Oprez u komunikaciji: Merkur kreće retrogradno!

Asociran sa Grčkim bogom glasnikom Hermesom, planet Merkur simbolizira komunikaciju i razmjenu informacija. Svake se godine Merkur tri puta, u periodu od otprilike tri tjedna kreće retrogradno, što znači unatrag.

Između 03.-26. kolovoza, 2011, Merkur ide unatrag kroz znak Lava, što će dovesti do veće zbrke u komunikaciji, događat će se nesporazumi poput igre “pokvarenog telefona”, datumi, vremena i termini će se lako pobrkati. Lavovi, čeka vas dosta verbalnog ponavljanja da biste bili sigurni da su vas točno razumjeli.

No, retrogradni Merkur ne predstavlja samo probleme. Zapravo, njegovo kretanje unatrag nam pruža priliku da usporimo, pa umjesto da letimo poneseni novim idejama i  trčimo za novim kontaktima dobro je slijediti postojeće poslove, te se držati izvrsnih kontakata s kojima smo već stupili u vezu. Ovo je vrijeme za revizije, popravljanja, dorade i poboljšanja. Također, ako trebamo o nečemu ponovno pregovarati, preraditi postojeće rasporede ovo je pravo vrijeme za to, jer promjene planova sada teku glađe i fleksibilnije.

U poslovnom svijetu, usporimo sa velikim profesionalnim planovima,  radje završimo i doradimo projekte. Polako hvatamo konce onoga što se tek nazire u budućnosti i što će se tek realizirati. Iskoristimo ovo razdoblje samo za istraživanje novih prilika koje ćemo bolje pogurati kada se Merkur bude opet kretao prema naprijed. Sada nam je mentalna vizija malo zamagljena i nemamo potpunu jasnoću cijele slike.

Za vrijeme ovog razdoblja Merkur će se poredati sa Neptunom, Venerom i Suncem, a svaki od tih aspekata će dovesti do svoje intenzivne dinamike.

Pripazite na slijedeće datume:

8. kolovoza: Merkur/Neptun
Ovo bi mogao biti najzbunjujući dan cijelog retrogradnog perioda, jer Neptunova izbjegavanje i nedorečenost stvaraju kaos. Izbjegavajte potpisivati bilo kakve dokumente ili sklapati dogovore, bolje je danas malo pobjeći od  stvarnosti i zaroniti u vlastitu kreativnost.

16. kolovoza: Merkur/Venera/Sunce
Ovaj rijetki trostruki poredak planeta donosi olakšanje i kreativne uvide. Možda će biti napornije izraziti se, ali uz malo ustrajnosti ideje će postati profinjenije. Kompromisi su mogući.

Za putnike i putovanja: ako ćete u ovom razdoblju putovati, spakirajte strpljenje i fleksibilan stav: i najbolje razrađeni planovi se mogu izjaloviti sa retrogradnim Merkurom.

Na ljubavnom se planu također preporuča fleksibilnost i ne inzistirajte na tome da je vaš pristup odnosu i vezi jedini ispravan.

No to nije sve! Gledano sa pozicije Zemlje, Merkur se samo pridružio već postojećem retrogradnom zodijačkom kretanju planeta Urana, Neptuna i Plutona! Dakle ukupno ih je čak četri! Uran je u kretanju unatrag 5 mjeseci svake godine, a kada se to događa obratite pažnju na neobične vijesti. Sama po sebi Neptunova retrogradnost natrag u znak Vodenjaka (od 4. kolovoza 2011.- 3. veljače 2012.) nije ključni čimbenik, no tada su snovi i kreativnost jaki, ne ignorirajmo ih. Taj drevni Bog Mora će se 3. veljače 2012. vratiti u svoj domicilni znak Riba i ostati tamo slijedećih 13 godina – do 2024. pa će se sve ponovno posložiti. Kada Pluton dva puta godišnje mijenja smijer stižu moćni novi rezultati. Na osobnoj razini to je pravo vrijeme za osobni rast.

 

 

Objavio Apoloncentar Zagreb

Holistic Centre - Family & Eco Friendly Lifestyle Club

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: