Besplatno predavanje srijeda 15.6.- Meditacija na unutarnje Svjetlo i unutarnji Zvuk

Kada?    srijeda: 15.06.2011. od 18 – 20 sati

Gdje?     Apolon centar, Zagreb, Derenčinova 1/IV

               Ulaz besplatan

Meditacija na unutarnje Svjetlo i unutarnji Zvuk

  • Znanje o tome tko smo, zašto smo ovdje, što je svrha našeg boravka na Zemlji te za većinu ljudi ono najvažnije, koji je put do trajne sreće i užitka, pitanja su koja zaokupljaju gotovo svakoga. No kako to da sve do današnjeg dana unatoč velikim umovima koji su kročili i kroče našim planetom još uvijek nemamo odgovor na pitanje „Tko sam ja“? Kako to da nam uživanje – stanje koje svatko od nas želi – uvijek iznova izmiče? Kada to stanje i doživimo, iz iskustva znamo da ono prije ili kasnije nestane te ga zamjenjuje tuga i žaljenje za izgubljenim.

    Učitelji Joge Nebeskog Zvučnog Toka kažu da čovjek može pronaći trajnu sreću i dobiti odgovore na sva pitanja jedino ako dođe u kontakt s Moći koja upravlja svime. Ta Stvaralačka Energija koja se manifestira u vidu Svjetla i Zvuka odgovorna je za postanak i održavanje svega što postoji, pa tako i nas samih. Zapise o Čujnom Toku Života nalazimo u svim svetim spisima, mističnoj poeziji i djelima starogrčkih filozofa. Logos, Riječ, Naam, Šabd, Tao, Saroš, Muzika sfera, samo su neki od naziva Stvaralačkog Principa u nama.

    Sant Kirpal Singh, veliki Učitelj joge Nebeskog Zvučnog Toka, o unutarnjem Svjetlu i Zvuku kaže: „Učitelji kažu da ove navode o Svjetlu i Zvuku ne treba shvatiti slikovito, već doslovno, te da se oni ne odnose na svjetlo i zvukove ovog svijeta, nego na unutarnje, transcendentalno Svjetlo i Zvuk. Oni nas uče da su transcendentalno Svjetlo i Zvuk prva Božja manifestacija kada se emanira (emanacija: istjecanje svih stvari iz božanske supstancije). Bog u svom Bezimenom stanju nije ni svjetlo ni tama, ni zvuk ni tišina, no kada poprima oblik, Svjetlo i Zvuk Njegova su prva svojstva. … Kada bi čovjek mogao u sebi pronaći ovaj Čujni Tok Života, kad bi mogao otkriti njegov najniži kraj, njime bi se mogao poslužiti kao vodičem koji će ga neminovno odvesti do njegovog izvora. … Svatko želi uživati – stalno, ne privremeno, nije li tako? Mi tražimo na pogrešnom mjestu, misleći možda da će stvari vječno trajati, no ništa ne traje vječno u ovom promjenjivom svijetu. Mi tražimo, mi se bavimo samo prolaznim. Zašto ne potražiti tu Stvaralačku Moć koja je u vama? Ona vas nikada neće napustiti. To je ona ista Moć koja prožima cijelu Tvorevinu. Time je duhovnost objašnjena u nekoliko riječi.“

    Meditacija na unutarnje Svjetlo i unutarnji Zvuk prakticira se i u Zagrebu.

Objavio Apoloncentar Zagreb

Holistic Centre - Family & Eco Friendly Lifestyle Club

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: