LOKACIJA ZA MAME I BEBE! Vježbe poslije porođaja sa vašom bebom: VIDEO

Drage naše mlade mame,

pozivamo Vas da nam se pridružite na vježbanju i masaži sa svojom bebom 🙂

Program “A Majčinstvo” je sretan spoj vježbanja i druženja za mame i relaksirajuće masaže za bebe, koji će učiniti vaše prve zajedničke mjesece mirnijima!

Mame uče kako masirati svoju bebu, uče se pokretima koji pomažu kod čestih tegoba: kolika, rast zubića i kako dodirom smiriti ili aktivirati bebu. Dodir je prilagođen odnosu mame i djeteta.

Vježbice za kukove, nožice, ručice i masaža preporučene su od strane pedijatara.

Ciljane i specifične vježbe za žene poslije porođaja – vježbe za trbušnjake, leđa  i ostale dijelove tijela koje želimo učvrstiti i vratiti u prvobitan položaj – odvojite malo vremena sa sebe i druženje sa drugim mamama, jer se najbolje razumijete!

Svaka se mama nakon poroda želi što prije vratiti u formu

Nakon otprilike dva do tri mjeseca od porođaja, kada se tijelo potpuno oporavi, a Vi i beba polako počinjete usvajati ritam dojenja i spavanja, preporučuje se početak vježbanja kako bi se Vaše tijelo što prije vratilo u nekadašnju formu. Sve je to lijepo, pomislit ćete, ali nije lako organizirati čuvanje bebe u jutarnjim satima, a uostalom, prvih par mjeseci ni Vi se možda ne želite odvajati od svog malog zlata. Idealno bi bilo da možete negdje vježbati i ujedno biti u društvu svoje bebe, gdje bi je mogli nahraniti, uspavati, presvući ili se jednostavno igrati i maziti s njom. Uzimajući sve to u obzir osmislili smo poseban novi program za Vas:

A majčinstvo: Vježbe za mame i bebe

O čemu se radi?

Vježbe za mame i bebe je program namjenjen i mamama i njihovim bebama. Uz ugodnu muziku i na skladan način izmjenjuju se vježbe koje izvode mame i bebe. Na taj način majka radi na svojem tijelu, opušta se i izmjenjuje iskustva s drugim majkama, a u isto vrijeme se igra i mazi sa svojom bebom. Bebe, s druge strane, vježbaju sa svojim mamama, te uživaju u masaži za bebe.

Kako je osmišljeno vježbanje?

Sat započinje laganim vježbama disanja. Ujedno se u prvom dijelu sata mame i bebe prilagođavaju i pripremaju za međusobno i zajedničko druženje.

Drugi dio sata posvećen je vježbama. Vježbe su zasnovane na tehnikama joge, pilatesa, vježbama poslije porođaja, baby masaže, te kreativnog plesa i pokreta. Mame i bebe tijekom vježbanja izmjenjuju puno dodira, maženja i bliskog kontakta, što ima pozitivan utjecaj na još bolju komunikaciju između mame i bebe i razvoj djeteta općenito. Ujedno se na taj način mame dodatno povezuju sa svojom bebom i pomažu svom tijelu da se vrati u stanje prije trudnoće te obogaćuju svoje tijelo i duh.

Zadnji dio sata je kreativnog karaktera s elementima opuštanja. Mame se tako mogu opustiti od svakodnevnih obaveza, a bebe će uživati u ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

Kakve se vježbe rade na satu?

Vježbe za mame zasnovane su na tehnikama joge i pilatesa, vježbama poslije porođaja, Tupler tehnici, te kreativnom izražavanju kroz pokret i ples. Vježbe za bebe zasnovane su na tehnikama Rainbow yoge za djecu, baby masaže te prema vježbama preporučenim od strane pedijatara.

Što treba ponijeti?

Za bebe:
 • – jedan veći ručnik,
 • – jednu omiljenu igračku,
 • – rezervnu pelenu i robicu,
 • – za bebe koje se ne doje, ponijeti bočicu s vodom, čajem ili sokom
 • – eventualno nosiljku za bebu
Za mame:
 • – udobnu odjeću za vježbanje,
 • – bočicu vode.

NAPOMENA: Nahranite svoju bebu barem sat vremena prije vježbanja!

Zašto vježbati s nama?

Zbog dobrobiti za mame:

 • – razgibat ćete se, opustiti i osloboditi od svakodnevne rutine i stresa
 • – steći ćete formu kakvu ste imali prije trudnoće
 • – izmjenjivat ćete iskustva s drugim mamama
 • – naučiti ćete kako koristiti tehnike baby masaže koje možete prakticirati u svom domu.

Zbog dobrobiti za bebe:

 • – olakšat će se simptomi kolika, plinova i zatvora
 • – jačanje i reguliranje probavnog, dišnog i krvožilnog sustava
 • – još bolje ćete razumjeti i odgovoriti na neverbalni jezik vaše bebe

Atmosfera na satu:

opuštena i ležerna tako da mame mogu previti, nahraniti ili po potrebi umiriti svoju bebu. Vježbe su stručno vođene i usmjerene na zajedničku dobrobit Vas i Vašeg djeteta.

Odvojite sat vremena samo za sebe i svoju bebu, te nam dođite da zajedno kreiramo lijepe i pamtljive trenutke Vašeg novog majčinstva i sretan početak učenja Vašeg djeteta kroz naš posebno osmišljen program samo za Vas:„Aktivno majčinstvo: Vježbe za mame i bebe“!

Termini: SRIJEDOM I PETKOM od 11:00 – 12:00

Trajanje sata: 60 min

Lokacija: STUDIO UMIJEĆE CHIJA, Martićeva 14c (pokraj dućana prirodne kozmetike”KANTARION”)

Voditeljica: Jasna Maceljski, prof. voditeljica centra Apolon, joge i pilatesa, voditeljica Prenatal i Postnatal programa vježbi za trudnice i vježbi poslije porođaja, Joge za djecu i roditelje ( vježbajte zajedno) – Family yoga, certificirana po međunarodnim programima Yoga Alliance i Rainbow Kids Yoga.

Sat vježbanja i relaksirajuće masaže za mame i bebe pridonosi sreći i zdravlju postporođajnog doba. Bebe uživaju u stimulaciji pokretom, dodirom, glazbi i zajedničkom druženju.

Sretna i zadovoljna mama – je dobra mama 🙂 !

Sve informacije i predbilježbe: apolon.studio@gmail.com /  095 816 88 18, Jasna

PREDBILJEŽI ME   Primamo prijave i upise za jesen 2019

 

Objavio Apoloncentar Zagreb

Holistic Centre - Family & Eco Friendly Lifestyle Club

2 misli o “LOKACIJA ZA MAME I BEBE! Vježbe poslije porođaja sa vašom bebom: VIDEO

 1. Bok jasna! Vesna je, isla sam na jogu za trudnice. Ovo je super ideja da mame i bebe vjezbaju skupa. I ja bih vam se mozda pridruzila, ali preselili smo prosle godine i nije mi to vise usput, a i nisam doma sama sa bebom nego je sa nama i njegov stariji brat, pa uistinu nemam vremena za sebe. Barem ne jos neko vrijeme. Evo, samo sam se htjela javiti i pozdraviti novi program. Puno pozdrava vama jasna, a pozdrav i nikici (plesale smo skupa kod mile). Bokic!

  1. Draga Vesna, puno hvala na javljanju i podršci za novi tečaj! I vama puno sreće i veselja sa dvoje mališana :).Bit će i Nikici i meni drago ako Vas opet ( bilo kad) vidimo. Veliki pozdrav i svako dobro, Jasna

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: