16.9. tecaj o samoniklom bilju – jesenska sezona!

Dragi moji,

nadam se da ste proveli ugodno i zanimljivo ljeto i da ste svi dobro. Još uvijek nas pomalo muči suša, a mene ozljeda, ali bilja ima i vrijeme je da krenemo s novom sezonom prepoznavanja!

Kao i prije, tečaj je praktičnog karaktera i odvijat će se na terenu, tj. na otvorenom i uključivat će laganu fizičku aktivnost. Učit ćemo kako promatrati okolinu i prepoznati biljke, koji dijelovi su jestivi, kako i gdje ubrati samoniklo bilje da ne narušimo ravnotežu u prirodi, te kako to bilje iskoristiti za hranu. U ovo doba godine uz lisnato bilje i cvijeće zanimljive su nam i sjemenke i bobice. Svi polaznici tečaja će naravno dobiti i popis svih biljaka koje nađemo s latinskim nazivima, te uputama za pripremu, odnosno receptima.

Dakle nedjelja 16.9.2012. u Podsljemenskoj zoni, nalazimo se u 11h na Mihaljevcu. Ako dođe do promjene sastajališta javljam najkasnije do petka, ali sigurno će biti u blizini tramvaja. Cijena radionice je 70kn unaprijed ili 90kn na licu mjesta.

Molim prijave isključivo osobno ili mailom na gradalis137@gmail.com tako da pošaljete ime, kontakt e-mail i broj mobitela (ako već nemam), koliko ljudi dolazi, te otprilike koliko dobro već poznajete bilje (početnik, malo, srednje, ekspert?). Naravno možete mi se javiti i s daljnjim pitanjima na 099 5647603.

Ovu obavjest šaljem samo onima koji su već bili na mojim tečajevima ili iskazali interes, ali slobodno proslijedite i drugima koji bi mogli biti zainteresirani. Ako vam ne odgovara termin, možete mi predložiti drugi za ubuduće. Ako vi okupite grupu i dogovorimo se oko termina, u mogućnosti sam držati radionice i radnim danom, a moguće su i druge lokacije. Po dogovoru možda mogu doći i do vas identificirati biljke koje rastu na vašem zemljištu.

Pozdrav i nadam se da se vidimo u nedjelju 🙂

Voditeljica: Gordana Dragičević

Vezani članci: Tečaj u prirodi: prepoznavanje jestivog bilja