Pun mjesec u znaku Djevice, 08.03.2012: Ljepota ovdje i sada

Što podržava i kamo nas usmjerava ovaj pun mjesec u ožujku, u znaku Djevice?

Briga oko praktičnih detalja
Vjerujte intuiciji, ali sve provjerite prije nego djelujete. Gledajte ono najbolje u ljudima, iako ste skloni kritici i vidite sve mane i ljudske ograničenosti. Imajte na umu: svoj san možete ostvariti samo ako mu posvetite dovoljno vremena, sve do najsitnijih detalja. Iskoristite praktičnu inteligenciju ovog zemaljskog znaka.

Djevice poravnavaju ono što je izašlo van ravnoteže svojim zdravim razumom i urođenom sposobnošću za sagledavanje uzroka i posljedica u cjelokupnosti. Ovaj pun mjesec osvijetlit će vam stvari koje treba uravnotežiti i posložiti na praktičan način.

Manje je više

Svi koraci koje poduzmete (a manje je više ovog punog mjeseca) podržavati će stabilne prave vrijednosti na kojima treba graditi. Sve što je prevrckavo, privremeno i prevrtljivo nepostojano neće trajati. Stvarajte nešto što zaista vrijedi, na solidnim temeljima.

Moć sadašnjeg trenutka: ovdje i sada

Djevice su prisutne, sa sposobnošću zamjećivanja najsitnijih detalja. Veliki pomaci mogu se napraviti ako se oprisutimo u svom tijelu – gdje i jesmo. Tijelo se iscjeljuje kada duša otpušta s razumijevnjem. Velike obnove dolaze od otpuštanja svega što nas spriječava da razumijemo i osjetimo moć sadašnjeg trenutka.

„Kad vidiš svijet u zrncu pijeska,                     

I nebo u divljem cvijetu,

Držiš beskrajnost na dlanu svoje ruke,

I vječnost u jednom satu.“

William Blake

(„To see a World in a Grain of Sand,

And a Heaven in a Wild Flower,

Hold Infinity in the palm of your hand,

And Eternity in an hour.“)