PLES KONTAKT IMPROVIZACIJA, Rijeka

PRIČE MOJEG TIJELA – uvod u kontakt improvizaciju: TERAPIJA POKRETOM 5 RITMOVA

RIJEKA, 19.11.2011. od 11 do 14h

NAMJERNO KOMUNICIRANJE I /ILI SPORAZUMIJEVANJE S NAMJEROM

*** SPORAZUMIJEVANJE (komunikacija) je proces u kojem jedan sudionik drugom sudioniku u nekom kontekstu i s određenom namjerom prenosi neku poruku ili obavijest.

 Kako uspostavljam kontakt s drugom osobom? Iz kojeg mjesta u sebi krećem? Gdje je granica koju prelazim? U koji prostor ulazimo? Kako znamo da je taj prostor dvosmjeran ? Što me otvara za komunikaciju, a gdje postavljam granicu?

Sva ova pitanja javljaju se i u plesnom i neplesnom životu. Dođite provjeriti kako kroz kretanje i osvještavanje tijela možemo potražiti odgovore na njih. Dođite istražiti stanje pojačane pažnje i izoštrenih osjetila. Uđimo zajedno u otvoreno polje komunikacije kroz kontakt improvizaciju.

Radionica je namijenjena svima znatiželjnima bez obzira na količinu plesačkog ili neplesačkog iskustva. Radit ćemo vođeno opuštanje u pokretu za ugrijavanje tijela i aktiviranje pažnje. Nastavit ćemo sa plesnom kontakt improvizacijom gdje kontakt može započeti pogledom, a razviti se dok dijelimo zajedničku težinu u točki dodira. U svom plesu sami biramo kad, kako i koliko ćemo stupiti u kontakt. Učimo što znači biti pažljiv prema sebi i drugima kroz pokret i improvizaciju.

O kontakt improvizaciji: http://www.youtube.com/watch?v=yzb9Hnjnd5g
Kontakt improvizacija
je plesna forma za koju  vam ne treba plesno iskustvo, samo želja za prisutnošću u zajedničkom prostoru s drugim plesačima i volja za učenjem o samom sebi, svojim reakcijama, potrebama i ponašanju u kontaktu.

Nema učenja koreografije, ali naša tijela imaju svoja pravila pa je u improvizaciiju potrebno ugraditi i tehniku da bismo bez ozljeda mogli uživati u slobodi kretanja. ( slično učenju gramatike – ponekad naporno, ali olaksava razumijevanje )

Kroz igru s pokretom, prostorom, plesnim partnerom ili cijelom grupom istražujemo i plešemo svoj vlastiti ples.
i još
PS.  A ako mene pitate zašto kontakt improvizacija?
Jer  učim davati
Jer učim primati
Jer se mogu predati, a da se ipak ne izgubim
Jer se mogu izgubiti, a da mi je i dalje lijepo
Jer učim davati podršku,
Jer učim da mogu dati podršku,
Jer učim primati podršku.
Jer učim da ne moram ništa znati, a da sve bude u redu
Jer učim da trenutak može biti tako bogat da je svaki izbor sreća i radost
Da mogu vidjeti da uvijek postoji prilika za njeznost i sigurnost,
Da uvijek postoji prilika za snagu i energicnost,
Da uvijek postoji prilika za gušt i smijeh..
I da svaka nova osoba ima nešto za mene, i da svakoj osobi imam što dati…

Voditeljica: Tatjana Mikleušević
Plešem oduvijek,  plešem za sebe da osjetim zivot u svom tijelu i plešem s drugima da otkrijem radost upoznavanja i povezivanja sa svakom novom osobom. Plešem jer ples ujedinjuje moju strast za učenjem sa sadašnjim trenutkom i doživljavanjem svijeta i života.

Tehnike koje sam učila su uvijek na granici između igre i terapije, kao što su na primjer  danceability, kontakt improvizacija, 5 ritmova, butoh, authentic movement, core energetics, life/art process. Godine provedene u plesnim dvoranama dovele su me do toga da u suradnji s Institute of Holistic Dance- and Movementpeadogy iz Austrije organiziram jedno i pol godišnji seminar za voditelje iz holističke pedagogije plesa i pokreta te da upišem  4-godišnje školovanje Centra za integrativni razvoj kao profesionalnu obuku u integrativnoj terapiji i energetskom radu, gdje sam upravo završila prvu godinu.

INFO i PRIJAVE :

Mjesto: Milana Butkovića 2
Cijena: 110kn. Za studente /umirovljenike 70kn. Jedno radno mjesto za vozaca/icu iz Zg.
Prijavnicu ispunite ovdje.
Prijave se primaju do 15.11.2011.