih sam izraditi

Oglasi