POSTNATAL – Vježbe poslije porođaja: VIDEO

Vaše je malo zlato stiglo na ovaj svijet!

Taj veliki radosni događaj ste dočekale  i “obavile”, a sada ste 90 posto vremena posvećene svojoj bebi, što je za svaku majku predivno i prirodno, ali i veoma zahtjevan te iscrpljujući posao. Bez obzira što se sada vidite primarno u ulozi majke, svakoj je ženi potrebno ne zaboraviti na sebe  i svoje potrebe, a želja je  svake rodilje što prije svoje tijelo osnažiti i dovesti u formu od prije trudnoće.

Pripremite se za maraton majčinstva

Uz naporan tempo brige za bebu to nije uvijek lako. Vaše je tijelo prošlo kroz stres trudnoće, trudova i poroda. Potrebno vam je dovoljno odmora, hidratacije i vježbi koje će pomoći vašem tijelu da se brže oporavi i energizira.  Pod “vježbanjem” podrazumijevamo sve od laganog razgibavanja vrata i zdjelice ,hodanja, do vježbi koje ste radile i na Prenatalu – Vježbama za trudnice kojima ste  ojačavale vaš abdomen i zdjelično dno.   Ne preporuča se naglo gubljenje težine, jer dojite . Majčinstvo je dovoljno naporno samo za sebe, ne trebaju vam još i  oslabljen trbuh i  bolna donja leđa otežavati posao! Nove mame trebaju naučiti kako se sigurno kretati,  ustajati, sjedati, podizati bebu, trebaju puno snage i čvrstoće fizičkog i psihičkog karaktera.

POSTNATAL - VJEŽBE POSLIJE POROĐAJA - LOSE YOUR MUMMY TUMMYOtklonite zabrinutost i Baby blues

Zbog naglijeg pada hormona koji su bili prisutni u trudnoći, žene često pate od postporođajne depresije tzv.baby blues. Vježbama  disanja otklanjate stres iz tijela i uma, fokusirate se jedan sat na sebe, ojačavate se i družite sa ženama iste skupine. Razgovorom razmjenjujete iskustva te vidite da niste same sa svojim pitanjima, nedoumicama i problemima. Podrška grupe je neprocjenjivo važna, a svaka žena koja je rodila će vam potvrditi koliko je bitno moći maknuti se bar na neko vrijeme iz kućne sredine.

Lose your mummy tummy – izgubite svoj postporođajni trbuščić

Vježbama po američkoj TUPLER METODI (Tupler Technique) ciljano radite na vašem abdomenu,  naučite što trebate ili NE trebate raditi nakon što ste imale prirodan porođaj,  carski rez ili epiziotomiju.

Slijedeći te savjete i vježbe vi ćete:

 • brže se oporaviti poslije stresa porođaja
 • ponovno učvrstiti trbušne mišiće
 • reducirati ili eliminirati bolove u donjim leđima
 • imati više energije
 • imati bolju posturu, držanje
 • ojačati mišiće leđa i ruku
 • moći sigurno podizati vašu bebu i teže predmete
 • povećati pokretljivost kralježnice
 • ojačati mišiće prsišta (prsa, ramena i gornjeg dijela leđa)
 • stanjiti liniju struka
 • ojačati mišiće zdjeličnog dna
 • spriječititi probleme sa zdjeličnim organima i mokraćnim putevima
 • eliminirati postporođajnu depresiju i zabrinutost
 • imati  ponovo kvalitetnije partnerske i spolne odnose

I koliko god bili usredotočeni na “vaše malo zlato”, ne zaboravite da sada niste samo i isključivo  majka , vi ste i dalje lijepa i privlačna žena potrebna i svome partneru. Darujući vrijeme sebi, dajete i drugima!

VIDEO:  Zašto je važno ispravno vježbati poslije porođaja

English:
For Moms of any age – no matter when you had a baby – classes in Croatian and English.
We welcome and invite all our dear ladies, clients of Prenatal classes, fresh moms, to join us in September 2011. for this new course!
We want you to get back in shape after birth as we have kept you in good shape during your pregnancy.
Sincerely your teacher: Jasna Maceljski

Za Mame bilo koje dobi, bez obzira kada je bio porođaj –  satovi na hrvatskom i engleskom jeziku (po potrebi).
Pozivamo sve naše drage polaznice Prenatal – tečaja Joge za trudnice, mlade mame, da nam se pridruže u rujnu 2011. u novoj sezoni  tečaja 2011./2012.
Želimo da se vratite u formu sa ciljanim vježbama poslije porođaja, kao što smo vam pomagali da zadržite kondiciju tijekom vaše trudnoće.
Srdačno Vaša instruktorica: Jasna Maceljski

Za POSTNATAL GRUPU i sve ostale informacije izvolite nam se obratiti na telefon: 095/ 816 8818 ili mailom na apolon.studio@gmail.com.

Predbilježbe i upisi u tijeku!

Objavio Apoloncentar Zagreb

Holistic Centre - Family & Eco Friendly Lifestyle Club

%d blogeri kao ovaj: