Kraj kolovoza, neka traje…

Čarolija mladog Mjeseca u znaku Djevice od ponedjeljka 29.08.2011. traje nekoliko dana. Najbogatije je vrijeme lunarnog ciklusa za transformacije, namjere i pronalazak svog zakopanog blaga. Što zaista u životu volite raditi?

Uzmite si vremena. Sagledajte mogućnosti. Neka se uzburkane vode smire. Sa toliko jakom energijom zemlje na snazi, vrijedi usporiti i ne uskakati u stare mentalne obrasce. Pronađite što treba njegovati. Pluton nam osvještava što je bilo zakopano. Ako vam se u zadnje vrijeme, onako kao usputno, nameće tema smrti, ne brinite – to nam Pluton, planet smrti i ponovnog rođenja,  poručuje: “Memento mori!” (“Sjeti se da si smrtan!”). Mudrost i prirodnost životnog ciklusa zemlje, otklanja svaku bojazan. Živimo obavijeni senzualnošću života. Sjetimo se iskonske ljepote življenja i onoga zašto smo zapravo tu – što volimo raditi, kako želimo provesti i iskoristiti svaki dan.

Od utorka 30.08. do Božića ove godine Jupiter, taj najveći moćni planet je retrogradan. Sada više razmišljamo o temama kojima Jupiter vlada: moral, ideali, veliki snovi. Prilika je da sagledamo jesmo li istiniti ili lažni. Da li živimo ono o čemu propovjedamo? Ako je nešto bilo samo gluma i predstava za pokazivanje dobit će svoju materijalnu podlogu. Svoje resurse i vještine stavljamo u ono što radimo i savladavamo vještine kako za to dobiti i potvrdu na papiru.

I neka te vrijednosti traju…