Radionica Refleksologije i uvodno besplatno predavanje, 20. i 23.03.

Srdačno Vas pozivamo Vas na dva nova zanimljiva događanja u Apolonu, uz praktičnu prezentaciju i demonstraciju, ovog puta na temu: REFLEKSOLOGIJA – REFLEKSNA MASAŽA ZONA STOPALA

Metoda je jednostavna i lako primjenjiva. Djeluje pozitivno na opću vitalnost, smanjuje napetost i poboljšava cirkulaciju u čitavom organizmu. 

reflexotherapy_chart2

Karta refleksnih zona na stopalu

Refleksna masaža zona stopala  je metoda koja se bazira na činjenici da svi organi imaju svoju pripadajuću zonu ili točku na stopalu. Stopalo je kao tijelo u malom. Stimulirajući određenu zonu na stopalu indirektno se stimulira  pripadajući organ ili dio tijela.Metoda je stara preko 5000 g. i potjeće iz Kine.

Refleksne zone su raspoređene po čitavom stopalu.Organi koji su na lijevoj strani imaju zone na lijevom stopalu a organi na desnom dijelu tijela ocrtavaju se na desnom stopalu. Područje prstiju odgovara poručju glave. Srednji dio stopala odgovara području trbuha a peta odgovara području kukova.Tabani odgovaraju leđima, a gornji dio stopala prsima.Kičma se proteže s unutrašnje strane stopala od palca do pete.

Kako djeluje refleksna masaža stopala?

Refleksna masaža stopala može djelovati dvojako kao učinkovita dijagnoza bolesti, te kao dopunska metoda izlječenja tih bolesti. Stopala su složen dio ljudskog tijela koji posjeduje složeni koštani sklop, ali i završetke svih živčanih vlakana u našem tijelu. Svaki taj živčani završetak povezan je živčanim vlaknom s jednim organom u našem tijelu, pa se stimulacijom točke na stopalu gdje se on nalazi može izravno djelovati i na taj organ.

Stopala su podijeljenja na refleksne zone i refleksne točke, a terapet stimulirajući te točke šalje refleksne impulse do odgovarajućih organa i uklada blokade koje im onemogućuju normalno fukcioniranje. Osim toga određivanjem osjetljivosti pojedinih točaka može se utvrditi oboljenje ili poremećaj u radu pojedinog organa te potaknuti daljnja, preciznija dijagnoza. Refleksnu masažu stopala kao efikasan način iscjeljivanja su poznavali i stari Egipćani.

foot_massageOva se metoda primjenjuje kod:            

1. problema u mišićnom i koštanom sustavu (napetost mišića, krivo držanje,oštećenje od kroničnih bolesti ili deformacija)

2. problema u probavnog sustava (zatvor, gastritis, poremećaj u metabolizmu)

3. za dišni sustav (astma, bronhitis….)

4. za urogenitalni sustav

5. za endokrini sustav (hypothireosa, hyperthireosa, jajnici….)

6. kronični ili akutni upalni procesi

7. glavobolje različitog uzroka

O voditeljici: 

Mr. Ljubica Kos Rosandić, mr. biotehničkih znanosti – nutricionist Zvanje Heilpraktiker (praktični iscjelitelj) stekla je u Mữnchenu, a edukaciju iz radiestezije u Zagrebu. Kroz dugogodišnje iskustvo rada na području poboljšanja kvalitete življenja ima izvrsne rezultate u svojoj praksi bavljenja holističkim metodama. Pruža usluge homeopatskih tretmana, Bachovim kapima, refleksne masaže zona stopala, savjetovanja o nutricionizmu, primjeni prirodnih ljekovitih pripravaka kineskog porijekla i teleradiestezije. Održava seminare iz Refleksologije i  Bachovih kapi.

Ljubica Kos Rosandić
(tel/fax) +385 (0)1 3860 862
(mob) +385 (0)99 4021 830
(e-mail) info@snaga-prirode.com
(web) www.snaga-prirode.com.

Vrijeme:

Besplatno uvodno predavanje: srijeda, 20.03.2013. 18.30 – 19.45 sati predbilježba .Uvodno je predavanje informativnog karaktera, te nije uvjet pohađanja radionice; ako želite odmah doći na radionicu – dobro ste došli (uz obaveznu predbilježbu, zbog ograničenih mjesta).
Radionica: subota, 23.03.2013. 15.00 – 17.30 ( trajanje dva i pol sata) predbilježba

Cijena radionice:

150 kn

120 kn (popust za članove Apolon centra, nezaposlene, studente, učenike, umirovljenike)

Mjesto: Apolon centar, Zagreb, Derenčinova 1/ 4. kat

Povezani članci:

PREDBILJEŽBE