ŠKOLA LUCIDNOG SANJANJA – Upisi u novu sezonu: proljeće 2013.

Plan škole lucidnog sanjanja i opis gradiva PDF Ispis E-mail

Prikupljanje prijava za nadolazeću školu lucidnog sanjanja u Zagrebu.

Zagrebačka 12. škola lucidnog sanjanja planira započeti s novim ciklusom radionica u proljeće 2013. Točan datum početka novog ciklusa bit će definirati nakon što se prikupi dovoljan broj prijava kako bi se mogla oformiti manja radna grupa.  Prije početka škole održat će se besplatno uvodno predavanje na kojem je moguće saznati više informacija o školi i lucidnom sanjanju. Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje škole lucidnog sanjanja, molimo vas da ispunite prijavu za školu lucidnog sanjanja. Informacija o točnom datumu početka škole prijavljeni će dobiti elektronskom poštom i bit će objavljeni na stranicama udruge.

Plan škole

Tromjesečna škola sastoji se od četiri radionice koje tvore cjelinu. Radionice se održavaju u međusobnom razmaku od 3 tjedna, unutar kojih učesnici vježbaju naučene tehnike, nastojeći dobiti uvid s kojim lakše akceptiraju gradivo sljedećeradionice. Trajanje svake radionice je 4 sata (nedjeljom od 11 do 15h), s malim pauzama između pojedinih tematskih blokova prema dogovoru između polaznika i dinamici rada. Broj učesnika škole je ograničen na malu, ali kompaktnu grupu. Škola je koncipirana kao tromjesečni kontinuitet individualnog rada i istraživanja, ali također kao i grupni rad razmjene iskustava u međusobnom poticanju grupne dinamike kojom se postiže brži napredak.

Opis radionica

  1. radionica: sanjačka memorija i mapiranje snova, tehnike čišćenja tijela i uma, buđenje i odlazak na spavanje, vježbe disanja, položaj za meditaciju, umirivanje misli, uvod u psihički trening yoge…
  2. radionica:  produbljivanje prethodnih praksi, inkubacija snova, vizualizacija scenarija sanjanja, uvod u tehnike nidra stanja i vježbe…
  3. radionica:  produbljivanje prethodnih praksi, provjera realnosti, tehnike buđenja u snu, tehnika prisjećanja davno sanjanih snova…
  4. radionica: produbljivanje prethodno naučenih praksi, održavanje lucidnosti, napredna tehnika imaginacije, “dreamhacking” o tehnikama hakiranja snova…)

Svaka radionica se sastoji od osnovnog teoretskog dijela i praktičnog rada na tehnikama koje vode svjesnom ili lucidnom sanjanju. Program je pročišćen od bilo kakvih oblika misticizma, vjere ili dogme, te se temelji isključivo na individuacijskoj umjetnosti samoostvarenja u skladu s postizanjem praktičnih uvida u vlastitu unutrašnjost i prirodu prostora sanjanja.

Prostor

Mjesto održavanja radionica je mala i ugodna dvorana u Derenčinovoj 1, na 4. katu (prostor studia “Apolon”).

Plaćanje

Zbog katastrofalnog financijskog stanja u društvu i državi, cijene radionica su smanjene, stoga cijena svake pojedinačne radionice iznosi 250 KN. (Ukupna cijena cijele škole je 4 x 250 = 1000 KN). Plaćanje se vrši na svakoj radionici i moguće je platiti sve radionice odjednom.

Prijava i kontakt

Molimo sve zainteresirane da se prijave putem obrasca za prijavu škole lucidnog sanjanja  ili na telefon 098/385-785. Ukoliko imate dodatnih pitanja, svoj upit možete poslati putem kontakt obrasca ili na forum udruge.

S poštovanjem, voditelj škole

mr.sc. Gordan Topićhttp://nia.hr/niahr/index.php

Objavio Apoloncentar Zagreb

Holistic Centre - Family & Eco Friendly Lifestyle Club

One thought on “ŠKOLA LUCIDNOG SANJANJA – Upisi u novu sezonu: proljeće 2013.

  1. Jako sam iznenađena da postoji tako nešto u Hrvatskoj.Sanjam svake noći od kako znam za sebe,u početku kao mala nisam mogla kontrolirati bol,strah i to su bile noćne more.Počela sam razvijat tehnike sama jer su snovi bili jači i jači.Nikad nisam našla nikog ko bi me razumio i pažljivo poslušao i čudim se i sama kako sam uspjela doći do ove razine.Sad sanjam čim zatvorim oči ,ali znam da sanjam,svjesna sam da je moje tjelo u krevetu i da me ništa nemože povrijediti,i u snu se budim kad ne želim biti tamo gdje se nalazim,ponekad se stvarno probudim,a ponekad se samo prebacim u neku drugu prostornu dimenziju!Mogla bih ovako pisat danima jer zapravo mi fali sugovornik koji bi mi eventualno mogao protumačit neke od snova koji se ponavljaju i tehnika dali su pravilne ili bi se trebala drugačije ponašati?Ako imate vremena voljela bih popričati sa voditeljem škole!Moj e-mail je taradd2000@yahoo.com.Poštovanje!

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: