PERCEPTIVNO TIJELO – radionica somatskog pokreta, vokalne i plesne improvizacije,13.04.

Iz duboke povezanosti iznutra krećemo prema van u prostor potpuno budni. Igrom kroz plesno-vokalnu improvizaciju integriramo nove spoznaje i dovodimo naše individualne procese u interakciju s prostorom i drugima u prostoru.

Radionica je namjenjena pedagozima, izvedbenim umjetnicima, plesačima, glumcima, pjevačima, terapeutima koji su tjelesno orijentirani, te svima onima koje interesira proces osvještavanja, integracije i utjelovljenja. Otvorena je za sve ljude na različitim razinama iskustva.

Radionica se temelji na praksama izvedenim iz VMI prakse (Voice Movement Integration Practice ) koja kombinira i povezuje ples, pokret, dah, glas, improvizaciju pokretim i tehnike fizičkog reprogramiranja. Namjera programa ove radionice je integracija i autentizacija izraza individualnosti. Stimulacijom i reorganizacijom fizičko-emotivno-perceptivne svjesnosti našeg tijela, vraćamo osjećaj ravnoteže, vitalnosti i blagostanja.

Korana Daić Metode koje ćemo koristiti na radionici:

– somatski pokret

– aktivni dah

– bodywork tehnike

– plesno-vokalna improvizacija

Somatski pokret je proces buđenja svijesti kroz tjelesnu percepciju – dodirom, dahom i vođenim pokretom.

Aktivni dah (Active breath) je serija vođenih sekvenci pokreta koji integriraju disanje cijelog tijela i zvuka izravno s fizičkom svijesti i pokretom. Od stajanja i prirodnog disanja evoluiramo u pokret tijela, potpuno svjesni našeg daha, naše ravnoteže od kuda se naš pokret inicira i kako se naše tijelo potpuno povezuje. Glas putuje našim dahom i budi cijelo tijelo. Cirkulacija energičnog daha kroz tijelo vitalizira naš pokret i pojačava tjelesni potencijal za potpuno i aktivno pokretanje tijela.

Bodywork i iskustvena anatomija bit će nam vodiči u osvještavanju različitih tjelesnih sustava i njihov utjecaj na kvalitetu pokreta te podršku koju nam ti sustavi pružaju u pronalaženju posturalne ravnoteže, funkcionalnog i izražajnog pokreta.

O voditeljici:

Korana Daić plesKorana Daić rođena je 1976. godine u Zagrebu. Prvi kontakt s plesom ostvaruje od 1985. godine kroz plesne radionice Mile Rackov u Zagrebu iz kojih kasnije nastaje plesni ansambl SEK-a, čiji je aktivni član do 1998. godine. Svoju edukaciju nastavlja prateći domaće i internacionalne plesne i kazališne radionice te programe plesne improvizacije. Iskustvo stiče kao izvođač i kreator/sukreator u različitim projektima vezanim za pokret, ples, ulični teatar i lutkarstvo. Posljednju dekadu živi u Amsteramu gdje organizira radionice somatskog pokreta za djecu i odrasle te radi kao gost predavač na Institutu za holističku terapiju i pedagogiju u Utrechtu (www.zoninstituut.nl). Korana trenutno završava posljednju godinu VMI treninga (Vocal Dance and Voice Movement Integration Somatic Practice as registered somatic movement therapist/educator) s Patriciom Bardi u Amsterdamu (www.patriciabardi.com).

Vrijeme i lokacija:

subota, 13.04. od 11:30 -15:00 Apolon centar, Derenčinova 1/IV, Zagreb (www.apoloncentar.hr)

Trajanje: 3 i pol sata

Prijave su obavezne na: apolon.studio@gmail.com, jer je broj polaznika ograničen.

Molimo ispunite prijavnicu i vratite nam na e-mail

prijavnica

Cijena radionice:

150 kn

Napomena:

Na radionicu ponesite udobnu odjeću, tople čarape te bočicu vode ili sok.

Prijave su otvorene do 12.04. ili do popunjavanja grupe.

Hvala :-).

Oglasi