Stiglo je Proljeće!

Priroda zna. Priprema se za novi procvat promjene. Pripremite se i Vi za osnažujuću moć sunca.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Proljeće je vrijeme obnove i novog rođenja. Nakon dugog zimskog mirovanja, uzbudljivo je i ohrabrujuće vidjeti, osjetiti i čuti obećanje proljeća. Životni ciklus se nastavlja. Zahvalni smo na izmjenama godišnjih doba. Sa proljetnim solsticijem izjednačilo se trajanje dana i noći, svjetla i mraka. Dolaze nam dulji dani dnevne svjetlosti.

Mnogo toga možemo učiniti za sebe da se probudimo iz zimskog sna. Što više boraveći na otvorenom, upijajući tople zrake sunca, radeći u vrtu, sadeći, osjećajući život zemlje  i  biljaka, čisteći korov i suho lišće dajemo svježu snagu korijenju i sebi. Zemlja nam priča, mi pričamo sa zemljom.

Proljeće je i doba velikog spremanja i čišćenja. Sebe i svog doma. Domovi su nam bili zatvoreni preko zime, otvorimo prozore svježem zraku. Tko voli prati prozore?! No  pogledajmo na to energetski: čišća stakla znače više sunčevih zraka, svjetlosti i topline, nezamagljen i čišći pogled na život. Praktični feng shui. U odabiru sretstava za čišćenje dajte prednost ekološkim proizvodima, koji za razliku od kemijskih ne zagađuju okoliš ili se prisjetite starih recepata za čišćenje uz proizvode koje imamo u kuhinji: bijeli ocat, sodu bikarbonu, limunov sok. Čuvajte naš jedini dom- planetu Zemlju!

Preokrećemo ormare i ladice, bacamo ili poklanjamo stare stvari, slažemo ostatak. Preslagujemo sebe, isprobavamo što još možemo obući. Ako su vam neke drage stvari postale pretijesne, upišite se na tečaj vježbanja, plesa, bilo čega što vas veseli, a što će vas tjelesno i emotivno pokrenuti iz zimskog sna.

Ne mora svako vježbanje biti tlaka, zapravo ono vam mora biti zanimljivo, zabavno, poticajno i postepeno. I samo kao takvo vrijedi na dulje staze, jer sada je pravo vrijeme za to. Priroda nas prirodno u tome podržava. Prekasno je sjetiti se  krenuti u lipnju, kada želite ući u svoj omiljeni bikini i očekivati čuda za dva tjedna do odlaska na godišnji odmor :).

Za sve postoji pravo vrijeme. Dišite i samo hrabro naprijed sa novim proljetnim odlukma!

Tekst napisala i uredila: Jasna Maceljski