Novi ciklus Škole lucidnog sanjanja: jesen/ zima 2013. po donaciji

Plan škole lucidnog sanjanja (termini)

Gordan Topić -NiaPrikupljanje prijava za nadolazeću školu lucidnog sanjanja: Zagrebačka 13. škola lucidnog sanjanja s novim ciklusom i prvom radionicom započinje u subotu 28.9.2013. u 15:00 sati. Uvodnog predavanja neće biti. Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje škole lucidnog sanjanja, molimo vas da ispunite prijavu, jer je broj ljudi ograničen zbog prostora.

Plan 13. škole lucidnog sanjanja:

Tromjesečna škola sastoji se od četiri radionice koje tvore cjelinu. Radionice se održavaju u međusobnom razmaku od 3 tjedna, unutar kojih učesnici vježbaju naučene tehnike, nastojeći dobiti uvid s kojim lakše akceptiraju gradivo sljedeće radionice. Trajanje svake radionice je 3 sata (nedjeljom), s malim pauzama između pojedinih tematskih blokova prema dogovoru između polaznika i dinamici rada. Broj učesnika škole je ograničen na malu, ali kompaktnu grupu. Škola je koncipirana kao tromjesečni kontinuitet individualnog rada i istraživanja, ali također kao i grupni rad razmjene iskustava u međusobnom poticanju grupne dinamike kojom se postiže brži napredak.

Opis radionica:

  1. radionica: subota 28. 9. 2013. (u 15 h) – sanjačka memorija i mapiranje snova, tehnike čišćenja tijela i uma, buđenje i odlazak na spavanje, vježbe disanja, položaj za meditaciju, umirivanje misli, uvod u psihički trening yoge…
  2. radionica: nedjelja 20. 10. 2013. (u 11 h) – produbljivanje prethodnih praksi, inkubacija snova, vizualizacija scenarija sanjanja, uvod u tehnike nidra stanja i vježbe…
  3. radionica: nedjelja  01.12. 2013. (u 11 h) – produbljivanje prethodnih praksi, provjera realnosti, tehnike buđenja u snu, tehnika prisjećanja davno sanjanih snova…
  4. radionica: nedjelja – datum će se naknadno  odrediti – produbljivanje prethodno naučenih praksi, održavanje lucidnosti, napredna tehnika imaginacije, “dreamhacking” o tehnikama hakiranja snova…)
  5. RADIONICA + (ukoliko bude bilo potrebno i grupa bude bila zainteresirana za dodatna pojašnjavanja i utvrđivanja gradiva, u dogovoru s grupom može se dogovoriti dodatna radionica u sličnom terminu)

Svaka radionica se sastoji od osnovnog teoretskog dijela i praktičnog rada na tehnikama koje vode svjesnom ili lucidnom sanjanju. Program je pročišćen od bilo kakvih oblika misticizma, vjere ili dogme, te se temelji isključivo na individuacijskoj umjetnosti samoostvarenja u skladu s postizanjem praktičnih uvida u vlastitu unutrašnjost i prirodu prostora sanjanja.

Prostor:

Mjesto održavanja radionica je mala i ugodna dvorana u Derenčinovoj 1, na 4. katu (prostor studija “Apolon”).

Plaćanje škole:

Zbog stanja u državi i društvu…, plaćanje svake pojedinačne radionice bit će na principu DONACIJE, gdje svaki polaznik ima slobodnu volju priložiti novčani iznos koji smatra primjerenim, tj. da odgovara njegovoj vrijednosti svake pojedinačne radionice. Do sada, cijena svake pojedinačne radionice bila je 350 KN za zaposlene i 250 KN za nezaposlene, od čega se podmirivao i najam prostora u kojem se radionice održavaju.

Bez obzira na donativno plaćanje, svi zainteresirani učesnici moraju poslati prijavu za školu kako bi rezervirali svoje mjesto, jer broj mjesta je ograničen i ovisi o mogućnostima koje nudi prostor! Također, apelira se na buduće učesnike, ukoliko su se doista odlučili prisustvovati radionicama, da prisustvuju svim radionicama, jer u suprotnom oduzimaju mjesto nekom drugom tko je možda više zainteresiran.

U svakom slučaju, svrha škole nije zadovoljavanje radoznalosti, konzumerskog poriva, razbibrigu ili razbijanje dosade, već kao ciklus radionica koji zahtjeva određeni voljni napor i disciplinirani osobni rad, tj. odgovorne pojedince čvrste odluke i interesa koji znaju što žele i čemu teže.

Prijava i kontakt:

Radionice se prijavljuju putem obrasca za prijavu

S poštovanjem, voditelj škole

mr.sc. Gordan Topić