ENERGETSKA MEDICINA: besplatno predavanje i najava seminara o POLARNOJ TERAPIJI

Predavanje o polarnoj terapiji kao i seminar polarne terapije koji slijedi jedno su od prvih aktivnosti „Udruge ZMS“ (Zdravlje, Mir i Smijeh) koje će se održati u centru „Apolon“, Derenčinova 1, u Zagrebu.

Želite li saznati nešto više o polarnoj terapiji dođite na BESPLATNO PREDAVANJE kojeg će  u srijedu, 06.04. 2011. u Centru Apolon od 18 -19.30  sati održati gđa Yordana Mir.

Polarna terapija

Polarna terapija nas uči kako postati vješti kormilar životnog broda koji plovi oceanom neiscrpnih mogućnosti i neopisive snage i ljepote u kojem vladaju zakoni dualnosti i polariteta, te kako živjeti u skladu s tim zakonima i održavati ravnotežu uma, duha i tijela da ne bismo postali utopljenik koji plovi u orahovoj ljusci prepušten na milost i nemilost vjetru, suncu i valovima.

Svijet je satkan od sitnih čestica – atoma, a tako je i naše tijelo. U svakoj toj čestici vlada isti zakon polariteta kao i u sunčevom sustavu.  Atom je minijaturni svijet u kojem oko centralnog nukleusa u određenim putanjama kruže elektorni i protoni slično kao što planete kruže oko sunca.  U toj sitnoj kompleksnoj čestici materije na djelu su pozitivne i negativne sile koje se međusobno privlače i odbijaju.  Zato je i normalno da u prirodi vladaju zakoni privlačenja i odbijanja, centripetalne i centrifugalne sile, kada oni vladaju u atomima od kojih je priroda satkana.  Isto tako je normalno da čovjek, koji je i sam dio prirode, podlježe tim zakonima.

Čovjeka možemo promatrati kao jedan veliki biološki magnet, nabijen pozitivnim i negativnim nabojima, kroz koje protiče energija u određenim tokovima, kaže doktor Randolph Stone, otac polarne terapije i naglašava da o pravilnom i nesputanom protoku energije kroz pojedine dijelove tijela ovisi čovjekovo zdravstveno stanje.

Polarana terapija nas uči kako balansirati energetske tokove u slučaju poremećaja ili zastoja i kako eliminirati toksine iz tijela u svrhu stjecanja optimalnog fizičkog i mentalnog zdravlja i duševnog mira. Da bi to postigla, polarna terapija se služi sa četiri terapeutske discipline koje se međusobno nadopunjuju i nadograđuju, te ih je najbolje primjenjivati sve zajedno.  U te discipline spadaju:

  • „Hands on“ polarna terapija (balansiranje energije putem dodira)
  • Polarne energetske vježbe ili polarna joga
  • Polarna prehrana
  • Pozitivni životni stavovi

“U samoj srži potrage za istinskim zdravljem stoji esencijalno pitanje čemu služi život. Koji je naš osobni cilj u smislu korištenja ovog tijela i uma – te koja je svrha tog božanskog dara ljudskog života? Biti bez tjelesne boli ne znači uvijek imati zdravo stanje uma. Imamo pravo na puno više od toga i imamo viši cilj zato što smo na ovom svijetu. Svaki od nas u potrazi je za unutrašnjom srećom koja ne dolazi od vanjskih postignuća već iz harmonije našeg unutarnjeg bića.”

– Dr. Randolph Stone, osnivač Polarne terapije

Dr. Randolph Stone, kiropraktičar i osteopatski i naturopatski liječnik, razvio je Polarnu terapiju koju je nesebično dijelio sa svojim pacijentima i studentima sve do svoje smrti 1980. u 91. godini života, putujući svijetom i proučavajući istočnjačku (ayurveda, akupunktura…) i zapadnjačku tradicionalnu medicinu, duhovnost i filozofiju, koje su ga dovele do dubokih spoznaja o povezanosti uma, duha, tijela i kozmosa i vječite težnje za ravnotežom koja vlada kako u kozmosu tako u svakoj stanici našeg tijela.

US centre for disease control says more than 85% of physicall illness and disease is of psychological origin. This means you need to look after your mental wellbeing and health for your body to work properly…….. Polarity Therapy does just that ……. Energy medicine is the way of the future because it WORKS! Don’t be a stress head anymore….

O voditeljici:

Yordana Mir je viši fizioterapeut, praktikant i voditelj seminara polarne terapije, kalifornijske masaže, joge smijeha i ayurvede. U Kaliforniji i na Havajima je živjela 33 godine i bila jedan od pionira holističkog zdravstvenog pokreta u San Francisku davne 1970. U Zagrebu  provodi šest godina (1980-86) kada studira fizikalnu terapiju i po prvi put predstavlja polarnu terapiju Hrvatskoj, Poljskoj, Italiji, Srbiji i Sloveniji. U Ameriku se vraća 1986, živi i radi na Havajima, stalno se obrazuje u novim holističkim disciplinama, provodi nekoliko mjeseci u Indiji, a odnedavno živi u Zagrebu gdje je  osnovala udrugu „Zdravlje, mir i smijeh“.

Sudjelovanje:

predavanje je besplatno, a cijena seminara „OSNOVE POLARNE TERAPIJE U TEORIJI I PRAKSI“ u kojem ćete naučiti kako raditi na samom sebi i kako pomoći drugima  ( jednom tjedno 4 puta po 3 sata koji počinje u travnju 2011.) je: 950 kn ili 800 kn ako se cijela suma uplati 7 dana prije početka seminara.

Seminar je ograničen na 10 polaznika.

Yordanu možete osobno kontaktirati na mobitel 098-139-5989 ili na e-mail udrugazms@gmail.com

Oglasi