FAMILY YOGA Joga za djecu i roditelje- vježbajte zajedno

frog's pose

partner joga disanje

lotos i drvo
POČETNA JOGA ZA DJECU i mame i tate zajedno 🙂

Program se rodio slučajno iz upita raznih mama gdje bi mogle biti i što će raditi dok im djeca u Centru pohađaju tečaj, te zaključka da je dobro i zdravo vježbati sat zajedno s djetetom.

Kod mnoge školske djece javljaju se problemi s kralježnicom, spuštenim stopalima, plućima i disanjem, očima i vidom, pažnjom i koncentracijom. Slaba je koordinacija tijela.

Previše se sjedi u školi, pred tv-om ili računalom, iskrivljuje se kralježnica, naprežu se vrat i oči, a mišići tijela ostaju neaktivni.

Koliko god to pokušavali kontrolirati, djetetu se ipak nameće iskrivljena slika svijeta kroz razne propagandne sadržaje ili komercijalne TV programe, igrice.

Time se uz tjelesne probleme u umu djeteta javljaju i nemir, teškoće pri učenju, razni emotivni problemi, agresivnost ili povlačenje u sebe. Različite manifestacije neravnoteže.

Dijete je potrebno tjelesno i duševno vratiti u ravnotežu tjelesnim položajima, svjesnim disanjem i smirivanjem.

Emotivno je zadovoljno jer voli vidjeti svog roditelja u sasvim novoj situaciji, kako mu posvećuje pažnju i odvaja vrijeme radeći zajedno nešto zabavno.

To stvara ozračje bliskosti, zajedništva i veselja zbog idućeg zajedničkog odlaska na slijedeće vježbanje.

Naravno, nije nužno da roditelj prisustvuje satu, ako ne želi, jer vi najbolje poznajete svoje dijete i znate kako bi se ono najugodnije i slobodnije osjećalo; uz ili bez vas.

Procijenite sami, tj. pitajte dijete.

Na zabavan i zanimljiv način prolazite kroz osnovne joga asane – tjelesne položaje, osnove tehnika disanja, ravnotežne položaje i na kraju vođeno opuštanje gdje se dijete uči kako se svjesno opustiti (a da to nije spavanje).

Radi se pojedinačno i u paru, uz glazbu i sa rekvizitima, loptama, kolutovima, rade se vježbe za kralježnicu, disanje, istezanje, vježbaju se ravnoteža i koncentracija.

Kod djece se poboljšava držanje i razvija svijest o vlastitom tijelu u prostoru, jačaju se mišići, razvija bolja koncentracija, koordinacija i fokus.

Dijete se uči kontroli, miru i kako lakše proći kroz stresne situacije.

Uči se cijeniti zdravlje, samoga sebe, sve i svakoga oko sebe.

Istovremeno se na nenasilan i ozbiljan način usvajaju disciplina i moralne vrijednosti u životu.
Dob djeteta: cca 5 – 12 godina (predškolski uzrast do predpuberteta)

Rag doll Krpena lutka

ratnik 2 sa partnerom
PREPOZNAJTE DIJETE U SEBI I NAUČITE JOGU!

Tečaj je osnovan, lagan, postepen, ne naporan i veseo: osnove tjelesnih joga položaja, osnove tehnika disanja, ravnotežni položaji, vježbe za kralješnicu, istezanje. Gipkost i snaga. Mirnoća i koncentracija. Koristimo i elemente terapijskog plesa. Na kraju sata vođeno završno opuštanje. Svi rekviziti i prostirke su osigurani.

Vježbanje u maloj grupi, poticajnoj atmosferi.

Lokacija: Apolon centar Zagreb, Bauerova 21 (između Martićeve i Zvonimirove)

Termin: 1 x tjedno, subotom ujutro od 9:00-10:00 h

Mjesečne članarine:

– Za 1 roditelja i 1 dijete: 40 eura (300 kn) za oboje..

– Za 1 roditelja i 2 djece: 50 eura (377 kn) za svo troje.

Probni sat je besplatan, uz prethodnu najavu.

Članarina se uplaćuje mjesečno. Pojedinačni drop-in dolasci nisu mogući.

Ukoliko propustite sat, možete ga uvijek nadoknaditi, unutar tog mjeseca, na bilo kojem drugom programu kojeg imamo u centru!

VIDEO: Pogledajte intervju s voditeljicom o tečaju “Joga za djecu i roditelje: vježbajte zajedno” TV emisije Linija života, TV PLUS

Voditeljica: Jasna Maceljski, prof.

Gomukhasana - kravlja lice

Jasna je kao dugogodišnja profesorica engleskog jezika podučavajući u nastavi stekla veliko iskustvo u radu s djecom. Svoje je pedagoško iskustvo prenijela iz razreda u studio. I sama je majka. U centru još vodi tečajeve: Jogu za početnike/ Vježbe za kralježnicu, Jogalates, Prenatal- Vježbe za trudnice, Postnatal -vježbe za žene poslije porođaja, Mame i bebe, individualnu poduku vježbanja, Posturalne vježbe držanja, Terapijski holistički ples, Joga nidru, medicinsko-sportske i relaksirajuće masaže, masaže za trudnice.

Napomena: izuzetno hiperaktivnu djecu ne upisujemo u ovaj program, jer se remeti dinamika i fokus grupe. Zovite, pišite, pitajte sve što vas zanima, sve detalje o tečaju ili eventualne nedoumice da li bi vaše dijete (ili Vi) bili zainteresirani za ovaj tečaj.

KONTAKT OBRAZAC