//
sada čitate...
DOGAĐANJA, Kuhanje, OBAVIJESTI, Prehrana, Samoniklo jestivo bilje, SAVJETOVANJA, SEMINARI-RADIONICE-ŠKOLE, Sirovojedstvo, ZDRAVA PREHRANA, Zdrava prehrana, ZDRAVLJE

Radionica: Proljetni detoks – sirova hrana, 07.04.2013.

07.04. od 18h do 20h tema detoksikacija (cijeđeni sokovi, zeleni sokovi, smoothii, razne lagane salate, umaci za salate, ljekovito bilje, začini)

Prigodna tema ususret proljeću. Idealno vrijeme za provođenje detoksikacije je proljeće, priroda se budi i tijelo žudi za laganijom hranom u skladu sa prirodom.

Hipokrat je detoksikaciju preporučivao za poboljšanje zdravlja, Platon zahtijevao od svojih učenika da mjesec dana čiste organizam kako bi pripremili tijelo i duh za njegova poučavanja. Detoksikaciju danas odabiremo kada se osjećamo umorno i iscrpljeno, psihički i fizički, ali i kao dio rituala za ljepšu, čišću i sjajniju kožu.

 detox sokovimaŠto je detoksikacija?

U našem tijelu imamo organe koji su odgovorni za eliminaciju toksina iz tijela. To su pluća, jetra, bubrezi, crijeva i koža. Eliminirati toksine pomaže nam naš limfni sustav. S obzirom da smo u današnjem svijetu sve više opterećeni utjecajima okoline, kao i toksinima, koji proizvodi naše tijelo kroz svoje normalno funkcioniranje, svi opterećeni organi su odgovorni za izlučivanje.

Dakle, naše tijelo ne može istovremeno eliminirati sve akumulirane toksine, oni počinju da se akumuliraju u našem tijelu.

Detoksikacija treba dopustiti tijelu kako bi učinkovitije lučio toksine. Jednostavno rečeno – detoksikacija organizma počinje kada u vaše tijelo uđe manje toksina. Kada je tijelo očišćeno, naša probava je bolja, asimilacija i eliminacija postaju učinkovitije, naš imunološki sustav će ojačati i naše tijelo je u mogućnosti da samo ozdravi.

Na radionici ćemo pripremati: kelj salata sa crvenom narančom

  • Cijeđene sokove
  • Zeleni kašasti sokovi
  • Razne salate
  • Preljeve za salate
  • Ljekovito bilje
  • Jestivo cvijeće

Cijena radionice po osobi: 150 kn (članovi Apolon centra mogu iskoristiti svoj POKLON-BON)

Mjesto: Apolon centar, Zagreb,Derenčinova 1, IV kat

Trajanje: 2h od 18:00 do 20:00h

Vrijeme: nedjelja, 07.04.2013.

Pripremljeni recepti se odmah degustiraju, a polaznici dobiju i skriptu sa svim receptima.

Gost radionice je vlasnica Centra za detoksikaciju tijela “ORIGO” Ivana Pavičić

Prijaviti se možete putem ovog linka ili osobno na e-mail mihaela@sirovahrana.hr

osjećaj proljeća_sok od mlade pšeniceNajčešći i najstariji uočeni učinci detoksikacije su:

  • Gubitak težine i mladenački izgled
  • Finija i jača kosa i nokti
  • Koža postaje mekša i glatka
  • Povećanje energije
  • Kronična bol se smanjuje
  • Poboljšanje probave
  • Bolje spavanje i mentalno blagostanje
  • Tijelo počinje lučiti sluz
  • U vašem tijelu ćete osjetiti svjetlost i sreću
  • Um je jasan i kreativan
  • Osjećamo se više živo i radosno

Dugoročni prirodni zdravstveni zagovornici su doživjeli puno blagostanja u detoksikaciji kao što su:

  • Moguća značajna poboljšanja u kroničnim bolestima
  • Tjelesna težina je uravnotežen na onu koja je najprikladnija za pojedinca
  • Menstruacija postaje slabija i manje bolna, ili problemi s menstruacijom nestaju
  • Bolesti nema u vrlo kratkom vremenu
  • Bolesti modernog doba, kao što su kardiovaskularne bolesti, rak, dijabetes, pretilost i autoimunih bolesti javljaju se puno rjeđe
  • Stalne glavobolje, česte prehlade i ostala manja oboljenja koja će nestati ili su rijetka

Voditeljica radionice: Mihaela Devescovi, www. Sirovahrana.hr

Mihaela_1urednica i vlasnica portala sirovahrana.hr, voditeljica raznih tematskih radionica o sirovoj hrani.

“Proučavajući jednu kliničku studiju na internetu naišla sam knjigu „Želiš biti zdrav? Zaboravi kuhanje!“ od Helmut Wandmakera. Istoga dana otišla sam do knjižnice i posudila sve knjige od autora Helmut Wandmakera i dr. Walkera. Knjige su bile toliko edukativne i argumentirane da sam ih pročitala u dva dana. Tada je počela moja pustolovina sa sirovom živom hranom. Kako sam po prirodi otvorena, iskrena i komunikativna osoba željna novih znanja, nije mi bilo teško prihvatiti novi način života. Završena srednja škola za fotografa, te sklonost prema umjetnosti i dizajnu uvijek su ostavljali ‘trag’ na hrani koju sam pripremala. Nakon završene edukacije za poslovnu tajnicu i samostalnog računovođu i deset godina radnog staža, od kojeg su posljednje tri bile na mjestu asistentice generalnog direktora u jednoj farmaceutskoj tvrtki, počela sam raditi u restoranu sirove hrane Eliksir. Uložila sam mnogo truda, ljubavi i vremena u istraživanje koncepta sirove hrane. Danas se hranim isključivo sirovom hranom, pretežno voćem, povrćem i orašastim plodovima.”

U vezi bilo kakvih pitanja slobodno kontaktirajte Mihaelu na broj 091/64 64 646

Vidimo se! Veselimo se ponovnom zajedničkom druženju!

PREDBILJEŽBE

Prethodne tematske radionice sirove hrane održane u Apolonu:

“Kad bi biljke čule, vidjele i govorile, a ponajprije osjećale okus, bile bi jako sretne s Mihaelinom radionicom  ZDRAVE HRANE u centru APOLON. U redu je što je hrana zdrava, ali što je sirova, a zdrava, ukusna i još k tomu lijepa, to je već neobično i neočekivano. Radionica joj je dala ljepotu i ponos. Većina nas koji smo odrasli na mirisima i okusima ‘bakine kuhane hrane’ mislimo da ništa kao takva kuhana hrana ne može nahraniti dušu i tijelo. No, radionica pripreme sirove hrane brzo nas je pokolebala te jedva čekamo da postanemo zagovornici sirove trpeze. Mlijeko od badema, sirovi kruh, krekeri, pašteta, suši, palačinke… vjerujte, sve je to sirovo, ali ukusno, praznovanje ljepote i okusa – a mnogi koji su na takvoj hrani ustrajali, uvjeravaju nas i pobjeda zdravlja nad mnogim zdravstvenim problemima.”

Osvrt polaznice radionice

About apoloncentar

Mislimo na Vas :)

Rasprava

Komentari su zatvoreni.

Pratite nas na Facebooku

Upišite vašu email adresu i primajte newsletter, članke, novosti i obavijesti Apolon centra

Pridruži se 1.249 drugih sljedbenika

POKLON BON

KATEGORIJE

Statistika

  • 965,625 pregleda
%d bloggers like this: