//
sada čitate...
DISANJE, Joga za početnike, PRESS - TV - MEDIJI, TEČAJEVI VJEŽBANJA, YOGA, Za djecu i roditelje

POČINJEMO! Joga za djecu i roditelje: vježbajte zajedno

frog's pose

žaba

partner joga disanje

partner joga disanje

lotos i drvo

lotos i drvo


POČETNA JOGA ZA DJECU ( i mame / tate zajedno )

Nakon blagdana, POČINJEMO u subotu 14.1.2018. Zbog ograničenih mjesta u grupi molimo obavezno nam pošaljite PREDBILJEŽBU  🙂

Termin: subotom ujutro od 9:30 – 10:30

Program se rodio slučajno iz upita raznih mama gdje bi mogle biti i što će raditi dok im djeca u Centru pohađaju tečaj, te zaključka  da je bolje i zdravije odvježbati sat zajedno s djetetom, nego čekati u zadimljenim kafićima.

Kod mnoge školske djece javljaju se problemi s kralježnicom, spuštenim stopalima, plućima i disanjem, očima i vidom, pažnjom i koncentracijom. Slaba je koordinacija tijela. Previše se sjedi u školi, pred tv-om ili  računalom, iskrivljuje se kralježnica, naprežu se vrat i oči, a mišići tijela ostaju neaktivni. Koliko god pokušavali to kontrolirati, djetetu se ipak  nameće iskrivljena slika svijeta kroz razne propagandne sadržaje ili komercijalne TV programe. Time se  uz tjelesne probleme u umu djeteta javljaju i nemir, teškoće pri učenju, razni emotivni problemi, agresivnost ili povlačenje u sebe.  Različite manifestacije neravnoteže. Djete je potrebno tjelesno i duševno vratiti u ravnotežu tjelesnim položajima, svjesnim  disanjem i smirivanjem. Emotivno je zadovoljno jer  voli vidjeti svog roditelja u sasvim novoj situaciji, kako mu posvećuje pažnju i odvaja vrijeme radeći zajedno nešto zabavno. To stvara ozračje bliskosti, zajedništva  i veselja  zbog  idućeg zajedničkog odlaska na  slijedeće vježbanje.

Naravno, nije nužno da roditelj prisustvuje satu, ako ne želi, jer vi najbolje poznajete svoje dijete i znate kako bi se ono najugodnije i slobodnije osjećalo; uz ili bez vas. Procijenite sami, tj. pitajte dijete.

Na zabavan i zanimljiv način prolazite  kroz osnovne joga asane – tjelesne položaje, osnove tehnika disanja, ravnotežne položaje i na kraju vođeno opuštanje gdje se dijete uči kako se svjesno opustiti ( a da to nije spavanje). Radi se pojedinačno i u paru, uz glazbu i sa rekvizitima, loptama, kolutima, rade se vježbe za kralježnicu, disanje, istezanje, vježbaju se  ravnoteža i koncentracija. Kod djece se poboljšava držanje  i razvija svijest o vlastitom tijelu u prostoru, jačaju se mišići, razvija bolja koncentracija, kordinacija i fokus. Dijete se uči kontroli, miru i kako lakše proći kroz stresne situacije. Uči se cijeniti zdravlje, samoga sebe , sve i svakoga oko sebe. Istovremeno se na nenasilan ali ozbiljan način usvaja disciplina i moralne vrijednosti u životu.

Dob djeteta: cca 4 – 12 godina (predškolski uzrast do predpuberteta)

Rag doll Krpena lutka

Rag doll, krpena lutka

ratnik 2 sa partnerom

ratnik 2 sa partnerom

PREPOZNAJTE DIJETE U SEBI I NAUČITE JOGU

U ovu grupu upisujemo i ODRASLE POČETNIKE joge, tj. one koji  su u prijelaznoj fazi i još možda nisu zainteresirani za dugačke, ozbiljne satove  joge jer im se  čine  prekomplicirani ili preteški , a voljeli bi isprobati i iskusiti njene dobrobiti. Možda se iznenadite svojim rezultatima i promijenite mišljenje i grupu!

Tečaj  je  osnovan, lagan, postepen, nenaporan i veseo: osnove tjelesnih joga položaja, osnove tehnika disanja, ravnotežni položaji, vježbe za kralješnicu, istezanje. Gipkost i snaga. Mirnoća i koncentracija. Koristimo i elemente terapijskog plesa. Na kraju sata vođeno završno opuštanje. Svi rekviziti i prostirke su osigurani.

Vježbanje u maloj grupi, poticajnoj atmosferi.

Trajanje sata: 60 min

Voditeljica: Jasna Maceljski, prof.

VIDEO: Pogledajte intervju o tečaju “Joga za djecu i roditelje: vježbajte zajedno” TV EMISIJE: Linija života, TV PLUS
Gomukhasana - kravlja lice

Gomukhasana – položaj kravlje lice 🙂

drvo

Vrksasana- drvo

Jasna je kao dugogodišnja profesorica engleskog jezika podučavajući  u nastavi stekla veliko iskustvo u radu s djecom.  Svoje je pedagoško iskustvo prenjela iz razreda u studio. I sama je majka sina Marka. U centru još vodi tečajeve:  Jogu za početnike/ Vježbe za kralježnicu, Pilates plus jogu, , PRENATAL- Vježbe za trudnice, POSTNATAL vježbe ZA MAME I BEBE , individualnu poduku vježbanja, terapijski holistički ples, medicinsko – sportske i relaksirajuće masaže i masaže za trudnice.

Kontakt: 095/ 816 88 18, Jasna  

e- mail: apolon.studio@gmail.com

PREDBILJEŽBE     Primamo predbilježbe i prijave za novu proljetnu grupu, ožujak 2017.

Zovite, pišite, pitajte sve što vas zanima, sve detalje o tečaju ili eventualne nedoumice da li bi vaše dijete (ili vi)  bili zainteresirani za taj program.

Napomena: izuzetno hiperaktivnu djecu nažalost ne možemo upisati, jer se remeti dinamika i fokus čitave grupe, pa stoga molimo roditelje da nas upoznaju sa zdravstvenim stanjem djeteta, kako bismo mogli procijeniti jesu li vježbe prikladne za dijete. Hvala vam.

Oglasi

About apoloncentar

Apolon pokreće ljude

Rasprava

Komentari su isključeni.

Upišite vašu email adresu i primajte newsletter, članke, novosti i obavijesti Apolon centra

Pridruži se 1.356 drugih sljedbenika

POKLON BON

KATEGORIJE

Statistika

  • 1,065,363 pregleda
Oglasi
%d bloggers like this: