Veselimo se novoj “Iskri radosti”, plesnoj radionici

Nitko ne može biti radostan umjesto nas. Na nama je da je iskusimo!

Radionica je otvorena za sve, sa ili bez plesnog iskustva.

Pročitajte dojmove polaznika:

“Ivanina strast prema plesu te ljubav prema životnoj radosti rasplesali su me htjela ja to ili ne. Tako nas je suptilno vodila prema fizičkoj, emocionalnoj i mentalnoj katarzi, a onda natrag u smiraj da sam na kraju, potpuno izmorena, ali opuštena i kanalizirana, samo pomislila: “Hoću još!”

“Prvi razlog radi kojega sam se odlučila na pohađanje radionice je bio naziv, “Iskra radosti”, tko ne bi želio takvu iskru. Svi mi u teoriji znamo da je važno odvojiti vrijeme za sebe tokom dana, tjedna, mjeseca no obveza je sve više, a tog vremena za nas sve manje i smanjuje mu se i prioritet. Stoga mi je bilo divno prisjetiti se koji je užitak usred tjedna za sebe uzeti malo vremena i uživati u plesu sa sobom i sa partnerima. Najviše me se dojmio dio oko igre, jer je to nešto što prečesto zaboravimo i čega se lišavamo pod isprikom da smo već odrasli. Pustila sam dijete iz sebe da se igra i da uživa u stvarima koje za odraslog čovjeka nemaju vrijednosti, a duši daju divnu snagu.”

“Zaista sam sretna što si održala ovu radionicu! Hvala tebi što si drugim polaznicama i meni omogućila tih par sati plesne radosti :) )). Mene si uspjela odvesti u sasvim drugačije, optimističnije stanje, skroz sam zaboravila na brige i pomislila: pa zar je moguće da je meni prije samo 2 sata bilo tako loše…? Zar sam sve zaboravila da mogu biti i radosna u životu?”

DANCE OF JOY!

Kad ste zadnji put bili iskreno i potpuno radosni? Sjećate li se tog osjećaja? Nedostaje li vam? Osmijeh na licu, tijelo zrači energijom, doživljaj kao da duh pjeva iznutra? Htjeli biste vratiti taj osjećaj u bezlične, dosadne, ponekad i tmurne dane pune briga? Tu iskru možemo i sami zapaliti i iskusiti radost u svakom dijelu našeg bića, potpuno i iskreno.

Kao što sam naslov kaže, kroz ples ćemo istraživati razne aspekte te divne (i često nedovoljno prisutne) emocije radosti. :) Što nam treba da osjetimo tu radost u tijelu i duhu? Na koje je razne načine osjećamo? Da li nam se s njom mijenja pogled na okolinu? Kako je možemo isplesati do kraja?

Bez koreografije, bez ograničenja, trebate se samo predati glazbi, finoj i tihoj, glasnoj i divljoj, nježnoj i snažnoj, a prije svega predati se vlastitom tijelu i vjerovati kuda nas ono vodi.

U prepuštanju naći ćemo svoj jedinstven iskaz potpune i iskrene radosti i otići s radionice isplesani i sretni, prazniji za sve što je radosti stajalo na putu i puniji za njezino bogatstvo

Mjesto održavanja:  Apolon centar, Derenčinova 1/ 4. kat.

Derenčinova ulica 1, Zagreb, Croatia – Google Maps

Vrijeme održavanja: srijeda 13.11.2013. od 17:30 – 19:30 (molimo obavezan dolazak 10 min ranije kako bismo počeli na vrijeme)

Ulaganje: 80 kn (uz ostvaren promotivni popust od 20% na redovnu cijenu od 100 kn)

Više o voditeljici radionice:

Ivana Štulić, strastvena plesačica od najranijih sjećanja, plesala sam i plešem uz radio, na plesnjacima nekad davno uz svoje roditelje, zatim na tečajevima standardnih i latino plesova, nebrojenim salsa partyjima, u dvoranama za sportski ples, u duhu 5 ritmova i kontakt improvizacije, a spontano znam zaplesati i na ulici i u prirodi :) . Iako u svakodnevici radim „ozbiljan“ posao i bavim se mnogim drugim aktivnostima, za mene  je ples  život, a život je ples i gotovo pa da nema toga što me ne tjera na gibanje.Tu energiju želim prenijeti na ovoj radionici.

Predbilježbe: na e-mail ivana.stulic@gmail.com. Za sva pitanja slobodno se obratite na spomenuti mail ili broj telefona  091 4501 328 

PREDBILJEŽBE  

“Joy does not simply happen to us. We have to choose joy and keep choosing it every day.”   Henri Nouwen