nedjelja 23.09., Tečaj o samoniklom bilju- jesenska sezona!

Ljeto je za nama, još uvijek se vide posljedice suše, ali bilja ima i vrijeme je da krenemo s novom sezonom prepoznavanja!

Tečaj je praktičnog karaktera i odvijat će se na terenu, tj. na otvorenom i uključivat će laganu fizičku aktivnost. Učit ćemo kako promatrati okolinu i prepoznati biljke, koji dijelovi su jestivi, kako i gdje ubrati samoniklo bilje da ne narušimo ravnotežu u prirodi, te kako to bilje iskoristiti za hranu. U ovo doba godine uz lisnato bilje i cvijeće zanimljive su nam i sjemenke i bobice. Svi polaznici tečaja će dobiti i popis svih biljaka koje nađemo s latinskim nazivima, te uputama za pripremu, odnosno receptima.

Dakle nedjelja 23.9. u Podsljemenskoj zoni, nalazimo se u 11h na Mihaljevcu. Ako dođe do promjene sastajališta javljam najkasnije do petka, ali sigurno će biti u blizini tramvaja. Cijena radionice je 70kn unaprijed ili 90kn na licu mjesta.

Molim prijave unaprijed, osobno ili mailom na gradalis137@gmail.com tako da pošaljete ime, kontakt e-mail i broj mobitela (ako već nemam), koliko ljudi dolazi, te otprilike koliko dobro već poznajete bilje (početnik, malo, srednje, ekspert?). Naravno možete se javiti i s daljnjim pitanjima, na 099 5647603.

Ako vam ne odgovara termin, možete predložiti drugi za ubuduće. Ako vi okupite grupu i dogovorimo se oko termina, u mogućnosti sam držati radionice i radnim danom, a moguće su i druge lokacije. Po dogovoru možda mogu doći i do vas identificirati biljke koje rastu na vašem zemljištu.

Pozovite i prijatelje, a slobodno proslijedite i drugima koji bi mogli biti zainteresirani!

Voditeljica radionice: Gordana Dragičević

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.