Ne nosite previše prtljage sa sobom

Photo curtesy of The Freelancer’s Fashionblog

Svima nam se dogodilo da smo na odmor ponijeli toliko prtljage i teglili je uokolo, da nam je prisjelo ljetovanje. Pakiramo teške torbe u slučaju da nam zatreba ovo, ono, u slučaju kiše, snijega ili tuče… na naprimjer morskoj destinaciji! Trebamo cipele za svaku priliku i nepriliku. Dakako, pola od toga nam uopće ne zatreba. Zaklinjemo se da to više nikada nećemo učiniti. Ali obično opet napravimo istu pogrešku. Mnoge stvari su do određene mjere sjajne, ali ako ih je previše, predstavljaju veću gnjavažu nego što vrijede.

Emocionalni balast

Naša emocionalna prtljaga može nas na isti način ozlovoljiti. Svi imamo svoju, od obitelji nadalje i to se ne može izbjeći. Ali “suvišne” emocionalne prtljage je bolje riješiti se: ljutnje, ogorčenja, strahova, zamišljanja problema koji i ne postoje, (samo)sažaljevanja, prigovaranja, pretjeranih reakcija i fokusiranja na negativno, na ono što ne valja. Kad nosimo sa sobom nepotrebnu emocionalnu prtljagu, živimo u prošlosti.

Pogled prema naprijed

Kad život promatramo usmjereni prema prošlosti nedostaje nam perspektiva i nov pogled na stvari kakve doista jesu. Kao da na život gledamo kroz stare i zamagljene naočale. To nam otežava život.

Kao što manji i lakši kovčeg ili ruksak znači veliko olakšanje kad putujemo, tako jednako djeluje put kroz život oslobođen emocionalnog tereta. Zato pročeprkajte po svom emocionalnom kuferu i pogledajte unutra. Možda pronađete stvari koje vam više ne trebaju i riješite ih se! Još danas.

P.S. svima koji su prisustvovali mojim satovima joge, će poznato zazvučati ove riječi, jer vas na to često podsjećam u završnom opuštanju :).

Priredila i prilagodila: Jasna Maceljski

Objavio Apoloncentar Zagreb

Holistic Centre - Family & Eco Friendly Lifestyle Club

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: