Živom hranom do zdravlja i vitalnosti!

UDRUGA ŽIVA HRANA-BALE                                                   

                        P R E D A V A NJ E   I   R A D I O N I C A

Voditelj i predavač: Spomenka Marković, žena koja živi to što podučava

Datum: nedjelja, 29.04.2012.

Mjesto: Zagreb, Apolon centar, Derenčinova1/IV

Trajanje predavanja: od 10.00 – 14.00 sati  (4 sata)

U prvom satu, Spomenka ce održati uvodno predavanje o svom putu i bogatom iskustvu od bolesti do zdravlja. Kako i sama živi na svom eko imanju, pored Bala, na 13.000 kvadrata poljoprivredne zemlje, preporučuje konzumiranje termički neobrađene, te prvenstveno ekološki uzgojene hrane. Živa hrana je bogata svojim prirodnim probavnim enzimima i hrana koja se jede u svom prirodnom obliku ili sušena na temperaturi do 45 stupnjeva. Može se također koristiti i zamrznuta hrana. Prehrana živom hranom mora biti bez sluzavosti. Svako voće, povrće, salate, orašasti plodovi, sjemenke i sušeno voće, predstavljaju hranu bez sluzavosti. Ljekoviti obrok mora se sastojati od hrane čija svojstva odgovaraju – LJEČENJU – ČIŠĆENJU I LUČENJU.

U praktičnom djelu radionice, radit će se zeleni kašasti sokovi, čokolada bez kuhanja, slani namazi, klice kao izvor života, zelena magma, sušeni krekeri bez žitarica (nadomjestak za kruh) i torta.

Eko vrt u vazama na sunčanim prozorima i balkonima (uzgoj svojom energijom kojom šaljemo informacije biljkama o sebi i što nam je potrebno za očuvanje našeg zdravlja i cjelokupne harmonije našeg istinskog bića).

Kako možemo raditi sami kompost za uzgoj biljaka, a usput čuvati nasu Majku Zemlju.

Svrha ovog našeg druženja na ovoj radionici nije samo da bi ja vas učila kako da pripremate ukusne i zdrave obroke. To je mnogo dublji smisao kako da mi svi zajedno podignemo razinu svijesti o tome koliko bespotrebne energije trošimo na kuhanje hrane, ubijanje životinja, trošenje vode i hrane za uzgoj životinja. Mijenjanje tvrdokornih navika na jedan obrok kuhane hrane (ručak), a doručak, večera i međuobroke da zamijenimo živom hranom. Ako mijenjamo naše navike, ne samo da ćemo ozdraviti sebe, nego ćemo ozdraviti i nasu planetu Majku Zemlju.

Kako već pet godina držim predavanje i radionice o živoj hrani, prije par mjeseci smo osnovali udrugu u Istri, sa registracijom u Balama, uz podršku općine Bale.

O aktivnostima Udruge saznajte vise na profilu FB Udruga “Živa Hrana”. Cilj Udruge ja podizanje svijesti konzumiranjem termički neobrađenom hranom do zdravlja i vitalnosti.

Donacija za radionicu je 200 kuna. Da bi se radionica održala, potrebno je da se prijavi najmanje deset ljudi, s tim da se uplati rezervacija 100,00 kuna na žiro račun Udruge:

2407000-1100366569 OTP banka,koja ce vam ujedno biti i članstvo u nasu Udrugu.

Ostatak plaćate na dan radionice.

U cijenu je uključena i konzumacija hrane.

Prijave slati na e-mail: zoran.bracic1962@gmail.com (Zoran)

                  ili na  mob.  099/578-0965 (Spomenka)