ACRO FUN WEEKEND!

Time
Friday, November 4. 2011. at 7:00pm – November 6 at 6:00pm

Location
Tratinska 49, Zagreb

Created By

For Bodyelement.hr – Yoga Studio Zagreb

More Info
ACRO FUN – VIKEND RADIONICA S MANUELOM RODRIGUESOM
Acroyoga je tehnika koja spaja tri naizgled odvojena komponente u jedinstvenu vještinu, ali i svojevrsnu duhovnu praksu. Pri tome se koriste yoga asane kao osnova za izvođenje akrobacija, uz korištenje blagodati Tai masaže. Cilj vježbanja Acroyoge je sjedinjenje vježbača sa samim sobom, ali i s drugima, budući da se dio vježbi bazira na akrobalansima koji se postižu u interakciji s partnerom. Za razliku od uobičajenog vježbanja yoge, Acroyoga snažan naglasak stavlja na jačanje samopouzdanja, ali i povjerenja u druge kao osnovnog preduvjeta za uspješno izvođenje Acroyoga elemenata.
Iako napredni oblici Acroyoge zahtijevaju određeni stupanj poznavanja osnova yoge i /ili akrobatike, ovo radionica je primjerena i za vježbače početnike.
Program:
Petak 04.11. ( 19-21h)
Upoznavanje s osnovama Acroyoge kroz učenje asana koje su preduvjet za izvođenje naprednih elemenata do kojih će se doći krajem vikenda. Uz osnovne acro-asane vježbat će se i takozvano terapeutsko letenje, kojem je cilj oslobađanje od straha te vježbanje prebacivanja ravnoteže i poigravanje s gravitacijom.
Subota 05.11. ( 10-13h i 15-18h)
Nastavak vježbanja terapeutskog letenja koje omogućuje opuštanje i otvaranje kralježnice letača i jača njegovu bazu, odnosno partnera, koji ga nosi na stopalima. Terapeutsko letenje je važna komponenta ove vrste yoge, a ujedno i prilika da se stekne više povjerenja u tuđa stopala jer ona su potporanj akro-letenja. Vježbanje letenja, odnosno akrobalansiranje je ujedno odlična podloga za učenje različitih tehnike koje omogućuju bolje upoznavanje sebe te dublji kontakt s partnerom.
Popodnevni dio radionice rezerviran je za Thai masažu i tehnike koje su vrlo korisne nakon „letenja“ jer uče kako jačati senzibilnost i povezanost koje dodir čine ljekovitim i snažnim.
Nedjelja 06.11. (10-13h i 15-18h)
Posljednji dan radionice biti će posvećen različitim inverzijama i akrobatskim tehnikama. U poslijepodnevnim satima radit će se na ujedinjavanju komponenti naučenih proteklih dana radionice, što će polaznicima omogućiti da osjete svu ljepotu Acroyoge te sretni i ispunjeni završe ovo kratko putovanje u svijet akrobacija.
Manuel Rodrigues
Rođen i odrastao u Sintri u Portugalu, s yogom se upoznao već s 12 godina zahvaljujući svojoj majci koju je ponekad pratio na satove, iako je u to vrijeme trenirao borilačke vještine i bio pasionirani zaljubljenik u surfanje. S 19 godina seli u San Diego gdje se za vrijeme sedmogodišnjeg boravka počeo ozbiljnije baviti yogo. Proučavao je i prakticirao različite tehnike te postao učitelj, a s vremenom je shvatio da su Ansura i Acroyoga njegove najveće strasti . Certificirani je učitelj Acroyoge koju podučava putujući svijetom, još uvijek obožava surfanje, trenira Jiu Jitsu, uživa u dobroj glazbi i živi punim plućima.
Cijena:
cijela radionica (pet+sub+ned) 750kn
samo vikend (sub+ ned) 650kn
drop in 250kn
Broj mjesta je ograničen, obavezna prijava na irenabartolec@gmail.com ili 099 3003020.
Za rezervaciju mjesta potrebno je uplatiti 50% ukupnog iznosa