NAJAVA: Božice u svakoj ženi – novi ciklus od 7 plesnih radionica

Već svi koji su na ovaj ili onaj način povezani s Apolonom znaju da se tu u zadnje vrijeme pripremaju i održavaju radionice holističkog plesa i pokreta.
Vjerni polaznici, a i neki novi poznanici su se i učlanili u naš novi Klub plesa koji polako ali sigurno mijenja sliku plesne ponude u gradu.

Trenutno se u Apolonu održava ciklus radionica Kristine Hodak pod nazivom “Božice u svakoj ženi”. Više o  konceptu radionice možete pročitati u najavi. Primamo predbilježbe za novi ciklus od 7 plesnih radionica koje će se održavati tijekom  05. i 06. mjeseca 2012.

O radionici:

Radionica je namijenjena ženama koje vole istraživati, kretati se i spoznavati sebe na dubljoj razini. Ovaj je ciklus inspiriran knjigom J.S. Bolen, “Boginje u svakoj ženi”, jungovskom psihoterapeutkinjom koja nas navodi da primjetimo različite arhetipske obrasce koje koristimo u svom životu. Moguće je da vašim odlukama vladaju dvije boginje odjednom te se nalazite u konfliktu u odreðenom području svog života . Moguće je da ste neku boginju potisnuli te Vam je život u oblasti te boginje potpuno neispunjen.Takve i slične odgovore potražit ćemo kroz ples, unutrašnje istraživanje i razgovor u grupi i svaka sama sa sobom.
Potrebno je doći na svih 7 radionica.

Psihijatrica i autorica knjige “Boginje u svakoj ženi”, dr. Jean Shinoda Bolen je arhetipove grčkih božica iskoristila kao objašnjenje za kompleksnost ženske psihe i uranjanje u njene dubine.

Više o ARHETIPOVIMA STAROGRČKIH BOŽICA pročitajte ovdje

Pročitajte kakvu reakciju na radionice imaju polaznice:
  • “Do radionice o boginjama sam ples shvaćala isključivo kao formu fizičke aktivnosti, odnosno kao sastavni element dobre zabave, no kako su prve minute prolazile shvatila sam kako se dogaða nešto toliko jednostavno, a toliko moćno, nešto što me oslobaða, stavlja u dinamiku, emocije pretvara u pokret, pokret pretvara u emocije, nešto što me opet vraća samoj sebi. Jedva čekam ponoviti ciklus, opet i opet!”
  • “Kristina, hvala ti što me vodiš i usmjeravaš da kroz ples probudim onaj uspavani dio sebe. Tvoja stručnost, entuzijazam, energija ljubavi i povjerenja koju nesebično širiš je prekrasna. Hvala Ti i želim Ti od srca puno ovakvih plesova, ritmova i ciklusa: ‘Neka se probude i nađu svoj balans grčke Boginje u nama’!”  Sanja Mandić
  • “Radionice su usmjerene ženama koje žele kroz ples i pokret istražiti svoje različite životne uloge. Kroz zanimljive igre je moguće otkriti svakome od nas u kojim situacijama se osjećamo ugodno a na kojima možemo poraditi odnosno, kako da u bilo kojoj životnoj situaciji učinimo da prava božica u nama izroni na površinu i preuzme stvar u svoje ruke. Kristina kao voditeljica usmjerava misli i energiju na svakodnevne situacije s lakoćom, osmjehom i veseljem. Zbog njene prisutnosti i zanimljivih žena koje su se skupile na ciklusu uglavnom se jako dobro ismijemo, zabavimo, isplesemo i usput pomičemo svoje granice!”  Marija Agić

Mjesto: ZAGREB- APOLON CENTAR, Derenčinova 1/ IV kat

O voditeljici:

Kristina Hodak pleše od svoje 11 godine u školskoj grupi tada zvanoj Slobodni ples. 2001.g. upoznaje ples ritmova i zaljubljuje se u ples kao kreativan način izražavanja svojih osjećaja i spajanja duha s tijelom. Od tada joj ples postaje aktivna meditacija, užitak i ekspresija. 2009.g. upoznaje Sabine Parzer, učiteljicu holističkog plesa te na Institutu za holistički ples i pedagogiju pokreta u Zagrebu završava trening za učiteljicu holističkog plesa i pedagogiju pokreta. Posljednjih sedam godina organizirala je i vodila radionice i tečajeve za odrasle, a trenutno radi s djecom školske dobi.

Sve informacije i predbilježbe za novi ciklus od 7 plesnih radionica koje će se održavati tijekom 05. i 06. mjeseca 2012.:

kristina.hoda@gmail.com / 099 736 352 6

Objavio Apoloncentar Zagreb

Holistic Centre - Family & Eco Friendly Lifestyle Club

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: