Ljetne boljke: ubod pčele!

Feng Shui praktičari imaju puno čudnih stvari, a po feng shui predaji danas je energetski ” Ne nagazi na pčelu” dan (“Don’t step on a bee day” :). Za početak nemojte stati na nju!

Kad lete okolo, ne plašite ih se, ne činite nagle kretnje i ne mašite panično rukama – ako se osjete ugroženima, ako je stisnete, ubost će vas, ali tek u krajnjem slučaju, jer pčele umiru bez svog žalca za razliku od agresivnijih osa. Opasno je ako ste alergičar. Što polakše, mirnije i nježnije, s ljubavlju prema tom živom biću koje kooegsistira s nama, maknite je.

Ubola vas je? Da, boli! Treba znati da žalac ostaje u koži i treba ga izvaditi: oštrim vrhom noža, rubom kreditne kartice (hmmm, tko to nosi na plažu?) ili noktima, no ako dulje grebemo po mjestu uboda, prtljamo pincetom i slično, otrov će se dodatno proširiti.

Probajte:

  • ako je moguće nanesite na mjesto uboda mokro blato,  pustite da se osuši, pa isperite. Blato će izvući otrov.
  • posprejajte sa antiperspirantom ili antihistaminskim sprejem, jer sadrže kemikalije koje neutraliziraju otrov ( no, mi prirodnjaci to baš i nemamo sa sobom)
  • staviti pastu za zube
  • starinski recept je staviti sirovi luk ili kriške sirovog krumpira ili nešto hladno metalno

No, ako slijedite pčeljinju feng shui energiju, pokušajte to izbjeći. Njen target niste vi (za razliku od komaraca), već traže vodu, slatko u voću, nektar u cvijeću, pa neka samo mirno nastave svojim instinktivnim putem.

Ako imate svoj prokušani recept podijelite ga s nama!

vezani članci: Sprejevi protiv komaraca su toksični

2 misli o “Ljetne boljke: ubod pčele!

  1. Dragi moji ja mislim da je vrijeme da se izbace engleske rijeci dok imamo svoje,lijepe razumijevajuce cijelom narodu. Target =meta. Vrlo jednostavno.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.